2012.03.06. 18:00 – Lángoló Gitárok

27 – GLOW-lemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Január közepén írtunk róla, hogy Dorozsmai Gergő az év elején feloszlott Hammer Of Gods zenekar egykori vezetője, valamint a Moog dobosa utóbbi együttes amerikai kalandja előtt még kiadja itthon készített saját szerzői nagylemezét. Nos, a szóló projektjét GLOW néven jegyző Dorozsmai már Amerikában van, onnan küldte el nekünk a 27 című albumot, amit most itt a Lángoló Gitárokon rögtön be is mutatunk elejétől a végéig, és akár azonnal le is tölthető.

A lemezen Dorozsmai mellett közreműködik még Bákonyi Ádám, aki a 2., 3., 4., 6., 9. és 11. számban játssza a gitárszólókat, Kristóf Norbert pedig három dalban – 1., 3. és 11. – háttérénekesként hallható. A felvételek és a keverés a Tom-Tom Stúdióban készült, a masterelést Puha Szabolcs végezte a Stray Dog Studióban.

Dorozsmai Gergő még januárban az alábbiakat írta nekünk a lemezről:

"Csinálok egy nagylemezt, 12 saját szám (végül csak 11 került rá - a szerk.), van olyan, amit játszottunk a Hammerrel is, van teljesen új, meg egy olyan is, amit hat-hét éve írhattam, de csak most játszottam fel úgy, hogy nekem is tetszik. A lemez február közepére lesz készen, tehát "megjelenik", mielőtt kiköltözünk Amerikába. Szólólemez, de teljes hangszerelés van minden számban, minden hangszert én játszottam föl (dob, basszus, akusztikus+elektromos gitárok, zongora stb.), pár szólót pedig Bákonyi Ádám gitározott föl.

A zene egy fokkal "klasszikusabb" irányba mozdul el, mint a Hammer volt, kb Big Star - Lou Reed - David Bowie-vonalat mondtak azok, akik eddig hallották a felvételeket. Gondolom, nem meglepő, ha azt mondom, hogy most úgy áll, hogy ez az eddigi legjobban megírt/hangszerelt/producerelt dolog amit eddig csináltam, megfordultam elég sok itthoni és külföldi stúdióban a Mooggal, láttam sok producert munka közben, és magam is hangmérnökként dolgozom, szóval az elmúlt hat év ilyen irányú tapasztalatai már mind benne vannak abban, ahogyan csinálom a lemezt.

A lemezről ennyit, hogy az élőben hol/mikor az egyelőre nekem is ismeretlen, hiszen márciusban már USA-turné a Mooggal, aztán ki tudja hány koncert, meg minden más dolgunk lesz ott. De akár szólóban, akár ha találok ott kísérőzenészt, fogok alkalmat találni arra, hogy előadhassam kint is ezeket a dalokat. Meg amiket majd írok."


indie premier pop rock hír exkluzív glow dorozsmai gergő



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása