2009.03.01. 18:00 – Juhász Edina

Mi történt a jövő héten? - Március 2 - 8.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Banális megállapítás, de minden nap valaminek az évfordulója van. Nézzük meg kik születtek, kik haltak meg, illetve milyen kis, és nagy jelentőségű dolgok történtek a jövő héten. (Aki tud még a hétre vonatkozó eseményt a zenei világból, kommenteljen!)

Március 2.

Ma születtek:
Lou Reed (1943), Mark Evans ( AC/DC) (1956), Jon Bon Jovi (1962), Chris Martin (Coldplay) (1977), Luke Pritchard (The Kooks) (1985)

Ma történt:
1960: Elvis Presley életében először és utoljára brit földre lépett mikor is a katonai repülő, amivel Amerikába tartott szolgálata letelte utána megállt üzemanyagért Skóciában.
1964: A Beatles elkezdte a Hard Days Night forgatását a londoni Marylebone vonatállomáson.
1975: Egy rendőr megállított egy Lincolnt mikor az áthajtott a piros lámpán. A járőr meglepődött mikor a volánnál Paul ás Linda Mccartneyt látta, viszont arcon csapta a masszív fűszag, így átkutatta az autójukat, ahol meg is találta a drogot. Lindát letartóztatták.
1983: A Sony, Philips, és Polygram bemutatta a legújabb technikáját, a compact discet, amire több mint egy óra zene is ráfért.
1999: Dusty Springfield, aki többek között az I Only Want to be With You című slágert is magáénak tudhatta, 59 éves korában feladta a hosszú küzdelmet a rákkal.

2007: Kelis nem tudhatta, hogy a két prostituált, akinek beszólogatott álruhás rendőrnők voltak, így egyre durvábban szidalmazta őket, míg azok meg nem elégelték a dolgot, és le nem csukták hatóság elleni erőszakért.

Március 3.

Ma születtek:
Snowy White (Thin Lizzy) (1948), Timo Tolkki (Stratovarius) (1966)

Ma történt:
1985: Michael Jackson leleplezte viaszmását a londoni Madame Tussauds panoptikumban.
1986: A Metallica kiadta a Master Of Puppets című albumát, ami a kritikusok szerint minden idők legjobb metál lemezei között van.
1999: Peter Jeffrey, amerikai zenetanár beperelte a Smashing Pumkinst, a promótereiket, és egy füldugó gyártó céget, amiért halláskárosodást szenvedett egy connecticuti koncerten.
2004: Elton John bejelentette, hogy elveszi (hozzámegy?) barátjához, David Furnishez.

Március 4.

Ma születtek:
Chris Squire (Yes) (1948), Chris Rea (1951), Jason Newsted (ex-Metallica, Voivod) (1963), ICS Vortex (Arcturus, Dimmu Borgir) (1974)

Ma történt:
1966: John Lennon kijelentése, miszerint a Beatles kedveltebb, mint Jézus Krisztus, nagy felháborodást váltott ki. Több keresztény csoport is Beatles-lemezeket égetett. Később a zenekar, és Lennon is bocsánatot kért.
1994: Kurt Cobaint gyógyszer túladagolással egy római kórházba szállították.
2003: A 23 éves Sian Daviest 1000 fontra büntették, és elkobozták a hi-fi berendezését miután környezetvédőket hívtak a szomszédok, hogy a srác túl hangosan hallgatja Cliff Richards zenéjét, ami negatív hatással van a lakóhelyük közelében található tengerparti szakaszon portyázó bálnákra és egyéb vízi élőlényekre. A Cliff Richard-társaság szóvivője viszont nagyon örült a fejleménynek, azt mondta igazándiból értékelni kellene, hogy egy 20 éveiben járó fiatal Cliff Richard zenéit hallgatja.

Március 5.

Ma születtek:
John Frusciante (Red Hot Chilli Peppers) (1970), Evil Jared Hasselhoff (Bloodhound Gang) (1971), Luca Turilli (Rhapsody) (1972), Russell Leetch (Editors) (1982)

Ma történt:
1992: Az REM szinte minden díjat bezsebelt a Rolling Stone-díjátadón. Övék lett az Év Lemeze (Out of Time), Az Év Zenekara, A legjobb kislemez (Loosing My Religion), A legjobb videoklip, Az Év Előadója, A Legjobb Gitáros, és a Legjobb dalíró díja is.
1999: Elton John megnyerte a pert a Daily Star ellen, amit azért indított, mert az újság fotókat közölt Victoria és David Beckhamről akik nála vendégeskedtek.
2000: Korábbi hiphop sztár, MC Hammer papnak állt, miután az összes vagyonát elvesztette.
2002: Az első Osbournes-részt vetítették Amerikában.

Március 6.

Ma születtek:
David Gilmour (Pink Floyd) (1946)

Ma történt:
1970: Az Awareness Records kiadta Charles Manson albumát Lie címen Amerikában. Manson nem tudta népszerűsíteni a lemezt, hiszen börtönben ült.
1998: Liam Gallaghert bilincsbe verve vitték a tárgyalásra, amin egy férfi fejberúgásával vádolták. Óvadék fejében távozhatott.
2001: Egy férfi, aki több mint egy napon keresztül bujkált a katedrálisban, hogy titkon lefilmezte Madonna gyermekének a keresztelőjét, a bíróságon végezte.

Március 7.

Ma születtek:
Warrel Dane (Nevermore) (1969), Kelli Young (Liberty X) (1982)

Ma történt:
1987: A Beastie Boys lett az első rapbanda, akik debütáló albumukkal, a Licensed To Ill-lel az amerikai slágerlista élére kerültek.
2000: Az Oasis frontemberét Liam Gallaghert, a legjobban öltözött férfinak választotta egy divatmagazin.

Március 8.

Ma születtek:
Mel Galley (Whitesnake) (1948), Clive Burr (Iron Maiden) (1957), Tom Chaplin (Keane) (1979), Andy Ross (OK Go) (1979)

Ma történt:
1973: Paul McCartneyt 100 fontra büntették, amiért marihuánát termesztett a kertjében, McCartney azzal védekezett, hogy rajongóitól kapta a palántát, és nem tudta, hogy ez fog belőle kinőni.
2001: Több mint 100 ezer Eminem-babát dobtak piacra. A barbie baba mintájára formázott Eminem teljesen élethűen ábrázolta a sztárt, még a nyakán szereplő „Itt vágd el” tetoválás is jól olvasható volt rajta.
2008: Kína kormánya elgondolkozott, hogy komolyabban szűrje a hozzá látogató popsztárok névsorát miután Björk a Declare Independence című száma után azt skandálta, hogy Tibet, Tibet.


mi történt a jövő héten?



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása