2009.06.14. 15:24 – -dj-

A hét dala (Killswitch Engage - Starting Over)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Killswitch Engage a metalcore apostolaként új lemezre készül. Annak rendje, és módja szerint megindult a reklámkampány is, a magyar rajongók pedig két nap alatt kétszer is megnézhetik a zenekart, egyszer egy fesztiválon, egyszer pedig egy hajón. Az új lemez első klipdala (kislemeze) a Starting Over, amit könnyedén elemzünk alul.

Azért könnyedén, mert a Killswitch megkönnyíti a dolgunkat. Van ez a metalcore dolog, amiben vannak klasszikus metal elemek, van dörgő riffelés, van ordítozás, és dallamos refrén. Ez az összetétel, ennek végtelen variációja létezhetne, de a stílus követői a határaikat nem lépik át. Az egyetlen igényük, hogy egyre jobb dalokat írjanak. A Starting Over is ezzel az igényel készülhetett, kár, hogy nem értéke el a célt.

A kezdés egészen hangulatos, bár a tipikus gitárdallam után az alap egy galloppmetál téma lesz, sőt az első refrént követően akár az Iron Maident is hallhatnánk (basszustépés, dobvágta), csak itt aztán egy fekete srác erőlködik rá a verzékre. Howard Jones a refrénben tisztán énekel, a dallam popos, megjegyezhető, de minden érzelmi töltet ellenére a sokat hallott fület nem izgatja fel.

Sajnos úgy tűnik a metal zenekarok kötelező gyakorlatokkal próbálnak érvényesülni. A Killswitch sem kockáztat, majd kiderül mire mennek vele.


metál killswitch engage a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása