2011.08.01. 14:33 – [MTI]

Beatles-frizurákra specializálódott fodrászszalon nyílt Buenos Airesben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az egykori Beatles együttes tagjai jól ismert frizuráira specializálódott fodrászattal akar emléket állítani kedvenceinek egy argentin hajszobrász. A Buenos Airesben élő Gerardo Weiss csupán egy átlagos borbélytulajdonos volt, míg nem egy nap azt álmodta, hogy maguk a Beatles-fiúk tértek be hozzá egy kis fazonigazításra. "Az álom beleivódott az emlékezetembe" - mondta Gerardo, aki hét évvel a sorsfordító élmény után ma már a gombafrizurák-specialistájaként várja a vendégeit.

"Egy nap úgy döntöttem, hogy megszabadulok az ilyen helyeket általában díszítő képektől és csak a Beatles fotóival borítom be a falakat, hogy az emberek láthassák és kérhessék a frizuráikat" - magyarázta a fodrász, a szerény üzletének falait beborító megannyi John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr poszter között állva. A fiát Lennonnak keresztelő édesapa rajongása negyven évvel ezelőtt kezdődött, amikor először hallotta a brit banda Love Me Do című első slágerét.

Weiss személyes kedvence Paul McCartney frizurája a Wings együttes 1974-es Band on the Run turnéja során, Paul haja ekkora kétoldalt rövid, hátul pedig hosszabb volt. A szalon Beatles inspirálta átalakításával először nehezen barátkozott meg a Buenos Aires-i Flores kerület munkásosztálybeli közössége. Weiss szerint kezdetben nehéz volt meggyőzni a betérő vendégeket arról, hogy a gombafrizura még ma is olyan trendi, mint amikor a liverpooli banda hódító útjára indult az 1960-as években. Az üzletnek azonban hamar híre ment a környéken és lassacskán a Buenos Airesen kívül élők is csatlakoztak a vállalkozó szellemű helyiekhez. A siker ellenére Weiss nem tervezi, hogy tovább terjeszkedne a vállalkozással.

"Az életem végig a lelkemben fogom őrizni a Beatlest. Nyomot hagytak bennem és nagyon boldog vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek és meg is tudok élni belőle" - mondta Gerardo, akinek egyetlen álma, hogy életben tartsa a Beatles frizura hagyományát.


beatles



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása