2010.05.06. 08:30 – Sz.A.

Bolti eladóból a bolt színpadára – London Calling #3

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kate Nash @ HMV, Oxford Street, London 2010. április 19.

Hétfő délután öt órakor egy Oxford Street-i lemezboltban, új albumát promotálandó, dedikálással egybekötött ingyenes koncertet adott Kate Nash. A bolt hátsó részét kordonokkal zárták le, amelyek mögött, mintegy kétszáz ember várakozott türelmesen. Valahol vicces, hogy míg otthon a Szigeten minden bizonnyal egy előkelő kora esti idősávot is megkapna a nagyszínpadon, addig a saját városában pár száz érdeklődő előtt, hétfő délután lép fel egy lemezboltban.

A várakozók között egyenruhás, nyakkendős, középiskolás fiúktól kezdve német turistákig sokféle ember látható. Nekem egy Sex Pistols, Clash, és New York Dolls CD-ket kínáló display mellett jut hely, a színpad mögötti kivetítőn pedig szakadatlanul folyik a célközönség vásárlásra buzdítása. Új MGMT-album, Avatar-DVD és persze Blue Ray, Vasember II. Soundtrack AC/DC-vel. stb. stb.

Negyed hatkor jelenik meg a Kate Nash és kísérőzenekara. Szolid sikongatás innen, szégyenlős mosoly, és egy „Thank you for coming” onnan. Mivel ez egy albumnépszerűsítő fellépés, nem meglepő módon a napokban megjelenő második lemezéről, a My Best Friend Is You-ról hallunk dalokat. A Paris és a Kiss That Girl alatt Nash zongorázik. Máskor viszont gitárt akasztanak a nyakába, hogy előadhassa dögösebb dalait is. Az I Just Love You More konkrétan már-már Sonic Youth-os zúzásba, és sikongatásba fullad, ami valljuk be, elég szokatlan egy popénekesnőtől, egy több ezer négyzetméteres lemezbolt hátsó részében kialakított színpadon. Sajnos azonban a produkció pont ekkor, de épp a csúcspontján ér véget.

A szűk félórát követően nincs helye ráadásnak, elvégre ez nem egy igazi koncert, az ingyenélők pedig ne legyenek telhetetlenek. A művésznő búcsúzóul eredeti lemez vásárlására hívja fel az egybegyűltek figyelmét, hiszen erre „különösen ezekben az időkben” nagy szükség van. Kicsit megmosolyogtató, hogy ezeket a szavakat, pont egy, a myspace-nek köszönhetően befutott énekesnő szájából halljuk.

Várok még, hogy hátha történik mégis valami, közben pedig elkezdek a sorok között nézelődni. Clash-koncert DVD 5 Font, Iggy Pop-életrajzi könyv 3 Font… Nem könnyen, de sikerül ellenállnom a kísértésének, és nem vásárolok semmit. Mintegy húsz perc múlva jelenik meg ismét Nash, elkezd dedikálni, ha szükséges épp valakinek a hátán, és közben őszintének tűnő mosollyal tekint a körülötte állókra. Látszik, hogy a négy éve még bolti eladóként dolgozó lány élvezi, és szerényen viseli népszerűségét.


pop kate nash koncertbeszámoló london calling



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása