2010.07.16. 16:17 – lánggitár

Majdnem Híres-játék - Hegyalja-napló (első rész)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ben. A Hegyalja Fesztiválon ezt a játékot Bereczki Boglárka nyerte. Íme az élménybeszámolójának első része.

Idén ismét Tokaj, oka: Fesztivál! A szokásos, nomád, kempingezős, mászós rockfesztivál, idén egyre multikultibb esemény. Sajnos kevesebb a színpad, de vegyesebb a felhozatal. Kedveztek az elektronikus zene kedvelőinek és a metal arcoknak is. Kissé csalódás, talán sokat akartak, kissé keveset fogtak.

A délutáni bemelegítés után véletlenül betévedtünk a Jim Beam sátorba, ahol a finn Disco Ensemble nyomatta, nagy meglepetésünkre a nap legjobb buliját hozták össze. A hangulat, a kellemes meleg mindenhol, és a zenére ütemesen tomboló izzadt tömeg még csak dobott a shown. Majd' két órányi tombolás után a BAZ megyei hideg söröcske igazán jól esett. A fesztivál érzés azért szerencsére átjárja a látogatói szíveket, vicces hallgatni az éppen beszélgetési rohamot kapott, enyhén ittas férfiúkat és hölgyeményeket. Sztorik, friss élmények és a vicces udvarlódumák mind betalálják a gyanútlan lányokat.

Sajnos az első napról túl élénk emlékek nincsenek, megcsapott minket a szabadság szele és a FÉNY.

Csütörtök: Reggeli 37 fok árnyékban, hidegzuhany és végre éberség. Reggeli, nem túl finom rántottsajt délben, és indulandusz a Tisza partra hűsölni. A város zsibong, nincs egy szabad utcaszél sem, szerencsére mindenki barátkozik, magasan szállnak az ötösök és lesből lehet támadni a jó kis vízipisztolyokkal. Uzsi a kedvenc pizzázóban, újra folyópart, most Bodrog, a változatosság kedvéért, és go back to the  festival.

Beszélgessünk, ha már itt vagyunk. Fiúk, lányok miért vagytok itt? Hogy vagytok? Mit ittatok, vagy inkább mennyit? A válasz ugyanaz, vagy majdnem. A hegyalja jó, a hegyalja fasza, állat stb. stb. Idén is téma a Furmint, a Szamorodni, a sör és persze a Fény az éjszakában. Volt akit vittek, volt aki támogatott, és a mindennapos „Jól vagy? Hol laksz?” kérdések. Segítőkész szekusok és elsősegélyesek mindenhol ott vannak.

Laza délutáni chill a sátraknál, Nemjuci és Supernem szólt az édes álom mellé, Road a tusoláshoz és utána Subscribe.

-Hova mentek lányok?
-Hegy színpad!!! Groove Armada.

Sosem láttam őket, de egyszerűen amit ott adtak, azt mindenkinek látni kellet volna. Az énekesnő komoly performanszokkal jutalmazta a népet, szemkápráztató lézer játék, füst és maga a zene. Végre hangzásilag is rendben volt a dolog, a basszus rázta le rólunk a nadrágot, de úgy igazán.
Füst, zene fények, nagyon rendben voltak. Igazi táncos zene, kissé Sound áthallással, de ez azért mégiscsak Tokaj.

A program további pontjai: Pepsi színpad, Krafty Kuts és Ludmilla. Mindenki ugrik, mindenki mozog, él a tömeg.

Ma folytatjuk, jelentés holnap.


játék élménybeszámoló hegyalja



süti beállítások módosítása