2012.03.16. 10:00 – -dj-

Az A38-on lép fel a Fates Warning

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma visszatekintve, a kilencvenes évek vége, és az ezredforduló mintha csak kizárólag a Dream Theater karrierjéről szólt volna, már ami a progresszív metál zenét illeti. Pedig voltak akkoriban ugyanolyan jó, vagy akár jobb zenekarok, sőt ha a progresszivitást nézzük, néhányan le is körözték őket. Közülük az egyik az 1982-ben alakult Fates Warning.

A szintén amerikai zenekar sosem az ismert utakon haladt, talán ennek köszönhető, hogy a borús, sokrétegű zenéjük nem jutott el könnyedén a közönséghez. A zenekar főszereplője a zeneszerző/szövegíró Jim Matheos, aki minden lemez koncepciójáért felel(t). A gitáros sokat foglalkozik az elidegenedéssel, a modern társadalom problémáival. 1997 egyik legjobb lemezén, a The Pleasant Shade of Grayen is ez volt a koncepció, de a későbbi albumok is ezt a témát boncolgatták, kifejezetten modern, elektronikus körítéssel. A 2004-es FWX album után a zenekar amúgy megfagyott, és bár nem oszlott fel, sem lemezeket nem írtak, sem koncerteket nem adtak. Most azonban olvadni látszik a jég, a Fates Warning turnéra indul, amivel Magyarországot is érintik.

A zenekar úgymond best of programmal készül, így a rajongók örömére, a korai, régisulis dalaikat is előveszik. Mivel a magyarok hagyományosan oda tudnak lenni a progresszív zenéért, az A38-on örömünnep alakulhat ki március 19-én. Remélhetőleg a zenekar is formában lesz.


rock metál hír program progresszív fates warning



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása