2012.01.11. 16:00 – Lángoló Gitárok

Konyhaeszközökkel viccelődő norvégok az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A világ egyik legőrültebb projektjében vidám norvégok játszanak jól ismert dalokat konyhagépeken, mosógépdobokon, hűtőszekrényeken, hangszereken és egyebeken. Az a nevük, hogy Hurra Torpedo, világszerte ismertek egy tévéműsornak köszönhetően, majd a Ford amerikai kampánya révén lettek, január 20-án pedig a saját örömükre verik szét a főzőalkalmatosságokat az A38-on. A hétköznapinak koránt sem nevezhető együttesről és a közelgő fellépésről részletesebben a lapozás után lehet olvasni, és videók is nézhetők.

A Hurra Torpedo zenekar a kilencvenes évek elején alakult a a Duplex Records alkotói kör részeként, tagjai számos más norvég zenekarban is játszanak. Igazi különlegességük, hogy a hagyományos hangszerek mellett konyhaeszközöket is használnak játékuk során. Világhírűvé akkor váltak, amikor egy tévéműsorban élőben adták elő Bonnie Tyler Total Eclipse Of The Heart című slágerét a maguk sajátos módján, konyhai munkaeszközökön, és a felvétel mémként pásztázott végig az interneten.

Később egy norvég vígjáték számára klipet is készítettek, amelyben a zenekari tagok rájuk sehogyan sem illő munkaruházatban játszanak a rájuk jellemző "hangszerekkel" körülvéve.

A produkcióban zenekarvezető Hegerberg lendületesen gitározik és szándékosan jó kemény norvég akcentussal, hamisan énekel, eközben a másik két tag egyike egy kályhán dobol egy hűtőszekrény ajtaját csapkodva, a másik a kísérő éneket adja, majd a csúcsponton leveri a villanykályha tetejét egy kézi betonkeverővel - nagyjából így kell elképzelni egy jellegzetes produkciójukat.

2005 őszén a Ford reklámkampánya részeként turnézták körbe Amerikát, a reklámvideó pedig szintén bejárta az internetet.

A zenekar rendszeresen fellép Norvégiában és Európa-szerte, nemrégen a francia Garorock fesztiválon Marmande-ban 5000 ember tombolt a konyhafelszerelést gyilkoló vidám csapat zenéjére. Játszottak nemrég az Egyesül Államokban a South by Southwest fesztiválon, emellett Bostonban és San Franciscoban is, valamint a Lawrence-i Wakarusa Music and Camping fesztiválon Kansasban, de a sort még lehetne folytatni.

Ez az együttes zenél tehát január 20-án a fővárosban, az A38-on, úgyhogy aki kíváncsi rá, mire lehet még használni a főzésen kívül a konyhában található dolgokat, bővebb információkat, jegyárat és egyebeket az A38 megújult honlapján keressen.

Az alábbiakban pedig néhány videón látható a formáció, ezen az elsőn például Lady Gagát játszanak, de az említett Bonnie Tyler-szám feldolgozása is köztük van.


ajánló pop rock koncert hír program hurra torpedo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása