2011.03.18. 09:00 – mista

Leszek a trófeád - új dal és klip a Hangmástól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén ősszel érkezik a Hangmás legújabb nagylemeze, amiről a zenekar a napokban, megújult weboldalán tett közzé egy számot. A bárki által ingyen letölthető, Darabokban című dalt az együttes az Isten Háta Mögöttel is dolgozó Sándor Dániel produceri közreműködésével rögzítette. A szám hallható lesz az együttes szombaton induló tavaszi turnéjának állomásain is, mostanra pedig a hozzá készített videoklip is elkészült. A kisfilmhez Veszéjes Áron rendező és Marinka Zsuzsanna Alexandrovna operatőr a Corvintetőn rögzítettek koncertfelvételeket, azzal a szándékkal, hogy mindazok a hangulatok, amik a Hangmás élő fellépéseit jellemzik, ezúttal egy videoklipben is megjelenhessenek. A kattintás után megnézhető az új klip és bővebben olvasható a forgatásról is.

Minda Endre, a zenekar énekese így beszélt az elkészült videóról:

"Olyan klipet akartunk, ami visszaadja az élő fellépések energiáját, de közben a dal hangulata is benne van. Áronék feljöttek a színpadra kézi kamerákkal, olyan közel engedtük őket, amennyire csak lehetett – mintha egy láthatatlan szellem nézné a koncertet. Felvettek mindent, ami a színpadon történt, de a klipben szereplő többi kép és jelenet is félig-meddig spontán alakult, Áron ötleteiből. Tettünk egy sétát a városban aznap, amikor a koncert is volt. Szerencsére az első tavaszi napsütést pont elkaptuk. Megmutatták nekem a műtermüket, és az ahhoz tartozó háztetőre is kimásztunk, ahonnan rálátni az egész városra. Utána pedig mentünk pár kört autóval a kedvenc budapesti útvonalamon, a 2-es villamos nyomvonalán.

Egyedül a klip végén látható madár nem spontán módon került bele a videóba. Egy ideje felfedeztem magamnak a ragadozó madarakat. Félelmetes az ősi vadságuk, nem olyanok, mint a többi állat, van bennük valami misztikus. A klipben is emiatt szerepel a héja, nekem valahogy az ellentéte annak, amit mi emberek felépítettünk magunk köré. Azt a vadságot képviseli, amivel a hétköznapokban nem nagyon lehet találkozni, vagy csak nagyritkán, amikor kivetkőzünk magunkból. Az is megfordult a fejünkben, hogy mi lenne, ha elengednénk koncert közben repkedni mindenfelé, de abból nagy baj is lehetett volna és az állattal sem tettünk volna jót. Ezért inkább felvittük a tetőre a koncert utáni napokban, Áronék pedig felvették. A gazdája még meg is etette a kedvünkért darabolt hússal."

A zenekar az új dalhoz kapcsolódóan egy fotósorozatot is készített, ennek egyik darabja látható cikkünk illusztrációjaként is. A képeken a zenészek kitömött állatokkal pózolnak, nem véletlenül:

"A preparált állatok saját maguk emlékművei. Letűnt életükben a természet szerves részei voltak, aztán egyszer csak valaki levadászta őket, kitömte valamilyen anyaggal, beállította őket egy pózba, és azóta szoborként állnak egy vitrin mögött. Az emberi természet hülye morbidságára szerintem nincs jobb példa ennél, és pont innen jött az ötlet egyik része: kiragadni ezeket az örökké néma szobrokat a reflektorfénybe, és új értelmet adni nekik.

A többi a Darabokban című dal egyik sorából jött, ami így szól: »Leszek a trófeád, a negatív kópiád«. A dal maga a megszállott birtoklási vágyról szól, és a kitömött állat jó metaforaként szolgált erre, hiszen a preparálás pont ilyen: annyira vágyunk valamire, hogy ezt tesszük vele, csak hogy a miénk lehessen." – mondta a dalról és a Lékó Tamás által készített képekről Minda Endre énekes.


pop rock hír klip hangmás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása