2011.05.14. 11:30 – mista

Az Országház urai - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Majdnem úgy alakult, hogy ezen a héten kizárólag hazai videók kerültek klipmegosztásunkba, de aztán eszünkbe jutott Rihanna, aki bármennyire is szeretnénk, nem magyar, viszont ő is új klipet jelentetett meg a héten. Egyébként ezt tervezte tenni Beyoncé is, de aztán elhalasztotta a dolgot, úgyhogy a barbadosi énekesnő klipje mellett ezen a héten megszállja a Parlamentet Bankos, óvódásokat fáraszt ki a Blind Myself, teljesen hétköznapi dolgokat csinál a Kesh, és egy kis szobában nagyon lelkesen zenél a Joystix.


klip rihanna blind myself bankos klipmegosztás the joystix kesh dj kool kasko sonnykraft



2011.05.13. 14:55 – Lángoló

Pornó után elborult ipari zajzene

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Sasha Grey mindig is kacérkodott a zenével, igaz eleinte csak annyira, hogy sokat legyeskedett a Smashing Pumpkins-vezér Billy Corgan körül, illetve, hogy a Jane’s Addiction gitárosa, Dave Navarro által rendezett pornóban ő játszotta a főszerepet. Voltak persze közben itt-ott vendégszereplései (például a legendás Lee "Scratch" Perry 2008-as lemezén), DJ-zett is, de aTelecine néven csak nemrég indította be igazán a már 2008-ban megalapított, elborult ipari zajokra épülő, széttorzított zenét játszó saját csapatát. A mainstream filmekre átnyergelt egykori pornós együttesének eddig két nagylemeze jelent meg, mindkettő tavaly, most májusban A Cassette Tape Culture (Phase Three) és A Cassette Tape Culture (Phase Two) címmel adott ki digitálisan két ritkaságokat, remixeket tartalmazó válogatást, idén júliusban pedig jön a The Falcon and the Pod, ami egy trilógia első felvonása lesz. Hogy milyen zenét is játszik ez a zenekar, azt bárki megtapasztalhatja a továbbra kattintva, ahol két régebben rögzített dalt, illetve egy az új lemezhez tartozó ízelítőt lehet meghallgatni.


hír noise atelecine



2011.05.13. 14:03 – KirschAndrás

Az andergrand hősei: a Beyond és a Leguán

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A kilencvenes évek elején-közepén járunk. Vágási Feri és Jocó zolg mintha már emlegetnének valami globális számítógépes hálózatot, de nem világos, mit is értenek ez alatt. Sebaj, Köbüki egyszer biztosan bebassza vele a zárt ablakot. Youtube híján tehát nem tehetünk mást, mint hogy a fater tulajdonát képező Ezüst-tó kincse VHS-re vesszük fel a Headbanger’s Ballt. Illetve a baba-mama tornára és Michael Dudikoff-filmekre szakosodott hazai csatornák metálműsorait. Heti rendszerességgel jelentkező rovatunk ez utóbbiak emblematikus klipjeinek állít emléket.


beyond az andergrand hősei leguan



2011.05.13. 12:55 – lánggitár

Red Bull Liszt Remix az Urániában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából május 26-án négy különböző zenei stílust képviselő együttes vállalkozik arra, hogy a Red Bull Liszt Remix keretén belül újraértelmezze Liszt egy-egy darabját, illetve a Lisztre jellemző zenei elemek beépítésével egy saját szerzeményüket újragondolják. A négy közreműködő zenekar a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Carbonfools, a Compact Disco és a Balkan Fanatic lesz, az estét pedig a vendégként meghívott Rúzsa Magdi zárja majd egy szintén csak erre az alkalomra készült művel. A könnyűzenei és klasszikus elemek ötvözetéből összeálló egész estés zenei darab célja a szervezők szerint, hogy a magyar klasszikus zene egyik meghatározó alakjának munkássága előtt meghajolva közelebb hozzák azt a fiatalokhoz.


folk pop ska program electro paso carbonfools liszt ferenc compact disco balkan fanatic



2011.05.13. 11:08 – lánggitár

Tarantino is Lady Gagát akarja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Quentin Tarantino, a világ jelenleg talán legnépszerűbb rendezője állítólag nem véletlenül várja nagyon, hogy találkozhasson Lady Gagával aki fellép a cannes-i filmfesztiválon: szerepet akar neki adni a soron következő filmjében. A Daily Mirror híre szerint nyílt titok, hogy Tarantino régóta felírta Gagát a következő filmjei szereplői közé, és most Cannes-ban nagyszerű lehetősége nyílik a személyes megbeszélésre. Lady Gaga köztudottan szereti Tarantinot, a Telephone című dalához készült klip csöpög a tarantinós utalásoktól. Arról még nincs hír, hogy pontosan melyik filmben, és milyen szerepet szánna a rendező a május 23-án egyébként új lemezét kiadó Gagának. És ha már megemlítettük a klipet, jöjjön a korhatáros verzió belőle:


pop hír lady gaga quentin tarantino



2011.05.13. 08:32 – Lángoló

Együtt lépett fel a Pink Floyd három tagja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ne reménykedjen tovább egy hazai Pink Floyd-rajongó sem! Nem Budapest lesz az a hely, ahol David Gilmour csatlakozik Roger Watershez, hogy együtt előadják a közösen szerzett Comfortably Numb című Pink Floyd-klasszikust. Ahogy valószínű volt, Londonban törlesztette adósságát Waters felé Gilmour csütörtök este. Utóbbi még tavaly vette rá a nyolcvanas évek eleje óta ősellenségként számon tartott előbbit, hogy karitatív célból lépjenek fel együtt egy szűk körű eseményen, aminek az volt az ára, hogy Gilmournak meg kellett jelennie a most zajló The Wall-turné valamelyik állomásán. A koncert végén még ezt is megfejelték, mikor Gilmour ismét megjelent, de már nem egyedül, hanem Nick Mason dobossal, így a Pink Floyd három még élő tagja, a show többi zenészével együtt adta elő a záró The Outside The Wallt. Waters turnéja június 22-én ér a Papp László Budapest Sportarénába. Itt van két videó az eseményről:


rock pink floyd hír david gilmour roger waters



2011.05.12. 16:00 – Gitárok

Visszatért a Boom Boom

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Közel 10 év után ismét működik a Boom Boom, amiben olyan zenészek játszanak, mint Borlai Gergő (dob), Jamie Winchester (ének-gitár), Mohai Tamás (gitár), Szappanos György (basszusgitár) és Tátrai Tibor (gitár). A Boom Boom a saját dalai mellett olyan előadóktól dolgoz fel, mint például Jimi Hendrix, Lennon-McCartney, Stevie Wonder vagy éppen Robben Ford. A zenekar visszatérő koncertjét május 13-án, a Gödör Klubban tartja, ahol az előzenekar az Ozone Mama lesz. A Boom Boom korábbi két albuma (Live és Intergalactic Megahello) letölthető Tátrai Tibor honlapjáról.


jazz rock program blues boom boom



süti beállítások módosítása