2011.10.09. 08:00 – Hirdetés

BalkanBeats: Foltin live band, Suefo, DJ Soko a Hajón + JÁTÉK!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A BalkanBeats szédítő szülinapi bulijának a ráadásaként is felfogható a kiváló macedón Foltin zenekar élőfellépésével tarkított, DJ Soko és Duefo tapasztalt zúzásain, pörgetésein és csemegéin alapuló kiváló este október 14-én, pénteken. Az estre 600 forintos kedvezményes árú belépő a koncert napján 23 óráig váltható, azután 1000 forintba kerül. Két olvasónk viszont akár ingyen is bemehet a bulira, amennyiben lájkolja a Lángoló Gitárok Facebook-oldalát, illetve a jatek@langologitarok.hu címre elküldi a helyes választ arra a kérdésre, hogy: Mi volt előbb a BalkanBeats buli vagy a cd? Csak olyan megfejtéseket fogadunk el, ahogy a levél tárgyához az van írva, hogy Lángoló-Balkanbeats-játék. Határidő: október 12.

A Foltin (képünkön) elektró-akusztikus zenéje egyszerre szürreális, szenvedélyes és bölcs visszafogottságot sugárzó, amelyet szédítő tánc-lendület jellemez. Maga a Foltin zenekar előadásait pszeudó-emigráns kabaréként jellemzi, s koncertjeik sokszor valóban túllépve a zenei kereteken valós színházi eseménnyé növik ki magukat. Mindezt nem nehéz elképzelni tudván, hogy színházak számára is megannyi zenét szereztek. A zenekar 1997 óta működik, s hat kiváló lemezt adott ki eddig. Emellett számtalan zenei és színházi fesztiválon vettek részt Macedóniában, Horvátországban, Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában, Szerbiában, Boszniában és Hercegovinában, Belgiumban, Magyarországon, Montenegróban, Albániában, Bulgáriában, Németországban, Libanonban, Törökországban, Angliában, valamint számos díjjal lettek kitüntetve művészi teljesítményükért.

Suefo zenei mindenevő, kedvenc csemegéit a downtempo, a hip-hop, a jazz, a funk, a soul és a világzene területéről gyűjtögeti. A Vono Box és a Savages Y Suefo zenekarok tagja, a Goulasch Exotica turné DJ-je. 1997 óta aktív DJ, 2001 óta a Tilos Rádió munkatársa, a Mana Mana című műsor szerkesztője. Írásai a manamana.hu, est.hu és a TimeOut Budapest oldalai mellett, a 303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben olvashatóak.

DJ Soko némiképp kilóg a belgrádi szubkulturális életből, hiszen a boszniai születésű DJ-nek szerb ér horvát vér folyik ereiben, és régóta Berlinben él. Ahogy ő mondja magáról: egy boszniai úgy érez, mint egy (katolikus) horvát, úgy álmodik, mint egy (ortodox) szerb és úgy szeret, mint egy muszlim (bosnyák). DJ Soko ebből a multikulturális, egymást ezer szállal átszövő érzésvilágból kever nagyszabású balkáni mulatságot: a Balkan Beats klubestek – Wladimir Kaminer Russendiskójához hasonlóan – immár hatalmas népszerűségnek örvendő multikulturális események. Berlin után Párizs és London is behódolt: DJ Soko a Balkan Beats nemzetközi hálózatának egy kis szeletét hozza el egy este erejéig az A38 Hajóra.


játék program



süti beállítások módosítása