2009.09.17. 20:12 – AronH

Club Venszdéj #25

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szkútert mindenki túlélte? Helyes. Amilyen rövid, annyi kurrens nagy zenésszel lett megtöltve a heti Venszdéj. YACHT és Wolfmother, számtalan nagy né játssza egyéb nagy nevek dalait, lány szakadt harisnyában, amerikai folk, és persze veretősök, remixek. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!

 Frank Turnerről (lent) a magyar Kunk blogon egészen elismerően írnak, és ez nem is alaptalan; az angol fiatalember remekül vegyít magában két partot, a punk némileg felületes lázadását és az amerikai zenei gyökereket. További infok, vásárlólink és kóstoló dal tehát itt.

Az epilepsziások felesküdött ellensége, a komoly népszerűségre szert tett modern (értsd: lofis) elektronikus-akusztikus duó YACHT remixelte a Wolfmothert, akik új albumukat a Bad moon rising című kislemezzel vezetik fel. Ebből a számból készített remek dance remixet a duó, töltsd le innen!

Itt pedig a Muse játszik egy dalt Nina Simontól. Lazán indul, aztán felröfögnek a gitárok, akár bárpopnak is hívható absztrakt valami, mindenesetre jó.

Azért persze van most is veretős. Követhetetlen már a felhozatal, de tessék; ez egy remek táncos remix, a Pance Partytól, Felix Cartal számára, a szám címe Skeleton.

A heti legjobb halmaz címet mindenképpen ez a post nyeri. Rengeteg feldolgozás, híres zenekarok játsszák híres zenekarok számait, így például Arcade Fire -Talking Heads, Editors - Gorillaz, és így tovább és tovább. A legjobb, hogy az egészet leránthatod egyben is.

Megint amerikai folk! Elvileg supergroup, de ennek ecseteléséhez vélhetőleg nagyon Magyarországon lakunk. Lényeg a lényeg, örömzenélésből született nagyzenészes zenekar, az eredmény pedig, mint az itt található három szám mutatja, igazi lepukkant benzinzabáló rádiójába és kiszáradt prérihez dukáló mélyen tengerentúli kollázs. Monsters Of Folk!

Szakadt harisnyában pénzzel, hanyatt pózolni annyira menő (?), hogy gyakorlatilg édesmindegy is lenne a zene. De itt van Odissi, aki hasonlóan barátságos zenét tesz az asztalra. Semennyire. Nulla humor, sok-sok bólogatás és szeletelés, hasonlóan menő számcím; Empty Vodka Bottles. Úgy legyen.

Visszhangos, perkás indie jamzene, ismeretlenéktől, akiket Le Loupnak hívnak, és tényleg szerethető, színes a zenéjük. Beach Town című kostoló itt, myspace pedig itt.

 


indie pop electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása