2012.04.22. 11:02 – Sajó Dávid

Piroska és a vérfarkas - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Erre a hétre is rengeteg érdekes klip érkezett, ráadásul több közülük erősen korhatáros. Ilyen például a Moonspell Piroska és a farkas újragondolása, illetve Kaskade és Skrillex közös ámokfutása. Az elmúlt hetekhez hasonlóan macska most is lesz, a Milagres videójában még repülnek is, a My Goodness viszont a padláson zenél magában, ami miatt kirúgnak egy öreg mozigépészt. Drum and bass veteránok is feltűnnek: lesz új Noisia–videó, DJ Fresh Dizzee Rascallal próbál meg nyári slágert gyártani, a horrorisztikus Jedward ikrek pedig bemutatják mivel készülnek az Eurovíziós Dalfesztiválra. Természetesen most is lesz magyar tartalom: SP beszabadul a 4-es metró vonalára, az Ego Project sörözget a haverokkal, Hó Márton és a Jégkorszak pedig maradt Budapesten. Végül pedig egy új szokást is bevezetünk a Black Breath-szel.

Milagres – Halfway
 
A New York-i Milagres hozta a hét egyik legfurcsább, egyben az egyik legszórakoztatóbb videóját. A történet szerint a főszereplő hölgy egy hatalmas gyémántot talál az óceánparton, amelyet aztán hazavisz magával. Otthon már kezdenek kicsit furcsává válni a dolgok, főhősünk elkezd a macskájával beszélgetni és (sajnos) ruhástul fekszik bele a mindenféle csodaszerrel felütött kádba. A víz és a drágakő találkozása aztán egy egészen pszichedelikus világba varázsolja a lányt, ahol találkozik óriásira nőtt macskájával és, mint a Végtelen történetben (Neverending Story) repülésre indulnak Pszichedeliaországba.
 
 
My Goodness – C’mon Doll
 
A seattle-i My Goodness páros igazából White Keysnek is hívhatná magát, annyira képtelenség őket látva/hallva elvonatkoztatni a Black Keystől. Az egyébként kifejezetten dögös, bluesrockos C’mon Dollhoz egy nem túl bonyolult, de a hangulathoz jól illő videót varázsoltak, ahol egy öreg mozigépész és seggfej főnöke kapcsolatát követhetjük végig, miközben néha zenekar is feltűnik, a történet szempontjából nem elhanyagolható módon.
 
 
Moonspell – Lickanthrope (18+)
 

A Moonspell közelgő, Alpha Noir című lemezről felhasznált Lickanthrope-ban az ázsiai Piroska betéved egy kastélyba, ahol hatalmas metálparti van a portugál zenekarnak köszönhetően. Kocsmai verekedés, egymást nyaldosó csajok, orosz rulett és még bohócok is feltűnnek, ki tudja miért. Végül Fernando Ribeiro énekes is átváltozik valamiféle undorító félig farkas, félig emberszerű kreálmánnyá, de az igen csinos Piroska egy mozdulattal elvágja a torkát. Abszolút jó a klip, még azoknak is, akik esetleg nem kedvelik annyira a keményebb zenét alatta. Jók a digitális trükkök, és kifejezetten ügyesen van megoldva, hogy néha mindössze egy snitt alatt megy végig a kamera több apró cselekményen. Na meg Piroska is rég volt ennyire szexi.

 
Kaskade & Skrillex – Lick It (18+)
 
Az eddigiekhez képest zeneileg egy fokkal elviselhetőbb lett az új Skrillex-dal, köszönhetően az amerikai house producer Kaskade-nek. A páros Lick It című dalához készült videóhoz azt az Anita Lisa Svansdottirt kérték fel szerepelőnek, aki modellkarrierje mellett az izlandi, női első osztályban szereplő FH labdarúgója. A szintén Izlandon forgatott klipben a csinos focista hölgy vadul keres valami olyan dallamot, ami elállítja a folyamatos fülvérzését. Egyszerű, de hatásos a videó, főleg ahogy ömlik a vér a fiatal sportolóból. Egyedül a visszafelé lejátszás zavar egy kicsit, mivel az éppen kifröccsenő vér így úgy néz ki, mintha valaki két tubus ketchupot nyomkodna a füléhez.
 
 
Noisia – Could This Be
 
Nemrég jelent meg Deadmau5 kiadójánál Noisia első stúdióalbumának 32 trackes különkiadása, amelyen egy seregnyi remix mellett a Could This Be is helyett kapott. Az ehhez készült klip inkább hasonlít egy félig befejezett videojáték grafikájához, ami ennek ellenére kifejezetten jól néz ki. A szögletes felhők között lassan darabokra hulló repülőgép utolsó utazása nagyon el van találva, tökéletesen illik a zene szerkezetéhez és hangulatához.
 
 
DJ Fresh ft. Dizzee Rascal – The Power
 
Nagyon itt van a nyár nyakunkon és ezt onnan lehet tudni, hogy a mi Flour Tomink után egy másik (jobb, tehetségesebb, igényesebb) slágergyáros is dalt írt a közelgő évszakról. Dizzee Rascal egy nap híján pontosan három éve hozta ki Armand van Heldennel közös Bonkers című szerzeményét, ami egyértelműen a 2009-es nyár abszolút slágere volt. Valami hasonló lehetett a terv a The Powerrel is, csak hát az azóta eltelt időszakban már boldog-boldogtalan is a partizás álhedonizmusáról hadovál. A klipet egyébként stílusosan Miamiban vették fel a Winter Music Conference-en, csak hát sajnos ennél többet nem lehet róla elmondani, mivel bántóan érdektelen szinte minden jelenet.
 
 
SP – Olyan szép
 
Mármint ezt nem én állítom, hanem ez a dal címe. Számomra meglepő módon a zene egyébként még egész rendben van, csak az ének beszállásától kezdve ráz ki a hideg. A videón amúgy látszik, hogy komoly stábbal készült és maga SP volt a felelős a rendezésért, a vágásért és a színezésért is. Főszereplő ráadásul Fenyő Iván, aki kifejezetten profi teljesítményt nyújt, egyszerűen üdítőleg hat végre rendes színészi játékot látni egy magyar videoklipben. A történetről csak sejtéseim vannak (talán volt szerelmét kívánja megfesteni a művész?), de az biztos, hogy valami köze van a szerelemhez. Valaki viszont igazán szólhatott volna SP-nek, hogy abban a nyakig gombolt ingben és a Simon Cowell-frizurával úgy néz ki, mint egy frissen érettségizett hobbiprogramozó.
 
 
Jedward – Waterline
 
Aki az előző videó miatt vad fikázásba kezdene gyorsan nézze meg ezt a klipet, hogy lássa, van ezerszer borzalmasabb produkció, mint mondjuk egy SP-dal. A brit X-Factorban feltűnt ecsetfejű ír ikrek az egyik legirritálóbb jelenség a popzene piacán, ennek köszönhetően csont nélkül küldte őket egész Írország az Eurovíziós Dalfesztiválra. Tudván, hogy az esemény Azerbajdzsánban lesz, nem biztos, hogy retúrjeggyel. Képtelen vagyok elmenni a zene mellett. Kép nélkül hallgatva olyan, mintha valami prepubertáskori kis csitri vernyogna a Disney Channelen. Aztán muszáj végignézni a videót is, ami legalább annyira sokkoló, mint az a tény, hogy ebből az ember-ecset hibridből kettő is van. Szerencsére a séró csak végén jelenik meg, akkor viszont egy szolid fecskegatyás jelent után, ami bőven kimeríti a pedofília fogalmát, még akkor is, ha már Amerikában is nagykorúnak számítanak. Az egésznek olyan eszméletlen durva Backstreet Boys-hangulata van néhol, hogy az arra hajlamosak kezdhetnek is benedvesedni.
 
 
Ego Project – Pár sör és pár barát
 
Mielőtt én bármit mondanék, álljon itt a zenekar sajtóközleménye: „A szépséges akusztikus dal az áprilisi Hammerworld magazin exkluzív CD mellékleteként megjelent, bombaerős szerzeményeket felvonultató, sorrendben harmadik EGO lemez (Puszta ököllel) egyik fénypontja. A zenekar a magyar metalélet legújabb "szupergroupja", hiszen tagjai olyan bandákban játszottak, játszanak, mint a Kalapács, az Iron Maidnem, a Wisdom, az Invader, a Sámán, a Classica vagy a Sing-Sing.” Ilyen sorok után kicsit megszeppenve kezdtem bele a videó nézésébe, ami valljuk be nem túl izgalmas. A címnek megfelelően pár barát dohányzik és sörözik, majd gitároznak is. Az egész fekete-fehérben. Sok a füst. Ennyi.
 
 
Hó Márton és a Jégkorszak – A haverok már nem vártak meg
 
Annak idején mi is írtunk a Hó Márton és a Jégkorszak Dalok a fürdőszobából című lemezéről, aminek egyik dalához készült az alábbi videó. Egy srác sétál a városban, néha feltűnik a zenekar is, és lila meg zöld színű papírpingvinek hevernek a földön, hogy aztán Ankerben egy plüssverzió is előkerüljön. A számhoz ugyan passzol a klip, de a második nézés után azért feltűnő mennyire rohadtul nem történik semmi benne.
 
 

Black Breath – Home of the Grave (heti „zenekar zenél”-videónk) 

A heti klipválogatás során rengeteg videó kerül ki a végleges verzióból, mert lehet bármennyire jó benne a zene, maga a videó egyszerűen semmilyen. Erre tipikus példa, amikor nem látunk mást, minthogy a zenekar zenél. Ez a Youtube korában már rettenetesen unalmas megoldásnak számít, de azért mi bevezetjük a heti klipmegosztásaink végére a „zenekar zenél” részleget, ahol a mostani Black Breath-hez hasonló videók szerepelnek majd.


pop rock videó klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása