2009.03.20. 10:52 – Dankó Gábor

A Nirvana nem jövedelmező

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Primary Wave nevű cég még három éve lett 50%-os tulajdonosa a Nirvana-dalok szerzői jogainak, mikor megvásárolták azt Kurt Cobain özvegyétől, Courtney Love-tól, 50 millió dollárért. Akkor úgy gondolták ennél simán többet termelhet a néhai zenekar, hiszen lépten-nyomon minden idők legjobb, legmeghatározóbb lemezei között szerepel a Nevermind a mai napig. Nos, tévedtek.

A három év alatt kevesebb, mint hárommillió dollárt hozott vissza a dalok kereskedelme, ami többek között tévéműsoroknak, mozifilmeknek való kiajánlásokból állt. A Guitar Hero nevű népszerű gitárnyomkodós játék összesen egy dalra tartott igényt az egész katalógusból (nem, nem a Smells Like Teen Spirit volt az, hanem a Breed), amiért 50 ezer dollárt fizettek. Csak összehasonlításképpen: ugyanezen játék az Aerosmith-től 24 számot kért, amiért 5 milliót adott, ráadásul egy komplett kiadást rájuk dizájnoltak.

Mellesleg mindennek a Nirvana-rajongók kifejezetten örülhetnek most, ugyanis mikor Love eladta a licenszjogokat, akkor rettenetesen fel voltak háborodva miatta.


rock hír nirvana



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása