2009.10.15. 20:03 – AronH

Club Venszdéj #29

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az újfent elektronikába burkolózó heti Venszdéjt sajnos utolérte a viszonylagos apály ami a blogoszférát sújtja. Azért akad inyencség most is, folkos énekesnő képében, de régóta vár menő okoszene is az LCD Soundsystem képében. Ezen kívül visszasírjuk a nyarat és hiányosságot is pótolunk - szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant.

A Gossip új lemezéről a kritikusi értekezésünk ezidáig elmaradt, hogy a jövő mit hoz, nem próbáljuk megsaccolni. Mindenesetre az album slágerszáma a Heavy Cross című dal, ahol is újra értelmet nyer a banda Soul jelzője, amit előszeretettel aggatnak magukra. Fokozottan táncos elgondolásban Fred Falke szájíze szerint nesze neked itt. Na, viszont van új LCD Soundsystem (fent), ennek szokás örülni, a Venszdéj esetén sincs ez másként, örülünk. Komplett album majd márciusban, addig sokminden történik még, mindenesetre a csali szám - ami egy 1981-es Alan Vega dal feldolgozása - tovább veszi a játékosságot, amiben nem ismer tréfát mindenki Murphyje. Azért valahol emlékeztet a Klaxons No Diggityjére, csak itt ugye felismerhetőbb az elkövető. Ja igen, itt lehet meghallgatni.

Igen tudjuk, tudjuk, de ezt meg honnan az istenből böfögte fel az internet? Ez a csávók tényleg ennyire ráérnek? Love is Gone, tök komolyan, 2009-ben, elképesztő.

Múltkor már volt szó arról a Karen O-projektről, amit végülis a Where The Wild Things Are című kitekert mese hívott életre. Ebben a posztban megtalálodf a többi tag - egyébként igen impresszív - listáját, van itt minden, Dead Weather (ugye szintén supergroup), Deerhunter tagok és így tovább. Ezenkívül a trailer dala (Wake Up az Arcade Fire-től) és egy újabb Karen O and The Kids szám.

Magyar téren jó hetünk volt - két megjelenés is érkezett. Kezdjük a legutóbbival, az a sztori ugye mindenkinek megvan, hogy az Empire Of The Sun egyik fele 5 hónapja eltánt, most meg előkerült, és a régebbi projekt Pnau új lemezén dolgozik, méghozzá Elton John-nal? Na, ennek a Pnaunak készített most remixet a magyar Tits and Clits. A másik a Headshotboyztól érkezett, a Noob & Brodinski számára készült, és igen idióta, valamint mély. Hallgasd meg itt.

Kreatív-tradícionális folkban utazik az az énekesnő-dalszerző, akit Basia Bulatnak hívnak (fent), és akinek Heart Of My Own című dalával kapcsolatban most megkímélnénk titeket mindenféle lila viharos képektől.

Ha pedig kurvára unod ezt a pocsék időt, akkor ülj be az ablak elé tetszőleges pluszegyfővel meg koktéllal, és hallgasd meg a tapsgép és bugyorgó magasszintik esszenciáját az Animal Collective-től. Summertime Clothes - na csak jobb így, ugye, a képzavar jó.


indie pop electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása