2012.12.02. 15:14 – Sajó Dávid

Nyújtsd a kezed, Frodó! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgA hét végére viszonylag kevés említésre méltó külföldi klip maradt, azok közül viszont mindenképpen ki kell emelnünk Nosaj Thing és Flying Lotus videóit, amelyeknél valódi fejtörést okozott eldönteni melyik sikerült jobbra, de végül egy karhosszal az utóbbi nyert. Két amerikai tehetségkutatós zsűritagtól is jelent meg videó, a Voice-os CeeLo Green a Muppeteket hívta közreműködőnek, az X-Factoros Britney Spears pedig a hasonlóan elmeroggyant will.i.amet. A kemény vonalból van White Lung és God Seed, magyaroktól pedig mutatunk videót a Reflectedtől és az A Losing Seasontől is.

Nosaj Thing - Eclipse/Blue

Jövőre új lemeze jelenik meg Nosaj Thingnek, amin rajta lesz például a Kazu Makinóval készült Eclipse/Blue is. A japán vonalon megmaradva új klipjében Daito Manabe vetít különleges megoldással két táncosra és a mögöttük található falra. Semmiképpen sem beszélhetünk szokványos technológiáról, mivel a képeket nem csak a zene, hanem a két test mozgása is befolyásolja.

Flying Lotus - Tiny Tortures

Már egy ideje megjelent Flying Lotus Until The Quiet Comes című nagylemeze, de közben FlyLo Captain Murphy néven egyre sikeresebb rapkarrierbe is kezdett. A Tiny Tortures azért még inkább egy tipikis Flying Lotus-féle absztrakt elektronika, amelynek videójában a Wilfred című tévésorozat karakterét magával hozó Elijah Wood látható, csak itt egy füvező kutya helyett robotkart hallucinál az amputált végtagja helyére és ismét remekül hozza kedvenc grimaszát, a: "Szia Elijah Wood vagyok, és remekül tudok kétségbeesetten a semmibe bambulni".

CeeLo Green ft. The Muppets - All I Need Is Love

A december beköszöntésével indul az ünnepi szarfolyam, amikor az olyanok is előrukkolnak valami halál eredeti dologgal, mint az egész évben a The Voice-ban magyarázó CeeLo Green. A nagydarab kopasz énekes egy vörös szemeteszsákból vart kabátszerűségben csönget be a Muppetekhez, mert Atlantába menet eltévedt szenteste. Kermit magukhoz invitálja a buliba, ahol aztán nem történik semmi más, mint amit egy átlag Muppet szenteste művel a többi átlag Mupettel. A zene pedig...legyen elég annyi, hogy van benne bőven Lou Bega Mambo Number 5-jából. A Weezert jobban szerettük velük, na.

will.i.am ft. Britney Spears - Scream & Shout

Ha már a tehetségkutatók és a szarfolyam, álljon itt a világ öt legirritálóbb fejű rapper valamije díjra esélyem will.i.am és Britney Spears közös dala. Utóbbi állandó zsűrije az amerikai X-Factornak, előbbi pedig szerepelt már vendég mentorként, nem mintha ettől nem lenne ugyanolyan ipari szemét, mint a legtöbb szám amit ezekből a műsorokból kikerülő előadók készítenek. Cserébe kapunk az arcunkba röhejesebbnél röhejesebb sapkákban és nyakláncokban feszítő szado-mazo will.i.amet, Britneyből pedig már most nem emlékszünk semmire.

God Seed - Alt Liv

Csak is black metallal lehet ez a temérdek szarhalmot arrébb lapátolni, erre a célra tökéletes lesz a God Seed első videója. Ahogyan egyik szerzőtársunk fogalmazott: a Gorgoroth szappanopera után a nyíltan homokos Gaahl (ének) és King Ov Hell (basszer) bandája. Kicsit shiningos beütésű, ez az egyik legfogósabb nóta. A mostani fostenger black metalban ez egy kiváló alkotás. A klipet nem néztem meg. Mi viszont igen, van benne egy fejjel lefelé lógó női holttest, meg az erdőben rohanó kisfiúk, és ezeknek valahogyan ki kellene adni egy történetet.

White Lung - Glue

Jobbnál jobb új punkzenekarok tűnnek fel mostanában Kanadában, ilyen például a vancouveri White Lung is, akik az idén megjelent második nagylemezükön található Glue-hoz forgattak videót. A forgatás talán erős kifejezés, inkább csak fogtak egy VHS-kamerát és véletlenszerűen bekapcsolva hagyták a zenekar környékén. Viszont legalább jó rövid az egész, Mish Way énekesnő pedig úgy néz ki a képeken néha, mint az aranylövésre készülő fiatal Courtney Love.

Reflected - (In the Light of) Falling Stars

A házibuli általában hálás téma a zenekaroknak, amikor kevés pénzből szeretnének úgy videót forgatni, hogy még jól is érezzék magukat. Erre itthon is rengeteg példa van, ezek közé tartozik a Reflected klipje is, amiről legalább azt el lehet mondani, hogy legalább a lámpát felkapcsolták a látási körülmények javítása érdekében. Ezen kívül nincs igazán semmi különleges, csak egy longboardos, polaroid gépes hipszter házibuli.

A Losing Season - Super G to the Rescue

Hogyan forgass úgy érdekes zenés videót, hogy az együttest kb. ki sem kell mozdítanod a próbateremből? UV-festékkel! Ennek a tök egyszerű ötletnek köszönhető, hogy az A Losing Season klipje néhol egészen szórakoztatóm ahogyan a fény leoltásával a zenekartagok arca és hangszerei egészen másképp néznek ki az UV-destéktől, igaz azért egy-két maszk láttán akarva-akaratlanul az Insane Clown Posse jut az eszünkbe.


britney spears reflected a losing season flying lotus klipmegosztás nosaj thing white lung god seed ceelo green



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása