2012.02.15. 17:30 – Lángoló Gitárok

Nyílik – Dav-lemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten pénteken, február 17-én adja ki legújabb albumát a zeneszerző-multiinstrumentalista Szesztay Dávid és zenekara, a Dav, ami most először itt a Lángoló Gitárokon hallható. A zenekar különböző felállásokban 2005-óta működik, új lemezük, a Nyílik, bizonyos értelemben egyfajta összegzés, az évek során megszerzett zenei tapasztalatok szinopszisa. Szesztay Dávid ezúttal több régebbi, eddig fiókban őrzött szerzeményét porolta le, hogy újrafogalmazva, átdolgozva ismertesse meg őket a közönséggel. A korábbi számok parafrázisai mellett egészen újak is helyet kaptak a lemezen, ami koncepcióját tekintve erősen dalközpontú. Az album másik érdekessége, hogy kizárólag magyar nyelvű szövegeket tartalmaz, amiket szintén Szesztay jegyez, és a triófelállásban felvett, dobbal, basszussal, gitárral lefektetett alapokat is ő díszítette fel billentyűs hangszerekkel. A korong a DDK Records kiadásában lát napvilágot, akik olyan szerzők és előadók lemezeit jelentették meg az elmúlt években, mint például Mitsoura, Lamm Dávid, vagy a Jazzmer Band. A Nyílik a lapozás után teljes egészében meghallgatható.

Szesztay Dávid a Dav mellett számos zenekarban játszik több különböző hangszeren. A kilencvenes évek végén alakult Kamu zenekar alapító tagja, de zenél a hazai jazz-élet több meghatározó alakját felvonultató Budbudas zenekarban, Kézdy Lucával a Santa Diver nevű formációban, valamint gitározik Rutkai Bori zenekarában, a Specko Jednoban is. Szesztay mindemellett színházi előadásokhoz és filmekhez is komponál zenét: közreműködött rövid-, illetve animációs filmek, reklámok elkészítésében, 2008-ban zenét írt az elsőfilmes Pater Sparrow Egy című filmjéhez, valamint társszerzőként részt vett Fazakas Péter Para című filmjének zenei munkálataiban is. Az ő nevéhez fűződik a SYD című zenés koncertszínházi előadás (Láng Annamari-Nagy Fruzsina), melyhez a Vinnai Andrással kiegészült Dav Trióval játszották saját szerzésű dalaikat. A Pont Műhely színházi társulat tagjaként a Mu színházban és egyéb színházakban is rendszeres alkotó, fellépő.

A Dav Trió tagjai: Szesztay Dávid (ének, gitár, billentyűs hangszerek), Szerető Dániel (basszusgitár), Németh Csaba (dob).

Az albumon közreműködött Lukács Gábor (Pannonia Allstars Ska Orchestra, Plastic Septett, Brezo Quartett, Pop Ivan), aki szoprán szaxofonon játszott a Nyaralás című számban, és akit a zenekar az exkluzív debütáló koncertre is meghívott, illetve Mizsei Zoltán zeneszerző, énekes (a Zeneakadémia egyházzenei tanszakának tanára, a budapesti Szent István Bazilika Fiúkórusának karnagya), aki a Dav legújabb tagjaként a billentyűs posztot tölti be a koncerteken, sőt mi több, vokálozik is.

A Dav a megjelenés napján, február 17-én, a Gozsdu Manó Klubban rendezi meg a Nyílik lemezbemutató koncertjét.

A koncertre kétféle belépő lesz: egy 500 és egy 1500 forintos – az utóbbi egyszeri, jutányos ár tartalmazza a gyárból frissen érkező Nyílik egy példányát. A Dav este kilenckor kezd, érdemes időben érkezni, hogy mindenkinek jusson a CD-ből.


premier jazz hír exkluzív dav szesztay dávid



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása