2009.08.09. 16:00 – -dj-

A hét dala (Muse - Uprising)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahhoz képest, hogy a Muse-dalokban akart gondolkozni, most egy lemez kiadására készül, amiről persze el is kezdte csöpögtetni az új számokat, így amolyan felemás módon hozta a tervet, mert jelenleg mindenki ezekről beszél. Mi, a héten debütált Uprisingról ejtenénk pár szót, amit a zenekar weblapján egy gyors regisztráció után meg is lehet hallgatni.

Miután a United States of Eurasia meghallgatása után mindenki kétségbe esett, hogy az új Muse számok méginkább Queen-feldolgozások lesznek, az Uprising egy a Black Hole and Revelation eklektikusságát idéző diszkódal lett. Az ütemet, a felépítést, a ritkán megnyikorduló gitárokat csak a jellemzően nem kézenfekvő énekrészek ellenpontozzák. Valóban szomorú tudomásul venni, hogy itt nincs zúzás, de a gitár a helyén van, pont annyi van belőle, amennyi ide illik, így sokkal hangsúlyosabb is, mint mondjuk az előző lemezes Knights of Cydoniában. Nyilván nem nagy megfejtés a dal (a szokásos: szépen szól, Bellamy hangja pedig itt is megtalálja a maga furcsa frekvenciáját), de a Muse még mindig ügyes zenekar, és úgy tűnik, tényleg a jó dalokra feküdtek rá, mintsem a relevációra.

Ennyi alapján még bármi lehet, de a két szám egy standard Muse-lemezre utal, nagy meglepetésre már nem számítunk, ha meg mégis lesz, akkor senki sem fog panaszkodni.


rock muse queen a het dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása