2012.12.16. 12:15 – Sajó Dávid

A kettős életű lelkész - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz ünnepek közeledtével a The Killers rögtön két klippel lepte meg rajongóit, a Rammstein pedig egy régi kedvenchez forgatott új videót. A FIDLAR megelégedett egy régi zenekar koncertfelvételének felhasználásával, a The Somersault Boy pedig direkt VHS-esítette a videóját. Eminem és Skylar Grey megmutatja milyen az amerikai white trash, a Wavves pedig egy kurvázó lelkész estéjébe enged betekintést. A végére jutott a Punnany Massif és a Maxisun, előbbi megidézi a fesztiválszezont, utóbbi pedig maradt a próbateremben.

The Killers - Miss Atomic Bomb

Ahogyan Brandon Flowers énekes a nekünk adott interjúban is elmondta, a Miss Atomic Bomb a Mr. Brightside Killers-klasszikus folytatása, és az ehhez készült videó rengeteg jelenetében is reflektál a 2005-ös dal klipjére. A videó elején egy idős férfi nézeget régi képeket egy balett-táncosról, majd átvált az egész animációra, ahol a Killers kis garázsbandaként zenélget csak. Itt érdemes megemlíteni, hogy a rajzolás nagyon ismerős nekünk a Heavy Metal című 1981-es kultfilmből.

The Killers - Here With Me

A Killers gyorsan belehúzott év végére, és a héten még kidobott egy másik klipet is, amit nem mellesleg Tim Burton rendezett, ahol a Beetlejuice és az Ollókezű Edward után ismét együtt dolgozhatott Winona Ryderrel. Mindenki látott már életében legalább egy részletet valamelyik Tim Burton-alkotásból, ezért a videó hangulatát nem is kell külön bemutatni, a rendező itt sem fog rózsaszínű pegazusokat mutogatni, akik szivárványt okádnak, helyette egy fiatal fiú teljesen beleszeret az önmagát játszó Winona Ryderbe, és randizgatni kezd a színésznő viaszmásával. Akik imádják Burton sötét, groteszk fantáziáját, azoknak biztosan ez a klip is nagyon fog tetszeni. Ja, és 2:15-nél van egy Fekete György cameo is.

Rammstein - Mein Herz Brennt (18+)

A dal a régi, a klip viszont új a Rammsteintől, akik egy készülő zenei videós DVD-hez forgattak még egy klipet a Mein Herz Brennthez. Ebben rengeteg sokkolónak szánt kép, szívzabálás, nyuszi maszkos kisgyerek, és még egy csomó bizarr dolog látható, bár ezek közül kiemelkedik a könnyező Till Lindemann énekes látványa.

Skylar Grey  ft. Eminem - C'mon Let Me Ride

Eminem friss közreműködéseiről írtunk már korábban, egyikhez most videót is forgattak, ahol elég nagy hangsúlyt fektettek Skylar Grey white trash hercegnő státuszára. Az énekes egy átlagos montanai lakókocsis településen énekelget nyakig favágóban, hogy aztán megszívassa a környék pipiskedő luvnyáit. A videó közepén Eminem is feltűnik, aki két kézzel kapaszkodik a kárójába, hogy közben vokóderezett hangon mormogja a Queen egyik örökbecsűjének refrénjét. A rapper később visszatér, de szegénynek nehezére esik szövegelni és biciklizni egyszerre, főleg ha utána kötöttek egy gyerekmedencét tele dagadt nőkkel.

Wavves - Sail To The Sun

A Wavves jövő tavasszal új nagylemezzel jön ki, amiről is az első kislemez, rögtön egy videóval. Ráadásul Nathan Williamsék végre túlléptek a üljünk otthon, szívjunk be, deszkázzunk a partra, majd szívjunk be jobban koncepción, és egy egész ötletes kisfilmet hoztak össze egy kettős életű lelkészről. A karácsonyi csilingeléssel kezdődő dal felvezetéseként az említett lelkészt látjuk, ahogyan hirdeti az igét Isten bárányainak, majd a zene beindulásával ő is neki kezd a bulinak. Először bever pár tablettát a kocsiban, szerez valamit a sarki dílertől, felvesz két prostit és elviszi őket egy motelszobába. Ott azonban a kezdeti lelkesedés alatt túlságosan kiüti magát, és két örömlány gyorsan lelép a pénztárcájával, amíg ő öntudatlanul fekszik nyugger fecskében.

FIDLAR - Gimme Something

A viszonylag hasonló műfajban utazó FIDLAR januárban jelenteti meg bemutatkozó albumát, amin a Gimme Something kocsmai country punk hibrid is szerepel majd. A kaliforniai garázsrock zenekar nem vitte túlzásba a videót, egyszerűen fogott egy régi Creedence Clearwater Revival-koncertfelvételt, és alá rakták a saját zenéjüket, aminek szövege szerint a drogok és az alkohol ellenére sem szeretnének szerelembe esni.

The Somersault Boy - I Have Misguided You

Tök őszinték leszünk: ha nem tetszene a dal, akkor biztosan nem szerepelne itt a The Somersault Boy klipje. Most azt hagyjuk, hogy mennyire van értelme annyira lo-fira venni a dolgokat, hogy HD-s felvételeket utólag VHS-esítünk, de akkor legalább történjen a képeken valamit. Mármint, ez egy nagyon arany, cuki videó, meg jópofa, meg minden, csak hát igazából ilyet egy gimnazista stúdió szakkörös is össze tud már dobni, ha a kezében nyomnak egy iPhone-t. Kétségtelen, van valamiféle retro, kora '90-es feelingje a videónak, de akkor meg érdemes lett volna egy régi archívumból összeválogatni érdekes felvételeket vagy akkor kitalálni egy konkrét koncepciót, mert a gitárral a városban sétálás már egy kicsit kevés nekünk még akkor is, ha ez két percig simán elég, és még a Cloud Nothings-szerű noise popos számot is meghallgatjuk utána jópárszor.

Punnany Massif - Kopóggyá

A hétvégi klipmegosztásban gyakran találkozni borzalmasra sikeredett hazai koncertklipekkel, ezért álljon most itt ellenpéldaként a Punnany Massif új videója, ami pár percre megidézi a nyári fesztiválszezont. Alapvetően nincs itt semmi egetrengető, csak szépen komponált képek, ügyes vágás, profinak nevezhető képminőség, és nem mellesleg a dalválasztás is abszolút indokolja egy ilyen klip elkészülését.

Maxisun - Don't Stop It

"A Maxisun zenekart alkotó formáció a zeneipar különféle tájairól érkezett muzsikusok alkotta olyan kezdeményezés, amely a különféle zenei stílusokat, mint hiphop, electro, house, jazz, rock, pop ötvözi" - állítja magáról a Facebookján a zenekar. Az együttes videójában őket láthatjuk zenélni egy próbateremben, miközben valami szerelmi csalódásos sztori kezd kibontakozni a másik szálon, amit a klip közepén feldobnak pár felhős meg ultrahangos felvétellel.


rammstein the killers eminem klipmegosztás wavves punnany massif skylar grey fidlar maxisun



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása