2011.04.01. 19:58 – Szarvas Árpád

Dolgoznunk kell a túlélésért - Stagger Rats-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A Skóciában már nagy népszerűségnek örvendő, nemzetközi szinten viszont még szinte ismeretlen Stagger Rats Budapesten rögzíti bemutatkozó albumát Owen Morris angol producerrel, aki az első három Oasis-lemez mellett olyan együttesek albumain dolgozott, mint például a Verve, Ash, vagy a Kaiser Chiefs. A mindössze másfél éve alakult zenekar tagjaival budapesti szállásukon beszélgettünk pár hete. Az interjú előtt azonban még elmondjuk, hogy a Stagger Rats április 2-án, szombaton fellép a Corvintetőn a Trousers és a Calico Island társaságában, a koncertek után pedig Tesco Disco lesz.


indie interjú pop rock stagger rats



2011.04.01. 16:08 – lánggitár

A VOLT Fesztivál lesz a hivatalos EU-záróbuli

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Június 28-tól öt napra Európa színeibe öltözik Sopron, a VOLT Fesztivál ad otthont ugyanis az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijának. A programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók és művészek, ahol Európa Kemping és Európa Konyha is várja a résztvevőket. A VOLT első napján European Gipsy Rocks! címmel számos ország előadói lépnek fel, többek között Emir Kusturica és az Asian Dub Foundation.


fesztivál eu hír volt



2011.04.01. 14:27 – [MTI]

Billy Joel visszavonta életrajzi kötetét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Visszavonta életrajzi kötetét és inkább hallgatásba burkolózik Billy Joel zenész, akinek emlékiratai az eredeti tervek szerint júniusban jelentek volna meg az Egyesült Államokban. A Hollywood Reporter című lap szerint a HarperCollins kiadó csütörtökön közölte, hogy a The Book of Joel (Joel könyve) nem jelenik meg, a zenész felmondta a szerződést. A kiadó még 2008-ban kötött hárommillió dolláros megállapodást a Piano Manként emelgetett énekessel, zeneszerzővel egy életrajzi kötetről, amelyet társszerzőként Fred Schruers újságíró jegyzett volna.

Billy Joel emlékiratai a zenész pályafutásának és magánéletének hullámhegyeit és -völgyeit elevenítették volna fel, a HarperCollins márciusban már a kötet borítóját is bemutatta és előzetesen azt is elárulta, hogy eddig ismeretlen fejezetek is papírra kerülnek az énekes életéből. A kiadó 250 ezer példányban akarta megjelentetni a memoárt.


pop hír billy joel



2011.04.01. 12:05 – lánggitár

A U2 a 80-as évek legobbja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Rolling Stone magazin nemrég megkérdezte az olvasóit, melyek szerintük az 1980-as évek legjobb lemezei. Az eredmény nem túl meglepő, de azért pár dolgot a szerkesztőknek is meg kellett magyarázniuk: a Clash London Callingjának szereplése például vitatott, hiszen a lemez eredetileg 1979 decemberében jelent meg, de az USA-ba csak 1980 januárjában jutott át. Az általában látottaknál sokkal jobb helyen szerepel a Guns N' Roses Appetite For Destructionje, amit a zenekar gitárosa, Slash büszkén meg is magyarázott azzal, hogy abban a korszakban az emberek ki voltak éhezve a hozzájuk hasonló zenekarokra a Mötley Crüe és Simple Minds-féle csapatok között. A győztes azonban nem meglepő módon a U2 Joshua Tree-je lett, a teljes listához pedig katt a továbbra, ahol akár azt is leírhatja mindenki, hogy szerinte mi volt az említett évtized legjobbja!


lista the clash hír u2 guns n roses rolling stone



2011.04.01. 11:11 – lánggitár

Alakul az új Arctic Monkeys

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Arctic Monkeys bejelentette, hogy április 11-én kerül nyilvánosságra az első dal a következő lemezükről. A dalnak az angol zenekar jó szokása szerint szép hosszú címe van: Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair. A single fizikai formátumban csak április 16-án jelenik meg a Record Store Dayen limitált fehér hétinches bakeliten, a megszokott verziókban pedig május 30-án.  A címadó dalon kívül rajta lesz még az egy hónapja rejtélyesen bemutatott Brick By Bricket is, illetve még két b-oldalas dalt. Az Arctic Monkeys negyedik nagylemeze egyébként június 6-án jelenik meg Suck It And See címmel, és bár ezúttal nem a Budapesten hamarosan koncertező Queens of the Stone Age-es Josh Homme producereli, az egyik dalban vendégeskedik pár vokál erejéig.


indie arctic monkeys rock hír



2011.04.01. 09:06 – AronH

Nyertesünk van szakáll kategóriában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Akron/Family - Akron/Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT
(Dead Oceans Records)

A legújabb kori, szám szerint CXXVIII. folk-hullám büszke képviselői két évvel a kikezdhetetlenül jó Set 'Em Wild, Set 'Em Free lemez után megmutatják, hogy a velük már ciklikusan együtt mozgó Iron & Wine-hoz képest mit képesek felmutatni a mostanra kimondottan megfáradt műfaj színein túl, immár jobban illeszkedve a kísérleti rock skatulyába. Nagyjából hasonló volt a helyzet, a borzasztó gyorsan elröppent négy évvel ezelőtti lemezeik esetében, csak míg ott az utóbbi jó eséllyel jobban lekötötte a hallgatóságot a masszív hangfüggönybe rejtett harmóniákkal, addig az előbbi sajátosan kaotikus megszólalásban prezentált hasonlóan idézőjelmentes eszméket. Azóta szerencsére teljesen elment az eszük, és a mostani lemezre már tényleg nem maradt más, mint a dalszerzés és hangzás olyan zsenije, ami előtt muszáj térdre borulni.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (3,5/5)

lemezkritika folk rock akron family ezt hallgasd



2011.04.01. 07:42 – motorik erik

Szeptemberben új Ladytron-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Három évvel legutóbbi albuma, a Velocifero után, idén szeptemberben Gravity the Seducer címmel jelenik meg a Ladytron új lemeze. Daniel Hunt zenekarvezető szerint eléggé el fog térni az eddigi munkáik hangzásától, jóval éteribb és dallamosabb lesz, elég sok absztrakt megoldással, egy kicsit "baroque n' roll"-osabb hangzással. A dalokat tavaly nyáron rögzítették Barny Barnicott (Arctic Monkeys, Editors producer) segédletével, és Hunt szerint ez lett az eddigi legerősebb albumuk. A Ladytron április 8-tól turnéra indul, hozzánk legközelebb Zágrábban játszanak május 5-én, illetve 7-én Ausztriában a Donaufestivalon.


indie pop ladytron hir



2011.03.31. 17:08 – KirschAndrás

Payer Öcsi három dalban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Gyászol a hazai táncdal színtér. Ma hajnalban, hosszú betegség után elhunyt Payer „Öcsi” András. Személyében a szakma nem csupán egy karizmatikus énekest, hanem egy meghatározó dalszerzőt és szövegírót is tisztelhetett. Nevéhez többek között olyan slágerek fűződtek, mint a Gedeon bácsi, az Almát eszem, az Ó, egy Alfa Rómeó vagy a az Isten veled szomorúság.


pop gyász táncdal payer andras payer ocsi



süti beállítások módosítása