2010.05.07. 09:00 – KirschAndrás

Gengszter korszak - daliás idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

G-Play: Gengszter korszak

Rovatunk e heti főszereplője egy igazi muzikális Minótaurusz, mely jó tizennégy éve tört elő az MSat televízió szürreális rezervátumából. Ha a Bolondóra c. műsor jóvoltából nem lennénk tisztában a két rímfaragó kilétével, vélhetően a legvadabb teóriákat állítanánk fel velük kapcsolatban. Joggal hihetnénk pl., hogy csupaszra borotvált ewok macikról van szó, akiket fekete bőrkabátokba varrva tukmáltak rá valakire a tarvisiói piacon.

A hasonszőrű téveszméket elkerülendő, nevesítsünk hát: a G-Playt Artin és Sz. P. J. (suttyomban Szuperjó) Tóth András hívta életre, hogy míves verslábakba szedje a hazai maffialeszámolások történetét. (Persze könnyen szövegel jugoszláv gránátokról egy olyan duó, melynek egyetlen félnivalója, hogy egy rövidlátó versenyző netalántán hozzájuk vágja a lengőtekét egy kistérségi sportbüfében.) Magasztos küldetésükben egy Tihanyi Lívia énekesnő, valamint egy Mátyás király korabeli szlengszótár volt segítségükre. Végszóként pedig nem maradt más hátra, mint hogy a robogós Mad Max jeleneteket életellenesnek nyilvánítsuk, valamint szolidaritásunkat fejezzük ki a napszemüvegek iránt. Ugyanis csak találgathatunk, hogy mennyi éhbérért dolgoztatott fröccsöntő munkás keserűségét szívta magába egy ilyen árucikk, mire Fehéroroszország futószalagjairól a tagok fejére került.


daliás idők g play



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása