2011.02.03. 10:00 – lánggitár

Santana-koncert lesz július 5-én a Budapest Sportarénában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A LiveNation elhozza nekünk nyárra a jó öreg Carlost, íme a sajtóközlemény:

Carlos Humberto Santana de Barragan szerény körülmények közé született 1947-ben, Mexikóban (jelenleg egy utca és egy tér is a nevét viseli szülővárosában).
Apja, egy mariachi virtuóz, ültette el a zenei szellemiséget fiában, aki már öt évesen hegedült. Később, amikor a család északra költözött a nyüzsgő határvárosba, Tijuana-ba, vette meg Carlos az első gitárját.

A nagy amerikai rádióállomásokat hallgatta és John Lee Hooker, T. Bone Walker valamint BB King bűvöletében élt, akiknek játéka egybeolvasztotta a blues és a jazz elemeit. 14 éves korára a családja átköltözött San Francisco-ba, ahol Carlos megkezdte középiskolai tanulmányait. A Santana Blues Band 1966-ban alakult meg, s szédítő elegye volt a nyugati part soul zenéjének, a latin ütőhangszereknek, az orgonának, és Carlos sztratoszférikus gitárjátékának, ami azonnal szenzációvá vált. 1967-re már csak egyszerűen Santana-ként ismerték őket.

Bemutatkozó albumuk parádésra sikerült, ám ezt is háttérbe szorította 1970-ben megjelent lemezük, az Abraxas, amely az Oye Como Va és a Black Magic Woman dalokkal 16 hétig vezette a slágerlistát és több millió példányban kelt el világszerte. Ezt a sikert következő évben is meg tudták ismételni Santana III anyagukkal, amely multi-platina státuszt ért el és 5 hétig vezette a listákat.

Több mint 40 éves pályafutással a háta mögött, Carlos Santana karrierje csúcsán van; játszottabb és véleményformálóbb - főként rádióban, televízióban és az interneten -, mint valaha. Szenvedélyes old school virtuozitása és az új stílus keveredése a legnagyobb művészeket vonzza minden újabb felvétel esetében, amit ő és Clive Davis kezdeményez. A lényeg a hangzás egyedisége, az, hogy rögtön beazonosítható. Életre szóló elkötelezettsége a zene iránt minden megmozdulását egy-egy multikulturális eseménnyé teszi - a világ albumán. 

Pályafutása során Carlos Santana több mint 90 millió lemezt adott el, és elérte, hogy több mint 100 millió rajongó előtt koncertezik világszerte. Tíz Grammy díjat nyert, tagja a Rock and Roll Hall of Fame társaságának, amely „a rock igazi virtuózának és irányadó fényének” nevezi. Számos egyéb díj és kitüntetés mellett, a Rolling Stone A világ 100 legjobb gitárosa listáján a 15. helyet foglalja el. Utolsó albuma tavaly szeptemberben jelent meg Guitar Heaven címmel.

A budapesti koncert belépőihez először a hivatalos rajongói klub tagjai juthatnak, a www.santana.com oldalon keresztül, február 4-én 10 órától február 7-én reggel 8 óráig. 

Jegyek február 8. 10.00 órától mindenki részére elérhetők a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.


sajtóközlemény koncert santana



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása