2012.10.05. 11:11 – Lángoló Gitárok

Morrissey szerint mégsem szar a Ramones

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

morrisseyy.jpgEgy friss interjúban visszavonta Morrissey a Ramonesszal kapcsolatos azon véleményét, amit 17 évesen fogalmazott meg a Melody Maker zenei hetilapban. A pár hete előkerült, 1976-os kiadásban az ifjú Steve Morrissey egy olvasói levélben bírálta a Ramonest, amelyet akkor egy degenerált, tehetségtelen brigádnak titulált, akik mellett a Stooges egy koncertmesternek tűnik és ahogy lehet el kell, és el is fogja őket felejteni az emberiség, ellenben a New York Dollsszal és Patti Smith-szel. A Billboard erre is rákérdezett az énekessel készített interjúban, ahol Morrissey elmondta, hogy az ominózus levél megírása után három nappal rájött mekkorát tévedett, és csak az bántotta a sorok írásakor, hogy egy ilyen zenekar nyomja le az abban az évben feloszló New York Dollst. Az énekes  szerint a Ramones ma a világ legnagyobb együttese lehetne, és ehhez 30 év kellett, hogy az emberiség rájöjjön. Hasonlóan vélekedik Nicóról, a Velvet Underground Warhol-szupersztárjáról, akit - véleménye szerint - imádnak a mai modern tinédzserek, miközben élete során egy tisztességes ágybetétre sem volt pénze. A 36 évvel ezelőtti újságcikk, és annak angolnyelvű szövege megtalálható a hajtás után.

ramones1.jpg"The Ramones are the latest bumptious band of degenerate no-talents whose most notable achievement to date is their ability to advance beyond the boundaries of New York City, and purely on the strength of a spate of convincing literature projecting the Ramones as God’s gift to rock music.

They have been greeted with instant adulation by an army of duped fans. Musically, they do not deal in subtlety or variation of any kind, their rule is to be as incompetent as possible.

For a band believed to project the youth of America, New York - suburban life, anti-conformism, sex and struggle, or whatever, they fail miserably. And in the sober light of day their imperfections have a field day.

The Ramones make the Stooges sound like concertmasters, and I feel that the only place for their discordant music is the sweaty downtown Manhattan dives to which they are no doubt accustomed.

The New York Dolls and Patti Smith have proved that there is some life pumping away in the swamps and gutters of New York and they are the only acts which originated from the N.Y. club scene worthy of any praise. The Ramones have absolutely nothing to add that is of relevance or importance and should be rightly filed and forgotten—Steve Morrissey, Kings Road, Stretford, Manchester."


punk morrissey ramones hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása