2010.03.09. 12:37 – lánggitár

A Haelo az ausztrál Karnivoollal koncertezik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Karnivool a nyugat-ausztráliai Perthből indult el a világhír felé. A kezdetben Nirvana-feldolgozásokat is játszó csapat két EP után 2005-ben rukkolt elő első lemezével. Miután a Themata korong megjelent az USA-ban és Nagy Britanniában is, a zenekar turnéra indultak a Nonpoint és a Skindred társaságában. 2009 júniusában Sound Awake címmel jött ki a második lemez, melynek turnéjára már egyedül indult el a Karnivool. A Budapesthez legközelebb eső müncheni állomásra a Haelo zenekar valósággal bekéredzkedett. Ilniczky Balázs, a magyar csapat gitárosa így mesél az esetről:

„Nemrég felfedeztem, hogy a Karnivool, akiknek a lemezeit az utóbbi időben ki sem veszem a lejátszóból, jó pár koncertet ad Európában. Felkerestem Heath Bradbyt, a Karnivool managerét. Rengeteg levelet írtam neki is és a német promóternek is. Sokáig csak tereltek és mellébeszéltek, aztán eltelt körülbelül egy hónap és jött egy szűkszavú levél, hogy mehetünk a Karnivool elé. Lélekben már lemondtam a dologról, így aztán alig hittem a szememnek, amikor megpillantottam a konfirmáló e-mailt.”

A Haelo egyébként az első nagylemezének stúdiómunkálatait szakítja meg a bajor kirándulás miatt. A korábban After@All néven működő, azóta név- és tagcseréken is átesett zenekart a magyar modern progresszív-metál nagy ígéretének tartják.

A müncheni koncerten egy finn zenekar, a Murmansk is fellép ma este.


rock hír haleo karnivool



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása