2012.07.29. 10:07 – Sajó Dávid

Seggek, spanglik, animgifek - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle.jpgElég nagy lemaradást kell pótolnunk a klipmegosztással, így külön posztot kapnak a külföldi és a magyar videók. Előbbivel kezdjük, amiben lesz sludge és stoner köszönhetően a Baronessnek és a Torche-nak, infantilis garázspunk a Black Lipstől és poszt-hardcore rock and roll a Pulled Apart By Horsesnek hála. A Vaccines beköltözött egy liftbe, a Django Django pedig egy hatalmas gömböt görget felfelé. Danny Brown és Alchemist erősen tumblr-kompatibilis klippel jelentkezik, Childish Gambino pedig sci-fi-sre vette a figurát. A kliprovat legjobb videóját a Justice szállítja egy akciódús sportvideóval, Dél-Koreából pedig Psy mutatja meg, milyen is az ázsiai LMFAO.

Black Lips – Noc-A-Homa

Megérkezett a legújabb videó a Black Lips Arabia Mountain lemezéről, amit az Atlanta Braves baseballcsapat volt kabalafigurájának, Noc-A-Homa törzsfőnök tiszteletére írtak. A zenekar jómaga atlantai, ezért nem meglepő a témaválasztás, pláne hogy 1986-ban kulturális megfontolásból kirúgták a stadionban egy hatalmas indiánsátor tetején táncoló rézbőrűt. A Noc-A-Homa valahol innen folytatódik, amikor is a hajléktalanná vált kabalát a zenekar tagjai softballjátékosoknak öltözve szívatják, majd a skalpvadász egy adag szeméttől varázserőre kap és ismét a legendás törzsfőnökké válik. Ne keressünk semmi értelmet a videóban, mert nincs is. Ezért is imádjuk a Black Lipset.

Pulled Apart By Horses – Bromance Ain’t Dead

A leedsi post-hardcore csapat januárban jelentette meg Tough Love című, második nagylemezüket, amiről a Bromance Ain’t Dead videója sorrendben a harmadik. A nagyon dögös dal klipje a zenekar koncertfelvételeiből áll, ahol néha helyett kapott egy-egy jópofa rész is, amely az együttes tagjai közötti baráti szeretetet hivatott bemutatni. Semmi különös nincs az alkotásban, mégis eszméletlenül energikus az egész, ahogy a tagok megállás nélkül ugrálnak a színpadon, miközben tökös rock and roll szól a háttérben.

Justice – New Lands

A Justice közismerten nagy figyelmet fordít a videóira és máig képtelenek hibázni. A New Lands ismét egy fantasztikus alkotás, amelyben egy kitalált sportról szól, pontosabban két csapatnak az összecsapásáról. A klip – ami inkább egy kisfilm – a Rollerball mozi előtt tiszteleg, amit semmiképp sem szabad összekeverni a Dobó Katát is felvonultató, egyébként botrányosan szar 2002-es remake-kel. A képi megvalósítás kicsit a Minden héten háború amerikai focis filmre hasonlít, miközben egyes elemek a klasszikus japán sportrajzfilmek kliséire hajaznak. Lenyűgöző klip, amely annyira életszerűre sikeredett, hogy el is felejtjük milyen zene ment alatta.

The Vaccines – Teenage Icon

A Vaccines tavalyi bemutatkozása 2011 egyik legjobb lemezének számított, amit idén a Come of Age követ, na meg egy szigetes fellépés is. A No Hope után a Teenage Icon a második videó a közelgő albumról, amiben a zenekar mindenestül bezsúfolódik egy liftbe, hogy eljátsszák az egyébként kifejezetten nyárias hangulatú dalt, miközben a szomszéd liftben az együttes női változata tépi a húrokat. Nem egy nagy durranás a klip, a szám viszont annál inkább.

Torche – Kicking

A Torche alapvetően egy sludge-stoner metal formáció, akik áprilisban jelentették meg harmadik, Harmonicraft című nagylemezüket. Ezen az albumon szerepel a Kicking, amelyet metál helyett inkább stoner popként lehetne jellemezni. Ez a váltás hasonlít kicsit az Arctic Monkeys legutóbbi két lemezére, amelyek Josh Homme megjelenése óta drasztikus változást hoztak a brit indie együttes hangzásában, magukra aggatva a stoner pop jelzőt. A Kicking videójában egy rakás felnőtt embert látunk, akik az úgynevezett kickball nevű amerikai sportot játsszák, ami a baseball és a foci szellemi fogyatékosoknak és kisgyerekeknek szánt keveréke. Aztán a labda fejen találja az egyik játékost, amitől brutálisan retró hallucinációi lesznek, amiben egy bikinis férfi is feltűnik. Valahogy ez a videó sem váltja meg a világot, de a dal miatt kötelező megnézni.

The Alchemist – Flight Confirmation ft. Danny Brown & Schoolboy Q

Seggek, spanglik, animgifek. Nagyjából így lehetne jellemezni Alchemist új videóját, amiben Schoolboy Q mellett Danny Brown is közreműködik és a két és fél perces alkotás nagyjából magába foglalja a tumblr kontentjének a 70%-át. Nem mintha ez baj lenne, a fúvós hangmintákkal tűzdelt, Brown rivotril-edzette rapjével megspékelt Flight Confirmation úgy jó, ahogy van. A dal egyébként Alchemist Russian Roulette című nagylemezén szerepel.

Django Django – Hail Bop

A Pulled Apart By Horseshoz hasonlóan a Django Django is idén januárban hozott ki új albumot, igaz a skót pszichedelikus pop kvartettnek ez volt egyben a bemutatkozó anyaga is. A zenei sajtó rajongott a lemezért, de még a brit Guardian is, ami maximális pontszámmal jutalmazta az alkotást. Ezen a lemezen szerepel a Hail Bop is, amelynek videójában Vincent Neff frontember egy hatalmas, világító gömböt görget maga előtt egy befejezetlen videojátékra hasonlító fantáziavilágban, aminek középpontjában egy beazonosíthatatlan építmény szerepel. A zene és a klip tökéletesen illik egymáshoz és ezt az álomszerű popzenét hallgatva könnyű rájönni, miért is akkora a felhajtás a Django Django körül még manapság is.

Baroness – Take My Bones Away

Egyszer talán eljön az az idő, amikor az együttesek rájönnek arra, hogy az nem videoklip, ha a zenekar koncertjére visznek három kamerát és azoknak a felvételeiből összevágják a végleges valamit. Egyszerűen unalmas még akkor is, ha a Baroness egy kifejezetten jó együttes. Nyugodtan tessék megnyomni play gombot, de hagyni a videót a francba, mert semmi nem történik benne azon kívül, hogy a zenekar koncertezik.

Childish Gambino – Fire Fly

Childish Gambino érdekes figurája a kortárs hiphopnak. A név azt a Donald Glovert takarja, aki zenélés előtt sorozatíróként lett ismert a 30 Rockban, ahol később egy rövid szerepre is beugrott. Azóta volt már külön stand-up előadása a Comedy Centralon, tagja a Derrick Comedy szkeccsműsornak és főszereplője volt a Community tévésorozatnak. Eközben producerként mcDJ álnéven alkot, rapperként pedig a Childish Gambino nevet dobta ki neki a Wu-Tang Clan-névgenerátor. A Fire Flynak sajnos semmi köze Joss Whedon zseniális sorozatához azon kívül, hogy itt is egy sci-fi alkotásról van szó. Egy fiatal srác feltalál valami high-tech drogot és az ebből beszedett pénzből repül el egy kitalált bolygóra a Föld szomszédságában.

Psy – Gangnam Style

Végére jöjjön egy kis egzotikum Dél-Koreából. Halvány lila gőzöm sincs ki ez az említett úr, de az egész olyan, mintha Kim Dzsong Un, Észak-Korea diktátora megpróbálná utánozni az LMFAO-t. Egy árva szót nem érteni a szövegből, de beszélnek helyette a képek, ahol nyugdíjasokkal csapatja egy buszon, 40 centiről stíröli a tornázó csajok hátsóját vagy egy szaunában bújik hozzá kedvesen egy másik párolgó férfihoz. A tánckoreográfiáért felelős személynek pedig innen küldenénk gratulációnkat.




justice psy black lips alchemist torche klipmegosztás django django baroness childish gambino vaccines danny brown pulled apart by horses



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása