2009.10.01. 15:29 – lánggitár

Hangzuhany és zenélő fűrész a Hangfoglaláson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A több tízezer hagyományos hangszeren kívül számos különlegesség is megszólaltatható péntektől a Vodafone Hangfoglalás zenei kiállításán. A SYMA Sport- és Rendezvényközpont 8.000 négyzetméterére, három napra kitelepülnek a hang-, a fény-, a hangszer-, a színpad- és a színháztechnika világmárkái. A monstre rendezvény jó néhány különlegességet is felvonultat. A Hangzuhanyban, bekötött szemmel olyan érzést élhetünk át, mintha minden irányból finoman ránk zúdulna a víz.  Bárki hangokat kelthet a zenélő fűrésszel, a 4 méteres tibeti kürttel vagy a vietnámi dorombbal, amit a legenda szerint amerikai töltényhüvelyekből készítettek. 

A Symában magyar feltalálók és gyártók, könnyűzenei hangszerkészítők is a nagyközönség elé állnak, hogy megmutassák, hogyan is néz ki testközelből egy otthoni műhelyben készített egyedi basszusgitár. A kiállítás mintegy 150 zenei programmal egészül ki, így rengeteg közönségtalálkozóra és dedikálásra kerül sor, de ennél is több koncertre. A fellépések az ’C’ csarnok négy színpadán zajlanak 3 napon keresztül, megállás nélkül a nyitva tartás 28 órájában. Fellép többek közt az Anti Fitness Club, a Republic, a Ganxsta Zolee és a Kartel, Harcsa Veronika és a Felkai Jam. A koncerteket végig élőben lehet követni a Vodafone Hangfoglalás honlapján, ahol helyszíni riportokat is meg lehet lesni. A szervezők ígérik, hogy idén már nem lesz hangzavar. A koncertek csak a ’C’ csarnokban zajlanak, az ’A’ csarnokban pedig hangcsillapított szobákban lehet riffelni az erősítőre kötött gitárokon.

Alighogy a SYMA bezár, pénteken és szombaton további koncertekkel folytatódik a Vodafone Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Közép-Kelet Európai Klubfesztivál. A fővárosban az A38 Hajón, a Budapest Jazz Clubban, a Corvintetőn és a Gödör Klubban, Veszprémben az Expresszóban, Miskolcon az Ifjúsági Házban, Debrecenben a Kölcsey Központban lépnek színpadra a térség izgalmas bandái. Így például a cseh akusztikus-elektronikus duó, a Dva, a zágrábi Kawasaki 3P punkbanda, a szerb MC Killo Killo reggae-ragga projectje, vagy a Manu Chao szombathelyi öccse, az Ocho Macho. A Vodafone Hangfoglalás programjai ingyenesek, ez alól kivétel Emiliana Torrini izlandi énekesnő fellépése a Művészetek Palotájában pénteken. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem harmadik szintjét is megnyitották, így is már csak néhány jegy kapható a világsztár estjére.  

További információ: www.hangfoglalas.hu


program hangfoglalás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása