2012.05.16. 11:00 – Lángoló Gitárok

Egy dobos, egy DJ – Itt a Drum and DJ bemutatkozó videója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Elkészítette első hivatalos, bemutatkozó videóját a Drum And DJ nevű formáció. Tomek és DJ Pozsi duója dubstep-, drum & bass-, electro-, és hiphop-alapokat mashupol/remixel élőben, amit dobolással, scratch-csel, acapellákkal és effektekkel egészítenek ki és tesznek élő színpadi produkcióvá. Tomek és Pozsi tavaly nyáron kezdett el együtt dolgozni a kétszemélyes live act projekten, amivel a Hangfoglalás 2011-en mutatkoztak be először. Első komolyabb videójuk létrejöttében Rajcsányi Balázs, Fodor Márton és Kozári András volt a segítségükre, a felvételen többek között Pendulum-, Sub Focus-, Prodigy-, Freestylers-, Limp Bizkit-minták is hallhatók, a végeredmény pedig a lapozás után látható, ahol a duó két tagját is bemutatjuk pár mondatban.

A duó egyik fele, Pozsi 1989-óta DJ-zik, pályája során négy különböző DJ-versenyt nyert (DMC, Gemini, Open, Fila Rap Jam Dj Battle). A 2001-ben rendezett DMC világbajnokságon is sikerrel vett részt. 2001-ben meghívást kapott az SXSW zenei expóra Austinba, ahol scratch and bass-szettjét adta elő. 2006-ban Basic-kel közösen elkészítette az Magyar Televízió zenei arculatát, amiben népzenei elemeket modern elektronikus zenével ötvöztek, és ami több hazai és nemzetközi elismerésben részesült. 2011-ben jelent meg a szintén Basic-kel alkotott Analog Cuvée nevű formációjának első nagylemeze.

A Drum and DJ másik tagja, Tomek 2000-ben a Magna Cum Laude alapítótagjaként érte el első komolyabb zenei sikereit. 2005-ben új zenei irányt keresve a Neo zenekar dobosa lett és állandó koncertdobosaként több hazai és külföldi zenei fesztivál résztvevője volt. 2011-ben több zenei formációhoz is csatlakozott, mint például a Kozma Orsi Pop Up Band, a Radio Panic, az Animal Cannibals, illetve egy ideje hangszerelőként és producerként a Czerovszky projektben is részt vesz.

A Drum and DJ formáció legközelebb élőben május 24-én a Pecsa Music Hall színpadán lesz látható este 9 órakor.


mashup hiphop hír elektronikus dubstep pozsi drum & bass tomek drum and dj



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása