2012.01.11. 10:00 – Lángoló Gitárok

Újra együtt zenél a Mood kreatív magja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Janó Mihály gitáros (a képen bal oldalt) logisztikai problémák miatt kiszállt a Magma Rise-ból, a helyére pedig a Wall Of Sleep gitárosa, Füleki Sándor érkezik, írja a Hammer World. Ezzel az az érdekes helyzet állt elő, hogy ismét együtt dolgozik a 2001-ben feloszlott Mood kreatív magja, Fülekin kívül még Holdampf Gábor énekes-basszusgitáros és Hegyi Kolos gitáros, akiket a Mood-rajongó Bánfalvi Sándor dobos egészít ki. Állítólag ez az új esemény semmiben nem befolyásolja Füleki zenekarának, a Wall Of Sleepnek a működését. Egyébként a második Magma Rise-lemez is készül folyamatosan, talán nyár végére lesz belőle valami. Az új felállás február 17-én Sopronban, a Hangárban debütál majd, 18-án pedig a bécsi Escape Metal Cornerben lépnek fel.

A Mood 1994-ben alakult, mikor Füleki Sándor gitáros kilépett az általa is alapított Leukémiából, és vitte magával az éppen ott éneklő Holdampf Gábort is. Black Sabbath-os, őszinte doom rockjukkal (viszonylag) gyorsan (viszonylag) népszerűek lettek, kihoztak öt nagylemezt, majd zenei nézetkülönbségek miatt 2001-ben feloszlottak. Ezután Füleki és Holdampf elkezdte a jóval doomosabb Wall Of Sleepet, Hegyi pedig a groove-osabb, metálosabb Stereochristba csapott bele. Eddig még teljesen normális a történet, 2009-ben viszont Holdampf váratlanul kilépett a Wall Of Sleepből, hogy Hegyivel megalapítsa a Magma Rise-t, Füleki pedig kénytelen volt énekest keresni zenekara élére. Jelenleg mind a Wall Of Sleep, mind a Stereochrist létezik, az új felállású Magma Rise-tól pedig mindenki azt várja, hogy előhozzanak valamit a Mood örökségéből, ami ellen annyira nem is tiltakozik a csapat, lévén a Glow Burn Scream című doom slágerüket már úgyis játsszák, de konkrétumokról még nincs szó.

 


rock metál hír doom mood magama rise



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása