2011.11.29. 08:00 – Lángoló Gitárok

No Love in Town - Itt a Pannonia Allstars Ska Orchestra új klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paso_noloveintown.jpg 
Itt már leírtuk, hogy a Pannónia Allstars Ska Orchestra különleges módon, okostelefonon és pólón adja ki új kislemezét, illetve egy kis ízelítőt is mutattunk az anyagból. Most viszont itt a No Love In Town klipje is, amit New Yorkban rögzítettek, szintén rendhagyó módon, okostelefonnal, az egész helyszíni stáb pedig csak az énekes KRSA-ból, illetve testvéréből állt. A szaladozós videót a Lángoló Gitárok olvasói láthatják először, alatta pedig pár kérdésre válaszol a PASO frontembere.

Honnan jött ez az okostelefonos kislemezkiadás?
Már korábban beszélgettünk a zenekartagokkal arról, hogy kellene csinálni valami hasonlót, aztán megkeresett minket a győri székhelyű HelloAndroid, ami így pont kapóra jött. Először csak egy PASO-alkalmazás fejlesztéséről volt szó, ezt fejeltük meg azzal, hogy a következő kislemezünket, a No Love in Town EP-t az alkalmazáson belül jelentetjük meg.

pasoqrkod.jpgTechnikailag hogy néz ki a dolog?
Maga az alkalmazás egyesíti a zenekar webes tartalmait, tehát megtalálhatóak rajta a honlapunk információi (koncertek, biográfia, diszkográfia stb.), integráltak a közösségi felületeink (facebook, myspace, iwiw) és emellett vannak extrák is pl. játék (ebből később lesz többfajta és komolyabb verzió is), csengőhangok, streamelhető dalok. A prémium applikáció részét képezi a No Love in Town EP is, amin öt dal és két videó szerepel. Utóbbiak köre várhatóan még bővül. Az öt dalból három új PASO szám, a másik kettő pedig a PASO's Roots Rockers anyaga, amivel végre felvételen is bemutatkozik a zenekar dubos, reggae-s, pszichedelikusabb side-projectje. Ez utóbbi két számot az amerikai producer Victor Rice keverte brazil stúdiójában, Sao Paulóban. Az egyiket videóra is rögzítette, így látni, hogyan készíti el a dal dub mixét. A normál verzió amúgy később jelenik meg, az EP-n audió és videó formában is a dub verzió szerepel. A másik videó az itt debütáló No Love in Town klip, amit okostelefonnal rögzítettünk. A prémium alkalmazás két hétig ingyenes, utána az EP-t is tartalmazó applikációért jelképes, pár száz forintos összeget kell majd fizetni, míg a normál alkalmazás továbbra is ingyenes marad. Ez most az Androidos rendszerre vonatkozik, később, ha megjelenik az iOS verzió ott is él majd a két hét ingyenesség. Akik a Red Bull MOBILE ügyfelei, azok örülhetnek, mert számukra nincs időkorlát, végig ingyenes marad a prémium app.

Pólóhoz csatolva is be lehet majd szerezni az anyagot. Szerintetek mennyivel nő majd a merch-eladás?
Így van. Nem szerettük volna kizárni azokat, akiknek nincs okostelefonja, így kitaláltunk egy másik rendhagyó konstrukciót is. A pólókba applikálva egy kódot találnak az érdeklődők, amivel szintén le lehet tölteni az EP anyagát. Ilyenkor amúgy is nagy a merch-forgalom, mert mindenki magának és másnak vásárol karácsonyra, de biztosan érezhető majd egy erősebb hullám. Ezt majd abból lehet leszűrni, hogy mennyien vásárolnak kifejezetten az EP-hez tartozó pólót.

A klip szintén okostelefonos forgatása is direkt ehhez a koncepcióhoz jött?
Igen, de őszintén szólva előtte kicsit aggódtunk, hogy tényleg sikerül-e élvezhető klipet kihozni belőle, hiszen mégiscsak telefonos felvételekről van szó, amiket mi készítettünk. Az anyagot Horváth Viktor vágta össze, aki több korábbi klipünket és a turnéfilmünket is rendezte. Mi elégedettek vagyunk az eredménnyel, hangulatos lett, reméljük az embereknek is tetszik majd.

Miért pont New Yorkban forgattátok a klipet?
A húgom kint él egy pár hónapig, őt látogattam meg. A látogatás során vendégszerepeltem a kiadófőnökünk zenekarának, a Toastersnek a 30. születésnapi koncertjén, illetve leforgattuk a klipet. Az operatőr a húgom volt, illetve pár jelenetben én is kameráztam. A szám hangulata és a szöveg nagyon passzolt a városhoz, emiatt jutott eszembe a dolog.

Mennyi ideig szaladoztál a városban?
Körülbelül két-két és fél napig.

Úgy összességében mit vártok ettől a projekttől?
Örülünk, hogy a HelloAndroid fejlesztett nekünk egy zenekari alkalmazást és hogy Magyarországon elsőként jelentethettünk meg zenei anyagot ilyen formában. Azt gondoljuk, hogy ez a jövő egy elengedhetetlen kelléke és bár ez még most innovatívnak, szokatlannak számít, rövidesen ez egy bevett mód lesz a zene terjesztésére.

A kislemezeket nagylemez szokta követni. Most is ez lesz?
Igen, a terv szerint jövőre dupla lemez formájában jelenik meg a negyedik PASO-nagylemez és a PASO's Roots Rockers bemutatkozó albuma. Az EP tulajdonképpen pont ezt vezeti elő, hiszen megtalálható rajta a negyedik nagylemez hangulatára jellemző néhány új PASO-dal, ami zömében a szerelem témáját járja majd körül és azt is lehet már látni belőle, hogy milyen hangzású lesz a Roots Rockers-anyag Victor Rice kezei alatt.


premier ska exkluzív paso



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása