2012.05.11. 17:30 – Lángoló Gitárok

Knife Party, Claude Von Stroke, Jacques Lu Cont – Sok lesz az elektronika az idei Exiten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Komoly hangsúlyt fektet az idei évben (is) az elektronikus tánczenékre a szerbiai Exit fesztivál, ezt jól példázza a szervezők legfrissebb közleménye, amiben egy rakás név szerepel, akiket az idei nyáron július 12-15 között hallani lehet majd a péterváradi erődben. Fellép többek között a Knife Party, Claude Von Stroke, Jacques Lu Cont (ő látható a fenti képen), Tobi Neuman, Netsky, MC Dynamite, Goldie, George Fitzgerald és még sorolhatnánk. Meg is tesszük a lapozást követően.

A Dance Arena programja a Knife Partyval erősödött: az electro house-ban és
dubstepben utazó formáció a két ausztrál Pendulum-tag, Rob és Gareth mellékprojektje. Szintén elfogadta a meghívást a több alteregót használó Jacques Lu Cont, aki sok egyéb mellett a Madonnával közös munkáinak is köszönheti az ismertségét: a Confessions on a Dance Floor című albumnak például az első másodperctől az utolsóig ütemig ő volt a zenei rendezője. Érkezik a fesztiválra bristoli Daniel Pearce, vagyis Eats Everything, a brit underground house színtér egyik fontos tagja, aki mellett az amerikai, egész pontosan Detroitból származó, manapság San Franciscót erősítő cimborája, Claude VonStroke is játszik majd az idei fesztiválon.

Aztán Hosptial Records színeiben zenél Netsky, fellép a Drumsound & Bassline Smith is, akiknek tavaly augusztusban kiadott Close című számuk a best tune és best video
díjakat is bezsebelte az Official Drum & Bass Awardson. Mindkét fellépést MC Dynamite színesíti majd. És ha már itt tartunk: egy régi, ám annál nagyobb név, a kilencvenes évek drum & bass-robbanásában fontos szerepet játszó Goldie is szerepel a fellépők között, ő SP:MC társaságában lesz majd hallható.

Aztán a londoni Hotflush Recordings is több művészével képviseli magát az idei Exiten: Sigha társaságában lép fel Tom Van der Meutter, vagyis Locked Groove, aki az industrial techno és a melankolikus deep house között egyensúlyozó, jellegzetes hangzását mutatja majd be, és a sokszínű szettjeiről ismert George Fitzgerald is pakolja majd zenéket, akitől a house, a garage, a techno, a dubstep sem áll távol.

Reggelig írhatnánk ezt a posztot még, úgyhogy innentől tényleg csak felsorolás szinten: Benoit & Sergio, Tobi Neuman, Geddes, Borgore, Space Dimension Controller, Christian Strobe, Nikkon, a Thieves Like Us, a Tapeeaters, a DAT Politics, a Franz + Shape, a Detachments, valamint az A Terrible Splendour mind az Exit elektronikus felhozatalát erősítik, de simán lehet, hogy kihagytunk valakit, úgyhogy bővebb információkért érdemes a fesztivál hivatalos oldalán nézelődni.


fesztivál hír exit elektronikus exit 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása