2009.10.12. 12:04 – Dankó Gábor

Csak a taco – ZZ Top-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha a ZZ Top zenéjét nem is ismeri mindenki, azzal azért a legtöbben tisztában vannak, hogy ez az a csapat, ahol két olyan fickó is játszik, akiknek már az emberiség kezdete óta hatalmas szakálluk van, és azt a világ semmi kincséért nem vágnák le. Ez a jellegzetes kinézetű blues rock zenekar október 15-én, csütörtökön ismét Budapestre látogat, nekünk pedig lehetőségünk nyílt egy picit beszélgetni Billy Gibbons gitáros-énekessel.

Gondoltad volna 1969-ben, amikor a ZZ Top indult, hogy 40 év múlva is interjúkat fogsz adni a zenekar kapcsán?
Dehogy is! Nem hittük volna, hogy negyven év múlva is zenélhetünk. Elkezdtük, és csak jött az egyik nap a másik után erre tessék, most itt vagyunk 14.600 nap múlva.

Eszedbe jutott már valaha, hogy egyszer befejezed az egészet?
Nem. Azt hiszem, hogy ezt én soha nem fogom abbahagyni.

Melyik a legemlékezetesebb pillanat a karrieretekben?
Van jó pár, de a legnagyobb talán az volt, amikor Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa beszédet mondott a Rock And Roll Hall of Fame-be történő beiktatásunkkor. Na, arra igazán büszke vagyok.

Ha tehetnéd, valamit változtatnál ezen a negyven éven?
Talán több tiszta inget, esetleg új cipőt vennék fel. Zeneileg? Folyamatosan próbálunk újabb és újabb bluesos elemeket kitalálni, de ehelyett inkább egyre sötétebb lesz a zenénk, mint a kezdetekkor.

Van még valami, amit el akarsz érni a ZZ Toppal?
Csak klasszul lezavarni a koncerteket, aztán húzni tacot enni.

Tényleg új lemezre készültök?
Igen, igaz a hír. Már elkezdtük a melót rajta Rick Rubinnal, és hamarosan az emberek is kezükbe vehetik.

Milyen lesz?
Szeretjük azt mondani erre, hogy "ugyanaz a három csávó, ugyanazzal a három akkorddal". Ez ugyanis a megszokott ZZ-hangzás. Az alapötlet az, hogy visszatérjünk a kezdetekhez, és persze, hogy ismét lerójuk személyes tiszteletünket a blues előtt.

Mért épp Rick Rubint választottátok producernek?
Mert rettenetesen ért a zenéhez, és nem csak egy műfajhoz, hanem az összeshez. Ráadásul már egy ideje barátok is vagyunk, bízunk benne.

Jelenleg mindenki a Myspace-en lóg, te mit gondolsz róla?
Bármi, aminek segítségével ki tudod fejezni magad, el tudsz jutni az emberekhez, az jó. A Myspace is ilyen.

És az illegális letöltésekről?
A szellem kiszabadult a palackból...

Figyelemmel kíséred a fiatalabb generáció zenéjét?
Persze! Nagyon sok kiváló zenekar munkálkodik mostanság. A Black Keys például kitűnő, de imádom a Queens Of The Stone Age-et is. Mondom, rengeteg jó van, csak figyelni kell.

Mért adsz nevet a gitárjaidnak?
Mert ők élő teremtmények. Titokzatosan beszélnek hozzád, és mindig készek kielégíteni.

Október 15-én Budapesten játszotok. Mit tudsz rólunk?
Azt, hogy 2003-ban volt ott egy hatalmas bulink, ráadásul rendkívül finom gulyást ettünk nálatok. Meg van valami csípős szószotok is, aminek most nem jut eszembe a neve, de az is jó volt.


interjú rock zz top



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása