2012.12.16. 12:15 – Sajó Dávid

A kettős életű lelkész - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz ünnepek közeledtével a The Killers rögtön két klippel lepte meg rajongóit, a Rammstein pedig egy régi kedvenchez forgatott új videót. A FIDLAR megelégedett egy régi zenekar koncertfelvételének felhasználásával, a The Somersault Boy pedig direkt VHS-esítette a videóját. Eminem és Skylar Grey megmutatja milyen az amerikai white trash, a Wavves pedig egy kurvázó lelkész estéjébe enged betekintést. A végére jutott a Punnany Massif és a Maxisun, előbbi megidézi a fesztiválszezont, utóbbi pedig maradt a próbateremben.


rammstein the killers eminem klipmegosztás wavves punnany massif skylar grey fidlar maxisun



2012.12.15. 09:57 – Lángoló Gitárok

Tavasszal jön az új Deep Purple-album

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy látszik nem csak egy öreges haknit kapunk majd jövő nyáron a Deep Purple-től a székesfehérvári Fezenen, ugyanis mint az a napokban kiderült, a brit rocklegenda nyolc év szünet után új lemezt ad ki jövő április 30-án, így akár lemezbemutatónak is lehet hívni majd a bulit. Ez lesz a zenekar 19. stúdióalbuma, a negyedik, amint Steve Morse gitározik, ás a harmadik, amin Don Airey a billentyűs. Ian Gillan énekes nem árulta el, hogy mi lesz a lemez címe, jelen pillanatban állítólag ezen törik a legjobban a fejüket. A pletykák egyébként arról szólnak, hogy a friss anya egyszerre lesz majd múltidéző és modern, benne lesz a hetvenes évek hangulata, de a frissesség sem hiányzik majd róla. A www.deeppurple2013.com oldalról lehet majd a további információkat szép lassan megtudni.


rock hír deep purple



2012.12.14. 15:39 – Lángoló Gitárok

Börtönben szexelne a Linkin Park énekesével Gene Simmons

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gene2_1.jpgHa egyszer a sors úgy hozza, hogy egy börtönbe zárják Gene Simmonst és a Linkin Parkos Chester Bennington, akkor létrejöhet a rocktörténelem legcukibb rács mögötti love storyja. A Linkin Park énekese ugyanis egy rádiós interjúban azt mesélte, hogy első találkoza példaképével, Gene Simmonsszal kissé érdekesen alakult, mert amikor odalépett bemutatkozni a Kiss frontemberéhez, Simmons megragadta a vállát, és csak annyit mondott: "Te egy erős, tehetséges fiatalember vagy! Ha börtönben lennénk, szívesen szexelnék veled!" Az esetet Bennington zenésztársa, Mike Shinoda is alátámasztotta, aki az egészet a háttérből figyelte Shannon Tweet mellett. A hölgy régóta Simmons partnere, és Shinodának bizonygatta, hogy kedvese valóban képes lenne erre. Mi pedig kettőjük képzeletbeli börtönkalandjait valószínűleg napokig nem tudjuk kigyomlálni az agyunkból.


hír kiss linkin park gene simmons chester bennington



2012.12.14. 14:46 – Lángoló Gitárok

Courtney Love-nak nem tetszett a Nirvana visszatérése

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

love2.jpgKét nappal ezelőtt egy fellépés erejéig visszatért a Nirvana, akik Kurt Cobain helyére Paul McCartneyt hívták énekelni a Sandy hurrikán áldozatainak tartott jótékonysági eseményen. A koncert azonban nem igazán nyerte el mindenkinek a tetszését, Cobain özvegye, Courtney Love például rendesen kiakadt a dolgon. Love főleg Krist Novoselic basszusgitárost ostorozta, aki szerinte annyira rossz zenész, hogy McCartneynak legközelebb érdemes lenne beruházni füldugókra. Cobain özvegye szerint halott férje volt a zenekar szíve, ezért nem is nevezhető valódi visszatérésnek a Nirvana koncertje, hiszen egyedül Pat Smear tartott ki a frontember mellett egészen a haláláig. Érdekes módon McCartney személye egyáltalán nem zavarta Love-ot, mivel elmondása szerint korábban rendszeresen vitáztak férjével arról, hogy Paul McCartney vagy John Lennon-e a jobb zenész, és az énekesnő mindig is az előbbi pártján állt. Egyetlen pozitívumként azt emelte ki, hogy legalább egy saját dalt játszottak el együtt, nem pedig olyan korábbi Nirvana-számot, amit nem is ők írtak. Az említett Cut Me Some Slack című szerzemény egyébként stúdiós rögzítésre is kerül Dave Grohl 2013 februárjában debütáló dokumentumfilmjéhez.


hír nirvana courtney love kurt cobain krist novoselic



2012.12.14. 13:26 – Lángoló Gitárok

A Pecsa helyett az Arénában tartják meg Slash koncertjét februárban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Slash.jpgAlig pár nap alatt elkapkodták a belépőket a februári Slash-koncertre a Pecsa Music Hallban, ezért a szervezők az óriási érdeklődésre való tekintettel új helyszín után néztek. A Pecsában teltházas esemény végül átkerült a Papp László Budapest Sportarénába, és hétfőtől kezdik értékesíteni az új jegyeket az álló helyekre változatlan, 9900 forintos áron illetve 12 900-ért ülőhelyekre is lehet majd belépőt vásárolni. A korábban vett jegyek természetesen erre a helyszínre is érvényesek maradnak.


rock koncert hír slash aréna



2012.12.14. 13:00 – Sajó Dávid

Mesterhármas öngólokból - Green Day-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tre-cover_1.jpgGreen Day - ¡Tré!
(Reprise)

Az év utolsó hónapjával elérkezett a Green Day albumtrilógiájának befejező része is. Ahogyan a cím is mutatja, Billie Joe-ék már előre érezték mi lesz a véleményünk a harmadik lemezről, ezért voltak olyan kedvesek, és - borzalmas poénnal élve - helyettünk is ráaggatták a tré jelzőt. Az Uno!, Dos! és a Tré! nem fog ott szerepelni senkinek a 2012 kedvenc lemezeit felsoroló listáján, még szerencse, hogy pár hét múlva már senki sem emlékszik majd erre az egészre.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3,3/5)

lemezkritika punk pop rock green day



2012.12.14. 12:00 – Lángoló Gitárok

Élő zenekari kísérettel lép fel ma a DSP a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsp.jpgA békásmegyeri DSP a nagy magyar hiphop reneszánsz egyik kirakatcsapatának számít, és Bom, Dipa és DJ Gerysson hármasa is kinőtte már magát annyira, hogy élő zenekari kísérettel adjanak koncertet ma este a Corvintetőn. Az inkább tradicionális rapben utazó, szociálisan érzékeny szövegű DSP-vel majdnem napra pontosan egy éve készítettünk interjút, és mai zenekaros fellépésük után a Rewind Special keretein belül a keverők mögé áll Cadik, Palotai, Samulkow és MC Zeek szövegel majd, na meg egy meglepetésvendéget is tartogatnak éjszakára. A DSP koncertjéhez mutatunk egy kis kedvcsinálót a hajtás után.


ajánló koncert hiphop hír dsp rap corvintető rewind



2012.12.14. 11:00 – Rácz Mihály

Szívügyről van szó - Interjú Mohácsy Alberttel, a MagyarVista Social Club szerzőjével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Utazolevel-bori-hdson.jpgMohácsy Albert nagybőgős népzenész jó pár éve személyes dalok írásába fogott – amelyek nemhogy nem szakadtak el a forrástól, de éppen hogy aktualizálták a népzenei formákat –, majd kubai mintára egy szójátékkal élve megalapította a nevében egy erdélyi falut idéző MagyarVista Social Club zenekart, és megjelentette 2010-ben a Lili dalai című nagyszerű albumot. Azóta a lemezre muzsikáló harminc zenészből összerendeződött egy nyolctagú, koncertképes banda, és idén nyáron már ezzel a felállással hozták ki a második lemezt Utazólevél címmel. Erről, és sok egyébről kérdeztük az egyre inkább háttérbe húzódó szerzőt, Mohácsy Albertet. (Az interjú  egy átszerkesztett változata a Dal+Szerő magazin legfrissebb számában is olvasható.)


interjú folk népzene magyarvista social club mohácsy albert



2012.12.14. 09:59 – Lángoló Gitárok

Kluskap O'Kom - Újabb friss dal a Voivodtól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

voivodnewsted643896_10151101855770925_1554308903_n.jpgViszonylat sokat írtunk már a Voivod Target Earth című új nagylemezéről, ami jövő év elején jelenik meg, így szép lassan szivárognak ki róla a dalok. A címadón kívül megmutattuk már a Mechanical Mindot is, úgyhogy most nem is húzzuk tovább az időt, jöjjön egy újabb friss szerzemény, a Kluskap O'Kom, illetve egy beharangozó videó a zenekartól (és bónuszként egy régebbi Dave Grohllal készült interjú is, amin a zenész a Voivod-rajongásáról beszél 20 percen keresztül). (A képen a zenekar látható, középen egy régebbi basszusgitárosukkal, Jason Newsteddel.)


metál hír voivod thrash



süti beállítások módosítása