2012.10.14. 14:27 – sajó d.

Emberek feketében - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz eheti klipmegosztásra ismét összegyűlt annyi magyar zenei videó, hogy most kizárólag velük foglalkozunk majd. Nálunk debütál az AWS legújabb videója, de a Headshotboyz klipje magasan viszi a prímet a többiek alkotásaihoz képest. Kirakatban zenél a Hangmás, a Fish! a Volt fesztiválon, a Superbutt pedig a Szigeten. A BOZO egy földönkívüli pesti kalandjait örökíti meg, Palya Bea pedig Kálloy Molnár Péterrel készített közös videót. Végül megmutatjuk milyen az, amikor Kovácsovics Fruzsina Fluor Tomival zenél a kisgyerekeknek.

AWS - Világposztolás

A Lángoló Gitárokon premierezik az AWS Világposztolás című dalához készült videoklip, amely a zenekar azonos néven megjelent négyszámos EP-jének egyik szerzeménye. A tavalyi Fata Morgana című bemutatkozó lemezzel ellentétben a Világposztolás kizárólag magyar nyelvű dalokat tartalmaz. Az apokalipszis eljövetele előtti hangulatot idéző videóban kapucnis fiatalok rohannak, hogy aztán lekapcsolják az áramot mindenhol, a gép előtt ülő lány legnagyobb szomorúságára.

Headshotboyz - Sweet Cabbages

Per pillanat Magyarországon az egyik leggyorsabban fejlődő, és legizgalmasabb színtér a glitch-hop, wonky és más hasonló absztrakt törtütemekre építő előadókhoz kapcsolható, aminek az egyik meghatározó formációja a budapesti Headshotboyz páros. A két zenész novemberben jelenteti meg a szintén Sweet Cabbages című négyszámos kollaboratív EP-jét a szintén magyar Polyklinikkel. Most egy videót is készítettek, ami magasan a legjobb az eheti válogatásban. Pedig a kevesebb, mint kétperces klipben tényleg nem történik semmi, csak mindenféle műanyag flakonokat nyomkodnak benne, amiből aztán kifröccsen valami folyadék. Pofon egyszerű az ötlet, de a különböző szavakkal felcímkézett tárgyak valami egészen szürreális hangulatot keltenek, kiegészülve a szuggesztív képekkel, a remek képminőséggel, a változatos háttérrel és a pontos vágással. Egyszerűen imádnivaló a videó, ami tökéletesen passzol a Sweet Cabbages asszimetrikus pittegyéséhez.

Gina Tonic - Hangmás

Nemsokára új EP-t jelentet meg a Hangmás, és ennek az anyagnak a bemutató koncertjének reklámozására egy külön gerillakoncertet tartottak Budapesten. Az eseményről videó is készült, alatta pedig a még kiadatlan, kifejezetten szörfös hangulatú Gina Tonic című dal szól. A Deák Kristóf rendezésében készült videóból kiderül, hogy milyen az amikor a Hangmás egy használaton kívüli bolt kirakatában zenél a járókelők legnagyobb örömére vagy éppen bosszúságára.

BOZO - UFO

Vannak olyan videók, amik pont azért jók, mert az önfeledt kreténkedést mindenki szereti. Na, a BOZO klipje pont ilyen. Egy földönkívüli mászkál a fővárosban látszólag teljesen elveszve, miközben Kovács ügynök próbálja őt elkapni sikertelenül, őt viszont meg egy sebész üldözi folyamatosan. Elképzelésünk sincs pontosan mit is takar a sztori, de bevalljuk, nem is igazán érdekel, elég nekünk azokon a képsorokon vigyorogni, amikor a földönkívüli figura parkolóautomatát és kukát ölelget hozzá hasonló társakat keresve.

Fish! - Kamu

A Fish! az idei Volt fesztiválon adott koncertjének felvételeiből készített új videót, ami pont olyan, amilyen általában egy klip, ami egy fesztiválon készült. Útban a helyszínre, pillanatok a backstage-ből, a zenekar a színpadon játszik, a közönség pedig nagyon élvezi. Ennyi.

Superbutt - Rockin In The Free World

A Superbutt viszont a Volt helyett a szigetes koncertjéről készített egy naplóvideót a tavaly megjelent Music For Animals lemezen található Neil Young-feldolgozáshoz. A Fish-videóhoz hasonlóan itt is végigkísérhetjük, hogyan jut el a zenekar a próbateremből a színpadhoz, ahol nem csak külső felvételekről kapunk ízelítőt a fellépés hangulatából, hanem egy testre erősített szubjektív kamerával megnézhetjük, milyen egy Superbutt-buli a frontember vagy éppen egy pogózó szemszögéből.

Kálloy Molnár Péter - Palya Bea - A gyermek énbennem

Közös dalt készített Kálloy Molnár Péter és Palya Bea, aminek videójában a színművészt követhetjük végig egy angol városban. Kálloyt látva erős a gyanúnk, hogy a klipben játszott karaktere azon magyar bevándorlók sorsát kívánják bemutatni, akik nagy reményekkel indultak Nagy-Britanniába, de végül csak az utcán végezték lepusztulva. Aztán lehet, hogy köze sincs ehhez a történetnek, mindenesetre nekünk ez jut róla eszünkbe.

Kovácsovics Fruzsina - Pingvintánc

Hatalmas köcsögség lenne egy gyerekdalhoz készült videót és dalt felnőtt emberként értékelni, ezért megkérdeztem a véleményét az 5 éves unokaöcsémnek, hátha objektívebb képet tudunk kapni Kovácsovics Fruzsina és Fluor közös daláról. Idézném: "Veszel nekem olyan sapkát?"- kérdezi Fluor macis sapkáját látva, majd a nemleges választ viszonylagos könnyedséggel fogadva áll a szoba közepére, és kezd bele a klipben látható pingvintánc kissé átértelmezett koreográfiájába. Ennél több talán nem is kell, viszont most megnézzük mit szól a Raining Bloodhoz.


fish bozo palya bea fluor hangmás kovácsovics fruzsina superbutt headshotboyz aws klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása