2011.03.05. 14:30 – mista

Rihanna mellei - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A magyar Conan's First Date tagjaival mindenféle kegyetlen, brutális dolog történik, a Walkmen szakadó hóban botorkál New Yorkban, Caribou sejtelmes klipjében rákokkal játszadozik. A Ladytron tagjai egy nyirkos pincében tekergetik a potmétereket, közben egy furcsa tojással furcsa dolgok történnek. A Sixx:A.M. Nikki Sixx saját készítésű fotóiból csinált videoklipet, a hosszú idő után új dallal jelentkező Strokes pedig egy díszes színházban zenél. Hiába is tagadnánk, eheti válogatásunk klipjei messze vannak az izgalmastól, ráadásul Kanye West új klipjében valaki bekapcsolva felejtette a stroboszkópot. Cserébe viszont legalább lehet nézegetni Rihanna szinte fedetlen kebleit. Ez is valami.

Conan's First Date - Jailbreak

A három éve Szentendrén alakult zenekar úgy jellemzi magát, hogy zenéjük "rengeteg hatásból táplálkozik, mely egy fogós, dinamikus, modern, ugyanakkor durva, és a műfaj hagyományait tisztelő elegyben testesül meg. Death és thrash elemek ugyanúgy megtalálhatóak a CFD zenéjében, mint déli, stoner hangulatok, vagy pszichedelikus hatások." És ha ők mondják, biztosan így is van. Nemrég jelent meg legújabb EP-jük, aminek címadó dalához készítettek videót. A sötét, nyomasztó hangulatú klipben mindenféle durva, erőszakos cselekmények történnek: valakik jól ellátják a zenekar tagjainak baját, láncra verik, pincébe zárják és megkínozzák őket, folyik a vér, és még egy rejtélyes maszkos alak is megjelenik. Aztán egyszer csak minden elsötétül és jön a váratlan fordulat, meg egy kölcsönvett jelenet a Ponyvaregényből. Alacsony költségvetésű klip, amit a szerény lehetőségekhez képest láthatóan igyekeztek azért minél hatásosabbá tenni. A lehetőségekhez képest ez sikerült is, a gond talán csak az, hogy még a végigkövethető történet ellenére is soknak tűnik ez az öt és fél perc ahhoz, hogy mindvégig lekösse a figyelmet.

The Walkmen - While I Shovel The Snow

A New York-i Walkmen tavaly szeptemberben adta ki legutóbbi, Lisbon című nagylemezét, ezen hallható a While I Shovel The Snow, most pedig itt a hozzá készült klip Jake Davis rendezésében. A melankolikus hangulatú dalhoz készült nem kevésbé melankolikus videóban a zenekar tagjai szakadó hóban botorkálnak az East River partján a Brooklyn híd mellett, néha a gitár is előkerül, sőt, az énekes a klip egyik izgalmas pillanatában még a kapucniját is a fejére húzza. Mindez pedig nagyon jól passzol a dalhoz, a képek is szépek, aki viszont hajlamos gyorsan elunni a klipeket, ezt messzire kerülje el!

Caribou - Jamelia

Széles körben elterjedt nézet, hogy az egyebek mellett Caribou néven alkotó Daniel Victor Snaith tavalyi, Swim című albuma 2010 egyik legjobb lemeze volt. Ezen hallható a Jamelia az anyag záró darabjaként, amihez nemrég készített klipet a Video Marsh és Nic Brown operatőr. A ködös, szürkés-homályos videóban először nem történik túl sok minden, a főszereplő mellett valami vízparton kisebb-nagyobb tengeri rákokat és egy magasan szálló madarat látunk, a végére azonban még egy furcsa üldözés is kialakul, ami után csak a nyugtalanító bizonytalanság marad. Nem ez lesz az év klipje, az biztos, de azért az némi jóindulattal elmondható, hogy viszonylag sajátos hangulata van.

Ladytron - Ace Of Hz

A liverpooli szintipop együttesnek 2008-ban jelent meg legutóbbi, Velocifero című nagylemeze, azóta 2009-ben kiadtak egy koncertlemezt, idén pedig jön a Best of 00-10 című kétlemezes válogatás, amin a korábbi számok mellett két vadonatúj dal, az Ace Of Hz és a Little Black Angel is helyet kap majd. Előbbihez készült most videoklip, amiben a zenekar leginkább úgy fest, mintha az előző évszázad első felének elektronikus zenei úttörői közül páran úgy döntöttek volna, alakítanak egy popzenekart. A gond csak az, hogy a feldühödött polka-rajongók egy vakolatlan pincébe zárták őket, így jobb híján itt zenélnek szomorúan, miközben még furcsa növények is körbeveszik őket. Sőt, szerepet kap a klipben még egy furcsán viselkedő tojás is. Mindezek miatt egyszer simán nézhető klip, egyébként hamar el fogjuk felejteni ezt is.

Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi - All Of The Lights

Kanye ugye tavaly év végén kiadta My Beautiful Dark Twisted Fantasy című albumát, aminek hatására kritikusok egy igen jelentős csoportja dobta el az agyát és kiáltotta ki azt az évtized (sőt, egyesek minden idők egyik) legjobb lemezének. A folyamatosan bizonyítási kényszerben szenvedő West pedig úgy érezhette, övé a világ. Ezen a lemezen hallható az All Of The Lights egy rakás vendégvokalista szereplésével, akik közül Kanye a hozzá készült klipbe Rihannát és Kid Cudit hívta meg szerepelni, a többieknek annyi jutott, hogy video már-már túláradó, színes felirataiban a vége felé negyed másodpercekre felvillan a nevük. A klipet egyébként a mostanában nagyon felkapott Hype Williams készítette, és igazából azt leszámítva, hogy ordít róla, hogy valami nagyszabásút és rohadtul hatásosat akartak csinálni, az égvilágon semmi különös nincs benne. Ha csak az elején egy hófedte lakótelepen szomorúan sétáló kislányt, a rendőrautó tetején ugráló Kanyét, az említett színes feliratokat, valamint Rihanna roppant szexi felsőjét és csinos melleit nem számítjuk annak. Utóbbin azért tényleg van mit nézni, bár az epilepsziások a folyamatos stroboszkópfények miatt csak óvatosan mustrálják a barbadosi énekesnőt. (Erről a számról egyébként csak nekem jut eszembe folyton a Rocky híres zenéje?)

Sixx:A.M. - Lies Of The Beautiful People

A Mötley Crüe-ből jól ismert Nikki Sixx mellékzenekara a 2007-es bemutatkozó album után idén tavasszal hozza ki a következő, This Is Gonna Hurt című lemezét, ezen lesz rajta a március elején első kislemezként megjelent Lies Of The Beautiful People, aminek már klipje is van, hogy beharangozza az új anyagot. A videóban mindenféle képeket látunk egymás után vágva, akadnak itt szimpla zenekari fotók és teljesen szürreális alkotások is, egy részüket pedig állítólag maga Nikki Sixx készítette és megtalálható lesz a hamarosan megjelenő új könyvében, ami a This Is Gonna Hurt: Music, Photography and Life Through the Distorted Lens of Nikki Sixx címet kapta. Mindezt leszámítva nem különösebben izgalmas, vagy érdekes klip ez, bár a rajongók biztos szívesen nézegetik majd egy darabig.

The Strokes - Under Cover Of Darkness

Nagyon régóta várat magára a Strokes negyedik albuma, de mint azt már egy ideje megírtuk, idén márciusban végre megjelenik, az lesz a címe, hogy Angles. Pár héttel ezelőtt pedig már ki is jött róla az első kislemez, az Under Cover Of Darkness, ami néhány napja egy klippel is gazdagodott. A videót Warren Fu rendezte, a cselekmény pedig egy színházban játszódik, bár a cselekmény kifejezés talán kissé erős, hiszen mindössze annyi történik, hogy miközben a zenekar többi tagja öltönyben, elegánsan zenél a színház különböző pontjain, a nagyon menő Julian Casablancas egy kanapén ülve énekel, kártyákat hajigál, majd össze-vissza mászkál, de bármerre megy, zenésztársai mindenhol ott vannak. Végül aztán a színpadon kötnek ki, még karmester is van, a közönség pedig a szám végén tapsol. Hogy mindez milyen viszonyban áll a klip első 2 másodpercével, azt nehéz lenne megmondani, aki akar, sejthet valami rafinériát a dolog mögött. Egyébként legalább annyira izgalmas klip ez, mint maga a dal, úgyhogy voltaképpen passzolnak egymáshoz, de hogy ezt sem akarják majd túl sokan egynél többször végignézni, az is egészen biztos. Mit lehet tenni, ez most egy ilyen hét volt.


ladytron the strokes klip kanye west rihanna caribou sixx am kid cudi klipmegosztás the walkmen conans first date



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása