2010.07.10. 12:42 – lánggitár

Szürkevíz és re-pohár a Hegyalján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Hegyalja Fesztivál évről évre próbál minél környezettudatosabb lenni, így idén sem maradhat el ez az akció. A fesztivál ideje alatt, július 14-18-ig felhasznált víz mennyiségét szürkevizet használó wc-kkel csökkentik a szervezők. A szürkevizes öblítéssel nagy mennyiségű ivóvíz spórolható meg: lényege, hogy a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet a rendszer azonnal megtisztítja, és alkalmassá teszi a wc-k öblítésére. A szivattyúrendszer szén-, és mikroszűrőkön vezeti át a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet, így a szűrőrendszerben maradnak a szennyeződések, és a tisztítórendszer végén érkezik a szürkevíz a tartályokba, ahonnan csővezetékeken jut el a mosdókba. A szervezők tervei szerint a Hegyalján a zuhanyzók feléből gyűjtik majd össze a szennyvizet, hogy szürkevízzé alakítsák, és a mosdókban használják. Így a fesztiválon elhasznált ivóvíz mennyisége kb. 15%-kal csökken majd.

A szürkevíz felhasználásán kívül a re-poharakkal védekezik a fesztivál a szeméthalmok ellen, ezért idén először úgynevezett, re-pohárba is kaphatják söreiket a fesztiválozók. A re-pohár hasonlít a műanyag poharakhoz, de vastagabb fallal, és jóval ellenállóbb műanyagból készül, így elmosogatható, azaz többször is használható. A fesztiválozók kedvezményesebben jutnak re-pohárba mért söreikhez, és jelentősen csökken a szemét mennyisége.

Amellett, hogy a szervezők a leginkább környezetkímélő utazásra, a vonatozásra biztatják a Tokajba látogatókat, még vitafórumokat is tartanak a rendezvényen, ami a tervezett szerencsi szalmatüzelésű erőműről és a klímaváltozásról, valamint a nagy árvizekről szól majd, de a közéletről is szó lesz olyan vendégekkel, mint Szabó Gergely (Webisztán), Török Gábor (Vision Consulting), Kitta Gergely (Századvég) és Uj Péter (Index) akik azt vizsgálják majd, hogy átláthatóbb lesz-e a politika, a döntések világa az internet elterjedésével.


fesztivál hír tokaj hegyalja



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása