2012.01.18. 09:30 – Lángoló Gitárok

Akusztikus koncertvideók a Turbótól – Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A legutóbbi Stylewalker Night keretében a Turbo egy akusztikus minikoncertet adott Budapest egyik divatboltjában. Az eseményt rögzítették is, így azt be tudjuk mutatni itt a Lángoló Gitárokon, mi több kiszedtünk egy kis információt Vígh Dávidból, a zenekar gitárosából is a miértekre vonatkozóan. A zenekar legközelebb zúzós bulit tart a Dürer Téli Fesztivál keretében január 20-án, hol máshol, mint a Dürer Kertben.

Mostanában többször is lehet látni a Turbót akusztikus koncerten. Készültök valamire ebben a felállásban?
A Turbo mindig is határaink tologatásáról és az új dolgok kipróbálásáról szólt, ezért teljesen profilba vág egy akusztikus vonal a hangoskodással párhuzamban. Már korábban íródott néhány akusztikus tétel, amelyek a Lost Measure-re nem kerültek rá, mert kontextusban nem működtek, viszont több hasonló dallal együtt erősítik egymást. Így alakult ki egy akusztikus album vagy EP ötlete. Az anyagon többnyire új szerzemények lesznek, de lehet, hogy hozzányúlunk néhány régebbi Turbo-dalhoz is.

Mi a története az itt látható koncertnek? Van köze a Kodály-Method-os videóhoz?
Sándor Szandra, azaz Nanushka, egy magyar divattervező hívott fel az ötlettel, hogy a Stylewalker Night keretében szeretnének egy exkluzív akusztikus Turbo-koncertet a Beta Store-ban. Mi azonnal igent mondtunk, mert szeretjük az ilyen kihívásokat. Mindig inspirálóan hat, ha új környezetben, új embereknek játszhatunk. A bolt ráadásul nem csak vizuálisan izgalmas tér, de akusztikailag is remek, így eldöntöttük, hogy felvesszük az egészet. A dologból egyébként Párnazene néven sorozat lesz, amit a Turbo kezdett el, most hétvégén az Óriás folytat, márciusban pedig, ha minden igaz, Subscribe lesz. Természetesen akusztikusan. A Nanushkás és a Kodály-Method-os élmény arra mutat, hogy van értelme a hangot és a képet együtt rögzíteni. Az új akusztikus anyag minden dalához szeretnénk egy élő videót forgatni a legkülönbözőbb helyszíneken. Azt gondolom, hogy elegen mutatnak mindenféle manipulatívan legyártott imidzset az emberek tudatába, nekünk jobban áll, ha a dolog természetes módon a zenélésről, a pillanatról és a hangszerek mögött ülő zenészek rezgéseiről szól.

Mennyivel másabb akusztikusan a Turbo-dalokat játszani?
Akusztikban a dalok jobban előbújnak. Kimutatják igazi jellegüket. Egy akusztikus szett nem ver szegycsonton, de érzelmileg talán jobban megérint, mint egy zúzós Turbo-buli.


premier rock exkluzív turbo párnazene



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása