2012.04.04. 12:45 – -FD-

Egy pakknyi stílus – Stíluspakk 3-lemezkritika

Megmondjuk röviden

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

VA – Stíluspakk 3.
(Hanyag Elegancia)

Ha egy magyar hiphop válogatáslemez-sorozat meg tudja érni a harmadik eresztést, az már önmagában is okot adhat a kalapemelésre. Az meg, hogy tulajdonképpen mindhárom Stíluspakk teljesen vállalható cucc, pláne. A legújabb ráadásul duplalemezes kiadásért kiáltott, 24 trekket kapunk a két korongon, nagy merítés a műfaj hazai terméséből, karakteres ízvilág. Egy kicsit el is üt az első két pakk hangulatától és irányvonalától. Míg azokra szinte kizárólag a magyar kánon főszereplői adtak számot, a Stíluspakk 3. mintha missziós anyag volna: a bevett és legmenőbb bandák mellett kapják meg azok is a kellő figyelmet és publicitást, akikre eddig talán kevesebb reflektorfény vetült!

Széles a keresztmetszet, nem okvetlenül fővároscentrikus az anyag. Mi sem tudunk mindenkiről beszélni most.

A debreceni Romlott Hazai például hozza a sajátosan finom, egyedien karcos hangzás- és szövegvilágot, Tabak rappel, Mr. Die beattel, Sonnykraft pedig scratch-csel támogatja meg a produkciót, ugyancsak mesteri szinten. A Furakor Vaddá születése epikus cucc, a Vicc Beatz velőtrázón Dühöng, Funktasztikus fantasztikus, és a Vészk'járat sem marad adós egy elsöprő kis Őszi széllel.

Azért a budapestieknek is van hely a szívemben: a TheShowCrew-nak például, akik dupláznak, hiszen Zéesső és Bigmek duettje mellett egy Z. szólószámnak is jut hely; és Ready teljesen beteg stílusa is megjelenik újra, ami jó hír.

Az abszolút kedvenc a Fixi 4 Jazzelünk a betononja, ami valami elképesztően laza, ezt hallgatva arra gondolunk, tényleg, milyen egyszerű is ez, jazzelünk a betonon. Zsebünkben egy pakknyi stílus.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (2,7/5)

lemezkritika hiphop ezt hallgasd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása