2012.04.29. 14:21 – lánggitár

Matthew Dear az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Matthew Deart leginkább úgy szokás emlegetni, mint az embert, aki megújította a technót, de ennél sokkal többről van szó valójában. A Detroitból indult, több alteregót is futtató Dear ugyanis az első előadók közé tartozik, akiket a saját szcénájukon túl is szokás szeretni. Ez azzal magyarázható, hogy zenéje épp úgy beilleszthető egy lazább indie vagy szintipop tracklistbe, mint Richie Hawtin mellé. A 2010-ben megjelent Black City úgy lett gyakorlatilag élő hangszeres album, hogy az elektronika kölcsönözte ridegséget végig megtartotta, ami miatt a kritikusok komoly része emlegette az év legjobb produkciói közt. Szerencsére szombaton már azt is megtudhatjuk, mennyire működhet ez az egész élőben, ugyanis Matthew Dear az A38-ra jön, és kis magyar felvezetéssel nekünk is megmutatja magát.


koncert a38 matthew dear



2012.04.29. 08:39 – Dankó Gábor

All my people in Hungary! - Prodigy-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Prodigy @ Papp László Sportaréna, 2012.04.28.

10

Legyünk túl itt a legelején a coming outtal felérő vallomáson: az elmúlt évek hazai és környékbeli Prodigy-koncertjein szinte egytől egyig jól szórakoztam. Persze egyik sem volt valami szofisztikált zenei élmény, de a Prodigy nem is erről szól. A Prodigy a hatalmas hangerőről, a pumpáló basszusról, a magával rántó ütemekről, a retinaégető fényekről, meg úgy kb. arról szól, hogy az ember gondolkodás nélkül dobja el az agyát abban a bő egy órában, amikor ők színpadon vannak. Ráadásul a punkos attitűd miatt nem csak az electro-rajongók, hanem a rockerek is szeretik ezt a néhol már-már metálosan durva tánczenét, így amolyan jolly jokerként lebeg a stílusok felett, amit bárhová oda lehet tenni. Ezt a funkcióját pedig mindig teljesíti, akár ezredszer is.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (2,9/5)

rock dance techno electro koncertbeszámoló prodigy



2012.04.28. 12:00 – Lángoló Gitárok

Idén Balatonlellére költözik a Babel Sound fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a nyáron Balatonlellére várja a világzene kedvelőit a hazai fesztiválpaletta egyik egyedi színfoltja, a Babel Sound. A minden évben új helyeken, új formában jelentkező fesztiválon július 17. és 22. között 54, hazai és nemzetközi előadókat felsorakoztató koncerttel, 6 táncházzal, tucatnyi ország vagy régió kulturális bemutatójával, számos workshoppal, főzőversenyekkel és gasztronómiai bemutatókkal, kiállításokkal találkozhatnak a látogatók.


fesztivál hír népzene világzene babel sound babel sound 2012



2012.04.28. 10:00 – Hirdetés

Zenei pályázatot hirdet a Vodafone

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége nemcsak Budapest egyik legnagyobb idei szabadtéri rendezvénye lesz, de közvetve hozzájárulhat, hogy egy hazai zenekar többmilliós közönségre tegyen szert. A Vodafone új reklámfilmjét Jenson Buttonnel forgatja, ehhez pedig keresik azt a magyar zenekart vagy producert, amelyik megfelelő zenével rendelkezik a hirdetéshez.


hír pályázat vodafone forma1 jensen button



2012.04.27. 23:00 – Rácz Mihály

Rajtam látszik, hogy valami nem stimmel - Lajkó Félix-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lajkó Félixről, az öntörvényű muzsikus tehetségről még a figyelmesebb érdeklődőben is az a kép élhet, hogy valamiféle tékozló fiúval van dolgunk. Lám én is az öntörvényű jelzővel kezdtem, ami igaz is, ám valójában nagyon is tudatos és kemény munka áll az életmű hátterében. Nemrég jött ki a 2009-es A bokorból című lemezének élő verziója Makovecz turné címmel, most pedig az a hír, hogy visszatért első, és sokak által a fő hangszerének tekinthető citerához néhány koncert erejéig, illetve Lajkó, a kurdok királyának nevezett Sivan Perwerrel nyitja majd a Budapest Folk Fest 2012 rendezvényt április 29-én a Müpában.


interjú folk lajkó félix budapest folk fest 2012



2012.04.27. 17:40 – Lángoló Gitárok

Gary Oldman rendezi Jack White ma esti Youtube-koncertjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyar idő szerint szombat hajnali háromkor lesz látható élőben a Youtube-on Jack White New York-i, Webster Hall-os koncertje. A közvetítést az a Gary Oldman rendezi az American Express Unstaged sorozat keretein belül, akit már számos híres filmben láthattunk a mozikban. Jack White nemrég jelentette meg a Blunderbuss című szólólemezét (kritikánk itt olvasható), amely számára toplistás mérföldkő is lett, ugyanis zenei karrierje során elsőként került a Billboard Top 200-as lemezlista élére. Ezt eddig sem a White Stripesszal, sem a többi projektjével nem sikerült elérnie, igaz a 2007-es White Stripes-lemezzel, az Icky Thumppal egészen a második helyig masírozott. Aki sokáig ébren marad, esetleg még hajnali három előtt hazaér a pénteki buliból, annak mindenképp érdemes lesz megnézni a koncertet. Hajtás után pedig ott egy 12 perces kedvcsináló videó az esti koncerthez Gary Oldmannel és Jack White-tal, akik első találkozásuk során rögtön elkezdik egymást verni.


rock koncert hír jack white gary oldman



2012.04.27. 17:00 – Lángoló Gitárok

Lady Gaga ellen tüntetnek a koreaiak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lady Gaga ma kezdi meg Dél-Koreában a két évig tartó, összesen 110 helyszínt érintő világkörüli turnéját. Néhány helybéli azonban nem annyira lelkesedik az énekesnőért, egy ottani keresztény pap állítása szerint pedig már ötezren csatlakoztak Facebookon a Lady Gaga ellenes tüntetéshez. A tiszteletes elmondta, hogy még a felnőttek sem veszik észre, hogy Lady Gaga fellépései egyszerűen már túl homoszexuálisak és pornográfok. A koreai médiahatóság már így is 18 évnél húzta meg a korhatár, ami alatt senkit sem lehet beengedni a popénekesnő koncertjére. Közben az indonéz vezetők is figyelmeztették Gagát, hogy öltözzön fel rendesen, tartsa be az ország muzulmán értékrendjét. Azt is elmondták, hogy ha az énekesnő erre nem lesz képes, jobb ha még időben lemondja a szigetországi fellépéseit, ahol már az összes időpontra elkelt minden jegy.


pop koncert hír indonézia lady gaga dél korea turné



2012.04.27. 16:15 – Lángoló Gitárok

Megnyitott a Rolling Stones múzeum Németországban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mától látogatható a világ első Rolling Stones múzeuma a kelet-németországi Lüchow városában. Az intézmény ötlete egy fanatikus Stones-rajongó házaspár fejéből pattant ki és elmondásuk szerint több ezer, a zenekarhoz köthető tárgy kerül kiállításra, köztük a közismert nyelves logóra hasonlító piszoár is. A kevesebb, mint 10 ezer lelket számláló városka múzeumában megtalálható még a rocklegendák dedikált biliárdasztala is, amit egyszer állítólag még turnéra is magukkal vittek, illetve egy eredeti Rolling Stones-flippergép is. A megnyitó díszvendége a rockegyüttes háttérvokalistája Blondie Chaplin volt, de a pár nagyon szeretné, ha egyszer a zenekar valamelyik tagja is ellátogatna a kiállításra. Az említett nyelves piszoár annak idején sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel sértőnek érezték azt a nőkre nézve. Ezzel szemben sokan viszont leginkább éppen azért látogatnak el Lüchowba, hogy egy jót pisiljenek abba a bizonyos női ajkat formáló csészébe.


rock bulvár hír rolling stones



2012.04.27. 15:30 – Lángoló Gitárok

A pécsiek és a kassaiak idén ingyen mehetnek a Hegyaljára

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy különösnek mondható bejelentést tettek a mai napon a Hegyalja Fesztivál szervezői: a rendezvény 2012-től minden évben vendégül látja egy határon túli és egy magyar város lakóit, akik ingyen fesztiválozhatnak Tokajban. Első alkalommal a 13. Hegyalján Pécs és Kassa lakóinak kedvezett a szerencse. A két város lakói számára a idén a lakcímkártyájuk a belépő a fesztiválra, valamint többek között az Everlast, az Enter Shikari, a Stereo MC's, a DJ-szettel érkező Pendulum, a Parov Stelar Band, az Arch Enemy, az Exodus, a Kiscsillag, a 30Y és a többi, összesen több mint 200 magyar és külföldi fellépő koncertjére, fellépésére Tokajban, a Tisza-parton.


pop rock fesztivál hír hegyalja hegyalja 2012



süti beállítások módosítása