2012.03.13. 16:45 – maUgly

Generációs himnuszok - Cloud Nothings-lemezkritika

Megmondjuk röviden

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Cloud Nothings – Attack on Memory
(Carpark)

A Cloud Nothings a clevelandi Dylan Baldi projektjeként indult még 2009-ben, majd idővel zenekarrá bővülve adta ki debütáló nagylemezét, amely kétségtelenül 2011 egyik legjobb punkrock-korongja volt. Az Attack on Memory című folytatás, ahogy a címe is jelzi, szakítani szeretett volna azzal a képpel, amely a hallgatók fejében mostanáig kialakult róluk.Ennek érdekében levedlették magukról a fakóra koptatott lo-fi köntöst, a három perc alatti pop-punk kirohanásaikat pedig jó időre háttérbe szorították.

A lemez producere a könnyűzene legnagyobb rohadéka, a félisten Steve Albini volt, így egy steril, mégis kraftos rocklemez kerülhetett ki Baldi kezei közül. A megnyújtott időtartamú daloknak köszönhetően a csapat tagjainak szélesebb terep jutott a hangszeres kiteljesedésre.

Az Attack on Memory deprimáló dalai voltaképpen generációs himnuszok, melyek a húszas éveik első felét taposó, mindössze enyhén urbanizált fiatalok reményvesztettségének adnak hangot.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika indie punk lo fi ezt hallgasd cloud nothings



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása