2012.11.04. 14:00 – DankóG

Tíz éve adta utolsó koncertjét a Fugazi

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fugazi_fls.jpgA Fugazi nem oszlott fel. A Ian MacKaye, volt Minor Threat-énekes, élő legenda vezette washingtoni hardcore-zenekar ugyan pont tíz éve adta utolsó koncertjét a londoni Forumban, de hivatalosan sosem mondták ki, hogy vége. 15 évig fanatikusan nyomták együtt a DIY-t, jobbnál jobb lemezeket adtak ki, aztán elvonultak magánéletet élni, meg jóval szolidabban zenélgetni, szinte csak úgy maguknak. Ha van zenekar, amelyik tényleg csak akkor fog újra működni, mikor mondanivalója, kedve lesz, akkor az a Fugazi. Állítólag egy 1993-as New York-i koncert után maga Ahmet Ertegün zeneipari atyaúristen ajánlott nekik személyesen több mint 10 millió dollárt, illetve "bármit, amit akarnak", csak szerződjenek le az Atlantic Recordshoz, de nemet mondtak. Szóval ilyen előzmények után abban ne is reménykedjen senki, hogy ezt a radikálisan független punkzenekart bárki képes lesz pénzzel kirángatni a tetszhalott állapotból. Ők a hardcore underground ABBA-ja. Vigasztalódjunk most az utolsó, bő másfél órás koncertjük tökéletes minőségű felvételével, illetve aki szeretné, az letöltheti a budapesti fellépésüket is. Igen, voltak nálunk is. Pont idén, egész pontosan június 11-én volt 20 éve, hogy a Fekete Yukban adtak egy monstre koncertet azoknak, akik azóta is azt mesélik, hogy ők Budapesten látták a Fugazit élőben. De reménykedjünk, mert a Fugazi nem oszlott fel.


punk fugazi hardcore hír



2012.11.04. 11:29 – Sajó Dávid

Miley Cyrus vagy Danny Trejo? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


LGklipszemle2_1.jpgA magyar után most jöjjön a külföldi videókból álló klipmegosztás, benne például Eddie Vedder ukulele készítésével vagy mondjuk az Om próbatermi zenélgetésével. Két nagybetűs sztár is szerepel valamilyen zenés videóban, Danny Trejo Yelawolf és Travis Barker kollaborációjában, Miley Cyrus pedig Borgore-ral dobál tortát. A FIDLAR klipjében megismerhetünk egy motorost, aki hadat üzent a drága sörök ellen, a Bondage Fairies továbbra is jobban tud maszkokat gyártani, mint videókat, a heti rapadaghoz pedig Wiz Khalifa és a Das Racist is hozzájárul.


om danny trejo eddie vedder miley cyrus travis barker klipmegosztás borgore das racist wiz khalifa yelawolf fidlar bondage fairies



2012.11.03. 14:00 – Sajó Dávid

Dobj egy csókot, ha ott jársz a Keletiben! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


LGklipszemle2_1.jpgAz ünnepekre dupla klipmegosztással készültünk, ezért szombaton csak a magyar, vasárnap pedig csak a külföldi videókkal foglalkozunk. A borús ősz láthatóan rányomta a bélyegét egy-két klip hangulatára, ilyen például az Angertea és EZ Basic új videója vagy a Bermuda szabadtéri szomorkodása. A Meztelen Diplomaták gyorsan el is utaztak Ciprusra forgatni, ahogy a Slap in the Bass is inkább a Balaton Soundot választotta kikapcsolódásként, ellenben a Levitatióval, akik már egy valamivel komolyabb témát választottak a klipjükhöz, Végezetül kapunk két hiphopos versfeldolgozást is, jófélét Halott Pénztől és szánalmasat Dopemantől illetve két alternatív valóságot is, egyikben Fekete Dávid hungaro-amerikai kalandjait követhetjük végig, másikban pedig a Wattamen egészen elképesztő fétis-produkcióját a földalatti tömegközlekedéssel kapcsolatban.


dopeman bermuda angertea ez basic fekete dávid klipmegosztás meztelen diplomaták slap in the bass halott pénz wattamen levitatio



2012.11.02. 11:40 – Lángoló Gitárok

Közös kislemezt ad ki a Octahed és a Karst (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kvr_.jpgKözös kislemezt ad ki az Octahed és a Karst. Ez így valószínűleg nem sokat mond olvasóink, ezért hát segítünk a két csapatot megismertetni azzal, hogy bemutatjuk az említett anyagot. „A cím nélküli split apropója, hogy mindkét zenekar épp nagylemezre készül, és ezt megelőzve szerettük volna megmutatni egy olyan oldalunkat is, amik eddig nem fértek bele az egyes bandákról alkotott képbe, miközben valahol azt is mutatja, hogy milyen irányba halad tovább a két formáció." – mondták a zenekarok a Lángoló Gitároknak.


premier metál hardcore hír black exkluzív karst octahed



2012.11.02. 09:56 – Sajó Dávid

Úgy érzem, hogy én tényleg színpadra születtem - The Killers-interjú Brandon Flowersszel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

killers_2012.jpgA Killers négy év hallgatás után jelentette meg idén a Battle Bornt, a Las Vegas-i zenekar negyedik stúdióalbumát. Az idei Szigetet is meglátogató, november 11-én pedig a Frankfurti MTV EMA-en is fellépő együttesből Brandon Flowers frontemberrel (a képen bal szélen) beszélgettünk arról, milyen hatással volt rá az Oasis, meddig viheti még a Killers, és milyen szerepet tölt be az életében Las Vegas városa. 


indie pop rock the killers brandon flowers



2012.11.02. 08:50 – Lángoló Gitárok

The Sunset Sleeps & Hometown Gypsy - Megint két új RHCP-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rhcp-single4.jpgÚjabb két dal jelent meg a Red Hot Chili Peppers kislemezsorozatán belül. A single-t meg lehet venni 7 inches vinylen, le lehet tölteni digitálisan, illetve meg lehet hallgatnia  Youtube-on is. Utóbbinak hála, ezt akár itt a Lángoló Gitárokon is meg lehet tenni, úgyhogy aki  kíváncsi két új RHCP-dalra, az tekerjen alább a The Sunset Sleepsért illetve a Hometown Gypsyért. Az előző három kislemezt itt, itt és itt lehet meghallgatni, a következő adag pedig december elején érkezik.


rock red hot chili peppers hír rhcp



2012.11.02. 07:11 – Lángoló Gitárok

Az Alt-J nyerte az idei Mercury Prize-t

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

121101-alt-j.jpgItt írtunk arról, hogy idén ki az a tizenkét előadó, aki verseng a Mercury Prize-ért, amit 1992 óta zenei szakemberek, újságírók, zenészek ítélnek oda az elmúlt egy év legjobb brit (illetve ír) lemezének. Nos, ezek közül az Alt-J zenekar An Awesome Wave című albuma bizonyult a legjobbnak, úgyhogy ezen lehet majd a lemezboltokban látni a kitüntetésként virító Mercury Prize-matricát, a könnyebb megtalálás érdekében. Alább természetesen pár videón keresztül megmutatjuk mit is csinál a 2007-ben alakult egylemezes cambridge-i indie-zenekar, ha valaki nem lenne tisztában vele. (Fotó: Getty Images)


hír díj mercury prize alt-j



2012.11.01. 20:23 – Lángoló Gitárok

Motorbalesetben elhunyt Mitch Lucker, a Suicide Silence frontemebre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

suicidesilence_36505_10150903552604749_1762673304_n.jpgCsütörtök reggel, motorbaleset következtében elhunyt Mitch Lucker (a képen középen), a kaliforniai Suicide Silence énekese. Az Orange County-i halottkém reggel 6:17-kor állapította meg a halál beálltát az UCI Medical Centerben. Luckert szerda este kilenckor szállították be a kórházba, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét végül nem sikerült megmenteni. Az énekes szerda este hétkor még posztolt egy fotó magáról (The dead are living... aláírással), ahogy beöltözve indul egy halloweenes buliba. A Suicide Silence számít napjaink egyig legsikeresebb deathcore-zenekarának. Idén kétszer is felléptek Magyarországon, de tavaly is koncerteztek nálunk. 2002-es megalakulásuk óta három nagylemezt adtak ki, a legutóbbit tavaly, és most szerződtek le a Nuclear Blast egyik új divíziójához. Mitch Lucker 28 éves volt.


hír gyász deathcore suicide silence



2012.11.01. 19:37 – Lángoló Gitárok

What The Eyeballs Did - Új Atoms For Peace-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy Atoms For Peace-számot már megmutattunk Default címmel, most pedig itt a november 19-én megjelenő kislemez b-oldalas dala is, a What The Eyeballs Did. Persze, mivel ez nem hivatalos premier, így csak a rádióból felvett verzióban lehet egyelőre hallani, ugyanis szerda este Mary Anne Hobbs játszotta le azt a műsorában. Szóval az alábbi Youtube-videó nem szól örökre, tessék igyekezni a hallgatással! Ja, és aki nem tudná: az Atoms For Peace a radioheades Thom Yorke kvázi szólózenekara, amiben rajta kívül a RHCP-s Flea, a Radiohead-producer Nigel Godrich, valamint két ütőhangszeres, Joey Waronker és Mauro Refosco vannak benne.


pop hír electro atoms for peace



süti beállítások módosítása