2009.04.30. 13:30 – AronH

Club Venszdéj #16

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Visszatér 2007! A felkiáltást a tény szüli, hogy egyszerre szerepel a klubban Klaxons és Justice. Emellett persze megint itt vannak a magyarok, andalító franciák, ismeretlen kanadaiak, 90-es évek és belgák. Közeledik a nyár, színes szabadtéri bulik, valami ilyesmi a heti Venszdéj is. Szubjektív szűrőnkön újfent a blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!

Miközben várjuk, hogy a Klaxons másodjára mit tesz le az asztalra, és nincs még Sziget, ahol szórjanak morzsát, lássuk a francia vizuálmindenes So Me hangbéli próbálkozását. Alany tehát a Klaxons, tárgy a Golden Skans és az Atlantis To Interzone. Mashup, vagy hogy az istenbe kell ezt most nevezni.

Ismeretlen kanadai! A neve pedig Duchess Says és dance-punk az öndefiníciója. Hangulattól függ hogy eddig ásítózás vagy érdeklődés az információ jussa, meggyőződésképp itt egy remix amely május 25-én megjelenő Black Flag maxijukon kap helyet.

Kicsit Justice bojkott volt a klubban, főleg az utóbbi időben, de ha feljebb a Klaxons is befért, akkor nosztalgiázzunk egyet és RÉVedjünk (bocs) vissza 2007-be. Tehát a Justice duó újraértelmezi önmagát és újragondolja az egyébként legjobb riffjüket tartalmazó számukat. Waters Of Nazareth – megint! Ide kapcsolódik hogy Lenny Kravitz idén ünnepli Let Love Rule című lemezének 20. évfordulóját, ennek kapcsán felkérték a Justice-t egy spéci mix elkészítésére a címadó szerzeményhez. Mixnek mix, de nem spéci.

A Kunk bloggal pedig megint egyet kell értenünk, pedig olyan jó lenne már egyszer jól beszólni, de hát kinek jut eszébe ilyesmi, amíg SayCet ilyen zenékkel olvasztja az emberi elmét? Ő is kivette a részét az egyre bonyolódó Bloc Party mókából, tegyük hozzá tisztességgel. Signs!

Hogy ne is kanyarodjunk el a magyaroktól, kezdjük félteni a Tits & Clits-es srácokat – ennyi munka mellett ugyan hogyan szakítanak időt a nevükben is megjelölt ihletforrás felkutatására és rendeletetésszerű használatára? Mondanánk, hogy lazítsanak, de hát ilyen mixből, mint ez a monstre legfrisebb tavaszi, inkább még kérnénk. Ha ez nem lenne elég, egy tőlük szokatlan hangvételű remix, amelyet a Kerekes Band-nek készítettek.

Való igaz, a torzított döngölés épp lejtőn van, kevés az említésre méltó, főleg új előadó e téren. No de most itt egy borzalmas szám klubverziója a tolmácsolásában. Hát, necces, de fix csücsörítős-izmozós táncparkett. Boom Riddim!

Ha esetleg tudsz franciául, itt egy egészen hosszú és érdekes interjú a május végén esedékes új lemeze kapcsán elég komoly hype-ot élvező Phoenix zenekarral.

Ha pedig valaki esetleg érettségizne, sok szerencsét jókedvet és kitartást a Soulwax közreműködésével. A 90-es évekbe pont beleszülettetek, nesztek No Diggity!


És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!


indie pop bloc party justice klaxons phoenix soulwax electro lenny kravitz ektiv so me club venszdej tits and clits saycet



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása