2010.11.14. 09:25 – lánggitár

iPaddel készül az új Gorillaz-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Damon Albarn még karácsony előtt ki akarja hozni az új Gorillaz-albumot, ami, ha azt nézzük, hogy az előző is idén jelent meg, ráadásul arra öt évet kellett várni, mindenképpen nagy szó. Ráadásul ha mindezt tényleg véghez akarja vinni, akkor a jelenleg is zajló világ körüli turnéjukon kell az egészet rögzíteni, ami önmagában szintén nem nagy dolog, más is csinált már ilyet, Albarn viszont stúdiók helyett a hotelszobákban rögzíti a dalokat, méghozzá egy iPad segítségével. A Blur frontembere elmondta még, hogy kapásból belezúgott az Apple kütyüjébe, mikor megkapta, és reméli, hogy ő lesz az első, aki ennek segítségével vesz fel egy albumot.


pop hír gorillaz



2010.11.13. 07:25 – mista

Szex és műanyag csövek. Ki van ez találva! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eheti válogatásunkba jutott hollywoodi stáb által készített videó (LCD Soundsystem) és egyszerű magyar koncertklip is (Kowalsky meg a Vega), van halálos drogozás (Nachtmystium), kutyás póló, csecsemő (Hot Chip), és korunk digitális világán siránkozó zenekar is (Stone Sour). Robyn új klipjében meg sokan szexelnek egy lánnyal, ráadásul visszafelé. Nézzük!


lcd soundsystem hot chip klip kowalsky meg a vega robyn stone sour klipmegosztás nachtmystium



2010.11.12. 16:07 – [MTI]

Nelly Furtado lett a legjobb latin popénekesnő

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Camila mexikói poptrió és Juan Luis Guerra dominikai énekes vitte el a csütörtök esti Las Vegas-i Latin Grammy díjkiosztó gála legtöbb trófeáját. A Camila Mientes című száma nemcsak az év dala lett, hanem az év felvétele is, Guerra pedig az év albuma díjat vihette haza az A Son de Guerra című lemezéért. A Mario Domm, Somo és Pablo Huarto alkotta Camila a legjobb duó vagy vokális együttes popalbumának díját is elnyerte a Dejarte de Amar című koronggal. A legjobb popénekesnő Latin Grammyje Nelly Furtadónak jutott Mi Plan című első spanyolnyelvű lemezéért. "Nem tudom elhinni, semmire sem számítottam" - jelentette ki meghatottan a spanyolul megszólaló kanadai sztár.


mti hír nelly furtado juan luis guerra alejandro sanz latin grammy camila alex cuba plácido domingo



2010.11.12. 12:45 – _fá_

Kötelező körök

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kings Of Leon – Come Around Sundown
(Sony)

A Kings Of Leon mostanra akkora sztár lett, hogy lemezének megjelenése még Magyarországon is eseményszámba megy. A siker jogosságát béna dolog firtatni, pláne, hogy a végső áttörést hozó Sex On Fire valóban jól sikerült darab, de azért ne menjünk el a tény mellett, hogy a testvérekből, és unokatestvérekből álló zenekar 2003-as előkerülése idejében mennyi sokkal jobb zenekar mozgolódott épp akár hasonló stílusban is. Az ok, amiért pont a Kings Of Leon kezdte el benedvesíteni tinilányok bugyijainak tízezreit annyi, hogy bennük megvan az az összetéveszthetetlenül amerikai íz, ami például a Killersből is hiányzik.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika rock kings of leon



2010.11.12. 10:15 – lánggitár

Haladhat az új White Stripes-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A White Stripes mellett a Raconteursben, és a Dead Weatherben is érdekelt Jack White elárulta, a duó másik tagjával, Meggel készen állnak arra, hogy visszamenjenek közösen a stúdióba. A Vanity Fairnek adott interjújában White meg is magyarázta, hogy miért kellett három évet várni az Icky Thump után: "Rengeteg dolgot csináltunk, amit korábban soha nem. Dokumentumfilmet forgattunk, könyvet adtunk ki, koncertlemezt, és ritkaságokat. Ez egy hosszú projekt volt, ez tartott három évig. Most hogy ezeket kiadtuk magunkból, Meg és én visszamehetünk a stúdióba, és frissen kezdhetjük újra az egészet." A White Stripes azért így sem marad le a karácsonyi pacról, ugyanis laza 499$-ért a képen látható exkluzív lemezjátszót, 7 inches vinylt, és egyéb rajongóknak nagy kincsként szolgálható cuccokat tartalmazó szettet adott ki.


indie rock hír white stripes



2010.11.12. 08:43 – Sz.A.

B-ligás mosolypunk a hőskorból – London Calling 11.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Spizzenergi @ Purple Turtle, London, 2010. október 8.

Péntek esti program: mini punk fesztivál. A fellépő négy zenekar közül lényegében egyiket sem ismerem. Kettőhöz köthető viszont némi kapcsolat. Az egyikben volt lakótársam kollegája, egy pakisztáni séf dobol. Egy másiknak az énekesétől pedig pár napja, személyesen kaptam szórólapot a mai koncertről, miután Glan Mattlock-kal elénekelte a Pretty Vacantet a 100-as klubban. Az előbbi zenekart simán lekéssük. Sebaj, engem úgyis az utóbbi, a Spizzenergi érdekel igazán.


punk koncertbeszámoló london calling spizzenergi



2010.11.12. 07:46 – lánggitár

Alan Wilder közeledik a Depeche Mode-hoz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Depeche Mode-rajongók számára mindenképpen nagy hír, hogy a zenekar hangzását 1995-ig nagyban befolyásoló Alan Wilder nevét ismét egyre többet hallhatják a zenekart érintő aktuális hírekben. Most éppen maga Wilder nyilatkozta (illetve nem tagadta) a freestate.hu-nak adott interjújában, hogy remixet készít a zenekar számára. Egyesek tudni vélik, hogy ez a remix egy olyan dalra lesz, aminek megírásában ő már nem játszott szerepet, és ez egy újabb közeledő lépés azután, hogy két koncerten is fellépett nemrég a zenekarral. Sőt, a koncpirációs elméleteket folytatva, az interjú utolsó részében elkövetett "...itt az ideje fontolóra venni egy nagyobb hasznot hozó tevékenységeket…"-nyilatkozatban többen is a Depeche Mode-hoz való csatlakozás lehetőségét vélik felfedezni. Az mindenesetre biztos, hogy Wilder a Recoil projektjével december 4-én a budapesti Szikrában lép majd fel, ahol világ körüli turnéjának záróbuliját tartja.


pop hír depeche mode recoil



2010.11.11. 16:24 – lánggitár

Négy láncfűrésszel a fülünk mellett

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A legegyszerűbben úgy lehetne a péntek (november 12.) este a Dürer Kertben fellépő Black Breath-t leírni, hogy ez a zenekar az Entombed amerikai kistestvére. A stílusuk szinte teljesen ugyanaz, mint a svédeké, de annyiban azért mégis különböznek, hogy sokkal több a d-beat a zenéjükben, ezen kívül a hangzásuk is olyan, mintha nem csak egy, hanem egyszerre négy láncfűrész pörögne az ember füle mellett. Persze ez nem csak a szerencsén múlott, hiszen az idén megjelent Heavy Breathing megszólalásáért a Converge zaj-atyaúrisetene, Kurt Ballou volt a felelős. A Nehéz légzést hallgatva amúgy a Doomriders is beugorhat többször az embernek, tehát ebből kiindulva a Black Breath igazi rock and roll zenekar, csak éppen a nagyon-nagyon morcos fajtából, abból, ami koncerten üt a leginkább, de ott aztán jó nagyot. Melegít nekik a hazai underground zászlóvivője, a groove-os death metalt játszó Nadir, valamint a Wasted Struggle, akik hardcore-ba gyökeredző zajzenét nyomnak rövid, egy-két perces kirohanásokkal.


metál program death nadir black breath



2010.11.11. 14:56 – lánggitár

Phil Collins öngyilkos akart lenni

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Genesis énekese (a korai időkben dobosa) a Rolling Stone magazinnak adott interjúban bevallotta, hogy az elmúlt években többször gondolt az öngyilkosságra. Phil Collins amellett, hogy soha nem tudott mit kezdeni a sztársággal, még a karjait bénító gerincbetegségével is küzd, ami miatt a dobolást is abba kellett hagynia. Ezzel még annyira nem is lett volna gondja, viszont nem tud aláírni sem, valamint a fürdőszobában is segítségre szorul, és ez már teljesen kikészíti. „Nem lőttem volna szét a fejem.” – mondta Collins – „Túladagolást vagy más fájdalommentes módszert választottam volna.” Csupán gyermekei miatt állt ellen a kísértésnek, amúgy megtette volna könnyű szívvel. Nemrég megjelent, soul klasszikusokat feldolgozó Going Back című albuma után már nem biztos benne, hogy valaha rögzít még bármilyen dalt, jelenleg nagyon kiábrándult a zenéből. Ehelyett inkább Svájcban neveli két fiát, és relikviákat gyűjt az alamói csatából, ahol érzése szerint ő maga is harcolt előző életében. Utóbbi miatt nem akarja, hogy hülyének nézzék, de akkor is elképzelhetőnek tartja, hogy ott volt a helyszínen 1836-ban a texasi forradalom idején.


pop hír genesis phil collins



süti beállítások módosítása