2011.12.07. 10:25 – [MTI]

Megszűnik a Rockmaraton

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rockmaraton_305843_10150462088531521_393816976520_10810313_1966012143_n.jpg
Megszűnik a Rockmaraton: az ország meghatározó rockfesztiválját utoljára jövő nyáron rendezik meg a pécsi Malomvölgyi Arborétumban - adta hírül a Pécsi Újság internetes hírportál kedden. Varga Zoltán operatív szervező a lapnak azt mondta, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudják vállalni a fesztivál megszervezését. Szavai szerint bár egy "őrületesen jó buliról van szó", a kasszát eddig szinte sohasem zárták adósság nélkül. Rámutatott, jelenleg mintegy 10 millió forint tartozásuk van, és ezt nem szeretnék tovább növelni. "Külföldi fellépőket hívni 310-320 forintos eurónál egyébként is öngyilkosság" - jegyezte meg.

Hozzátette, a budapesti West Balkánban történt tragédia után hozott kormányrendelet sem kedvez a fesztiválnak, az engedélyezés ugyanis nemcsak a szórakozóhelyek, hanem a szabadtéri rendezvények tekintetében is szigorúbb lett. Varga Zoltán kitért arra, hogy az idei Rockmaratont egyébként "rendben találták" a szakemberek, történetében komolyabb baleset még nem fordult elő.

A szervező az idei fesztivállal kapcsolatban hangsúlyozta: "nem egy temetési menetről lesz szó". "Ahelyett, hogy sajnálkozunk a záróakkord felett, inkább készüljünk egy minden eddiginél zúzósabb Rockmaratonra" - mondta az Varga Zoltán a Pécsi Újságnak a 2012-es, utolsó fesztivál sikerében bízva.

A Rockmaratont idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg Pécsen. A fesztiválon a hazai rockélet zenekarai mellett rendszeresen felléptek világhírű külföldi együttesek is. Ennek is köszönhető, hogy évente több tízezer érdeklődőt vonzott.


fesztivál hír rockmaraton



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása