2010.11.20. 14:34 – lánggitár

Amikor a Kalevala találkozik a Bibliával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Földrajzi értelemben érdekes trióval találkozhatunk november 21-én vasárnap a Diesel Klubban. Két finn és egy izraeli zenekar indult közös turnéra, aminek 19 európai város ad egy-egy estére átmeneti otthont. A turné apropója a szokásos, új lemezek kiadása volt, azonban a kalevala metal Amorphis esetében jelenleg a hagyományostól kicsit eltérő megjelenésekről beszélhetünk. 2009-ben jelentették meg Skyforger című stúdióalbumukat, majd idén, a 20 éves jubileumra kiadták életük első hivatalos DVD-jét, mintegy tisztelgésül önnön munkásságuk előtt, idén szeptemberben pedig jött a Magic And Mayhem – Tales From The Early Years című válogatás, amire felkerült néhány újonnan felvett dal az első három lemezről. A turné tehát ennek a húsz évnek az ünneplését szolgálja.

 

Az est másik főzenekara az izraeli Orphaned Land lesz, akik jewish muslim metalként határozzák meg önmagukat. Amennyiben valaki nem ismerné őket, akkor úgy képzelje el, hogy ilyen lesz a végeredmény, ha death metalt keverünk doom és progresszív metallal, de hogy ez még pikánsabb legyen, alaposan vegyítjük zsidó, arab, török és néhol jemeni népzenei elemekkel. Az Amorphishoz hasonlóan szintén komoly múlttal bíró zenekarról van szó (1991-ben alakultak), lényeges különbség azonban a két csapat között, hogy az Orphaned Land lényegesen ritkábban adott ki albumot. Viszonylag nagyobb ismertséget a 2004-ben megjelent Maboollal szereztek, azt követően azonban 6 évig nem jött ki új lemezt, egészen 2010 nyaráig, amikor megjelent a most bemutatásra kerülő The Never Ending Way of ORwarriOR című albumuk.

 

A turné előzenekara a szintén finn, szintén death metalos, progresszíves, de csak ötéves Ghost Brigade lesz.


metál program death progresszív amorphis orphaned land



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása