2011.12.16. 12:00 – Lángoló Gitárok

Félelem – Itt a Hősök vadonatúj videoklipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Elkészült a hősök Négy évszak című albumának hatodik videoklipje, aminek különlegessége, hogy ez egyben a zenekar legelső saját készítésű videója. A klipet Ozsváth Gergely, vagyis Mentha készítette, az operatőr és a vágó Barcza Sándor, Brash volt, most pedig a hajtás után itt a Lángolón rögtön megnézhető. Hősök-klipekről korábban például itt és itt, sőt, itt is írtunk, a lapozás után pedig egy rövid interjú is olvasható a zenekarral az új videó kapcsán.

Először dolgoztatok teljesen egyedül videón, nem hiányzott a külső kéz?
Nem is szerettünk volna most külsőst, mivel régóta ki akartuk próbálni magunkat. Igazából eddig is mi találtuk ki a klipjeinknek a 80%-át, a képi világtól kezdve a történetig. Most is így csináltuk. Én kitaláltam a story-t és a koncepciót, a Brash még hozzátett egy két ötletet plusz hozta a kamerát. Összedolgoztunk szépen, majd a felvételek után a vágásért és az utómunkáért is ő volt a felelős. Már van annyi tapasztalatunk és minimális technikánk, hogy egy "lóbadzsit" videót össze tudunk rakni. Eljött végre ez az idő is. Régi álmunk vált valóra.

Foglalkoztok amúgy is videókkal?
Igen a Brash már egy tucatnyi kisfilmet készített, aminek a során beletanult a vágásba és az egyéb technikai okosságokba. Engem is nagyon érdekel, de Én inkább kitalálni és megálmodni szeretem. Ezért szerintem jól kiegészítjük egymást és tud menni dolog. El tudom képzelni, hogy a jövőben akár más előadónak is gyártunk videoklipet.

Az előző klipes dalban Eckü szerepelt egyedül, a Félelem pedig Mentha saját dala, koncepció, hogy mindhármatok saját dala kap egy videót?
Igen! A "Nem a tiéd"c. Brash dalhoz is már megvannak az alapötletek. Hamarosan nekiesünk annak is. Csak kell egy kis idő összeszervezni a dolgokat. Szerintem márciusig ki fog jönni.

Alakulnak már az új dalok a Négy évszak óta?
Hazudnék, ha azt mondanám nem. Természetesen agyalunk és válogatjuk az új beateket. Vannak terveink, de erről még korai lenne beszélni. Most inkább közreműködések vannak és lesznek. Például nem titok, hogy most vettünk fel egy új dalt az Animal Cannibals hamarosan megjelenő "tribute" lemezére.

Eckü még a lemez megjelenése előtt felvetette, hogy szakítanátok a hagyományos lemezformátummal, ezzel kapcsolatban mi a közös álláspont jelenleg?
Volt ilyenről szó, de mikor otthon kézbe vesszük a saját cd-ket és átlapozzuk a borítót, akkor mindig rájövünk, hogy ez egy nagyon jó dolog és ezt az érzést nem akarjuk elengedni. Szerintünk, ha a netre csinálunk valamit, az olyan mintha a levegőbe dolgoznánk és hát valamilyen szinten ez így is van, mivel nincs mit kézbe venni. Bármennyire is nem fogja megérni akkor is lesz valami limitált példányszám kiadva fizikailag is.

Interjú: _fá_


hiphop hír hősök klip



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása