2012.04.17. 12:00 – Lángoló Gitárok

We Are One – Ladánybene 27-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Új kislemezzel és hozzá kapcsolódóan új videoklippel jelentkezik az idén éppen 27 éves Ladánybene 27, akiknél jelentős tagcserék is történtek mostanában, új, fiatal zenészek csatlakoztak az együtteshez. A We Are One című, teljes egészében angol nyelvű EP címadó dalához a Frisk Media által készített videoklip most először itt a Lángoló Gitárokon látható a lapozás után, ahol a friss kiadványról és az új tagokról is bővebben szót ejtünk.

Az új kislemezen három szám kapott helyet: a fent hallható/látható címadó dalban az idei évtől állandósult LB27 Brass szekció is bemutatkozik, a második, Tell You című dal a jamaicai hegyekben (Blue Mountain) élő rasták által különböző dobokon és ütős hangszereken játszott nyahbinghi stílusban íródott, a harmadik dal pedig a tavaly már koncerteken és a rádiókban is sikereket elérő Feel Di Roots című szerzemény.

Mindhárom szám szövegét Gregory G. Ras, fiatal hazai reggae énekes/zenész, a Riddim Colony frontembere írta jamaicai angol, azaz patois nyelven. A zenéket László M. Miksa és Bokó Zoltán billentyűs szerezte, a dalok végső formájukat a zenekari próbákon kapták meg.

A We Are One EP egy tisztán angol nyelvű anyag, amivel a zenekar a hazai megjelenések mellett a külföldi jelenlétét is igyekszik erősíteni.

Az EP felvételei Koroknay András hangmérnök közreműködésével a Metropol Stúdióban zajlottak, a keverési és mastering munkák Deseő dBalage hangmérnök segítségével a DSM Stúdióban készültek.

A kislemez zenei rendezője László M. Miksa, különlegessége pedig, hogy ezen az anyagon dolgozott utoljára Árokszállási RasTamás, a zenekar alapító dobosa, aki 2012 januárjától már nem tagja a formációnak. Helyét az idei évtől a Knotty Headz korábbi dobos-énekese, Krecsmáry Zsolti foglalja el.

De nem ő az egyetlen fiatal zenész, aki mostanában csatlakozott az együtteshez: egészen pontosan 5 új taggal bővült a zenekar. A billentyűs "szakosztályt" 2010 tavasza óta Kálmán András (Kálmi) erősíti, az idei évtől állandósult LB27 Brass szekció soraiban Görögh Dani (trombita), Pásztor Ákos (szaxofon), Hegyi Viktor (harsona) játszik.

A We Are One kislemez kiadását egyébként a Ladánybene 27 zenekar frissen alapított, saját kiadványokkal foglalkozó label-je, a Roots Reaktor Records végzi.


premier reggae pop hír exkluzív klip ladánybene 27



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása