2012.07.25. 08:00 – Hirdetés

Carbonfools és Bikini a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_carbonfools_press_ok copy.jpgA legendás Bikini együttes pályafutása legsikeresebb dalait adja elő, és klipet is forgat július 26-án, csütörtökön a Budapest Parkban, míg az egyedi stílusú, rajongótáborát dinamikusan növelő Carbonfools nyári turnéja során július 27-én érkezik a Park Nagyszínpadára.

„Mi felmegyünk a színpadra, és jól érezzük magunkat. Egyetlenegy dolgunk van: őszintének lenni” - fogalmazta meg a The Carbonfools sikerének titkát az énekes, Fehér Balázs az RTL Klub egyik műsorában idén tavasszal, Müpa-beli koncertjük előtt. A DJ Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész által alapított The Carbonfools (Szénhülyék) a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált. Hangzásvilágukat az elektronikus alapok és az élő hangszeres zene egysége jellemzi, zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Az együtteshez 2006 nyarán csatlakozott Fehér Balázs énekes, aki - mint a csapat többi tagja mondja – „dalszövegeivel érthetetlenné tette” a The Carbonfools zenei stílusát. A zenekar jelenlegi tagjai: DJ Titusz (elektronika, kütyük), Fehér Balázs (ének), Keleti Tamás (dob), Fekete István (gitár), Miklós Milán (basszusgitár). 2008-ban jelent meg Carbonheart című lemezük, melynek dalait előszeretettel játszottak a rádiók és a televíziók, nem beszélve a több százezres internetes letöltésről. Magyarország egyik legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják a magyarországi klubokat, sőt 2010-ben két londoni koncertet is adtak. 2010 legvégén jelent meg harmadik nagylemezük a Carbonsoul, amely stílusában az előző lemez továbbgondolása, megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno űrrock hangzás, megspékelve új elemekkel, mint a new wave, a blues vagy a turbopolka. Koós Árpád az ő zenéjükkel készítette Bábel című animációs rövidfilmjét, amelynek figurái a szereplői egyik klipjüknek, a Hippie Songnak. Legutóbbi klipjük, a Clublights idén áprilisban jelent meg.

A héten a Park másik jelentős fellépője az idén harmincéves születésnapját ünneplő Bikini együttes, amely júniusi, a zuhogó eső ellenére hatalmas sikerrel megtartott koncertje után július 26-án látható újra a főváros legnagyobb bulihelyszínén. Itt fejezi be a zenekar legújabb videoklipjének forgatását, amelyen, mint írták, „mindenkire szükség lesz”.

Továbbbi koncertek:
Július 28, szombat: Neo  (vendég: Amber Smith)
Augusztus 2. Belga
Augusztus 3. Ocho Macho
Augusztus 17. Kiscsillag
Augusztus 18. Irie Maffia
Augusztus 30. Kerekes Band feat. Waszlavik Gazember László


pop rock hír program elektronikus



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása