2012.12.30. 13:52 – Sajó Dávid

Kutyából oroszlánná szívta magát - 2012 legjobb klipjei (2. rész)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

brown.jpgSzombaton rangsoroltuk 2012 legjobb, egyben legnépszerűbb videót, amik közül így is kimaradt számos remekbe szabott alkotás, ami talán nem kapott olyan kellő publicitást, mint amit megérdemelt volna. A mostani top 20-as listánkon tehát olyan klipeket mutatunk be, amiket mi személy szerint nagyon kedveltünk és sajnáltuk volna, ha ezek kiemelése nélkül ér véget az idei év. Aki az előző válogatásból esetleg hiányolta volna a gitárzenét, az most örülhet, mivel itt talál majd bőven belőlük.


scissor sisters hot chip muse tom waits slash rolling stones king khan james brown primus noisia joey ramone rza wavves wax tailor aloe blacc thee oh sees black keys jon spencer blues explosion snoop lion pig destroyer alt j



2012.12.29. 10:34 – Sajó Dávid

Művészien beállított erőszak - 2012 legjobb klipjei (1. rész)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mia4.jpgNagy gondban voltunk, amikor az év végi összegzésnél az idei legjobb zenés videókat kellett rangsorolnunk. Számos elképesztően jó klip jelent meg idén is, és legalább négy-öt külön posztot megérne a felsorolásuk. Ezért gondoltunk egyet és két részre osztottuk a Lángoló Gitárok listáját: először megmutatjuk, mik voltak a legjobb, legfontosabb és egyben legmeghatározóbb videók 2012-ben, hogy aztán vasárnap válogathassunk a személyes kedvenceinkből. Itt az első 20-as lista.


justice kanye west gorillaz jay z mia andre 3000 jack white sigur ros flying lotus antony and the johnsons tame impala cloud nothings die antwoord tune yards killer mike tyler the creator lana del rey danny brown action bronson frank ocean asap rocky odd future el p of monsters and men



2012.12.28. 12:20 – Lángoló Gitárok

After You - Régi-új Pulp-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ugyan Jarvis Cocker nyilatkozatai alapján arra számíthatunk, hogy nem lesz semmi nagyobb dolog (például új lemez) a Pulp körül, maximum koncerteznek néha, azért a legendás britpop-zenekar meglepte a rajongókat karácsonyra. A december 8-i koncertjükön kiosztogatott letöltőkódokkal ugyanis karácsonykor hozzá lehetett jutni egy kvázi új dalhoz, az After Youhoz. A számot még a 2000-es évek elején demózta fel a Pulp, de aztán mégsem került rá a 2001-es We Love Life albumra, most viszont kicsit átírták, és stúdióban rögzítették, méghozzá James Murphy volt LCD Soundsystem-vezér segédletével. A dalt lentebb természetesen meg is lehet hallgatni. (Fotó: Barakonyi Szabolcs)


pop rock hír pulp



2012.12.28. 11:33 – Lángoló Gitárok

Így játszik Led Zeppelint a Foo Fighters

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

foofighters_102673_d2889.jpgBarack Obama december 2-án tüntette ki a Led Zeppelin tagjait a Fehér Házban a Kennedy Center Honors életműdíjjal, ami az amerikai kultúra szolgálatáért jár. Persze mindenki abban reménykedett, hogy a legendás rockzenekar ismét együtt játszik majd a John F. Kennedy Centerben tartott gálaesten, de ez nem történt meg. Helyettük mások adták elő a dalaikat, vagy legalábbis néhányat azok közül. Itt lépett fel jó ideig utoljára a Foo Fighters is, akik a Rock And Roll című Led Zeppelin-klasszikust játszották el, kicsit megkavart felállással, ugyanis Dave Grohl frontember dobolt, Taylor Hawkins dobos pedig énekelt (meglepően jól). Ezt lehet most alább megnézni, amíg a CBS tévéadó el nem tüntetteti a felvételt a Youtube-ról. FRISSÍTÉS: Egy kedves kommentelő felhívta a figyelmet, hogy létezik egy még ennél is jobb minőségű felvétel, ahol Grohl és Hawkins Jimmy Page és John Paul Jones társaságában adja elő az említett dalt. Beraktuk ezt is.,


rock hír led zeppelin foo fighters



2012.12.28. 10:50 – Lángoló Gitárok

Most már csak előre szeretnénk nézni - Esti Kornél-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

EK_sajto_2012.jpgLegutóbb akkor írtunk az Esti Kornélról, mikor kiderült, hogy a csapat addigi énekese, Nagy István és a zenekar útjai elváltak. Az akkor közzétett felhívás lényegében eredményesen zárult, hiszen az Esti Kornélnak máris új frontembere van Bodor Áron személyében, sőt, még egy plusz taggal bővült a zenekar. Erről beszélnek most lentebb egy kicsit, és egy új dalt is megmutatunk tőlük. 


interjú pop rock esti kornél



2012.12.28. 09:33 – Lángoló Gitárok

Budapesten tetováltatott Roger Waters turnémenedzsere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Chris Cansy hosszú évek óta Roger Waters turnémenedzsereként dolgozik. Most azért jött Magyarországra, hogy előkészítse a Pink Floyd-alapító jövő évi stadionkoncertjét, illetve, hogy tetoválást készítsen Sárközi Zsoltnál, ahol egy videóinterjút is rögzítettek vele. Ezt mutatjuk most be itt alább, illetve elmondjuk, hogy Sárközi Zsolttal holnap, azaz december 29-én este akár a Petőfi Csarnokban is lehet tetováltatni, a Tetoválók Éjszakája alkalmából, ahol a bőrdíszítés mellett olyan zenekarok koncertjét lehet megnézni többek között, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hooligans, a Blind Myself vagy a Till We Drop.


rock hír roger waters tetoválók éjszakája chris cansy



2012.12.27. 15:46 – Németh Marcell

Már nem vagyok kapucniban – Csókolom-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

„Arcomat előled pirulva takarom, jövő hét kedden is magamat másnak adom!” Három év kihagyás után újból koncertezik a kilencvenes évekbeli budapesti underground alapzenekara, a Csókolom. Továbbra is lesz cekker és nagykabát a koncerteken? Hogyan került Ujj Zsuzsi alkotása a londoni Tate Modernbe? Érdemes volt elszökni a keleti blokkból egy csónakkal? Ezekről, valamint a színpadi mozgás sarkalatos kérdéseiről beszélgettünk az együttes arcpirítóan közvetlen dalszövegeit jegyző Ujj Zsuzsi énekessel és a Hajtás Pajtás-alapító Tóth Zoltán Spenót gitárossal, aki azt is elárulta a Lángolónak, mi lesz a Puszi együttessel, amit időközben elkezdett a Csókolom maradék tagjaival. (Fotók: Barakonyi Szabolcs)


interjú pop csókolom puszi



2012.12.27. 13:35 – Lángoló Gitárok

Whitney Houstont meggyilkolták?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Houston-A1-articleLarge-v3.jpgLassan egy év is eltelt már Whitney Houston halála óta, de még mindig nem nyugszanak azok a hangok, akik szerint az énekesnőt meggyilkolták. Nekik lehet most megerősítés, hogy egy amerikai magánnyomozó szerint Houston gyilkosság áldozata lett. A korábbi rendőri jelentés kizárta az idegenkezűséget az énekesnő halálával kapcsolatban, amit így szívbántalmak és kokainhasználat miatti fulladás okozott egy Beverly Hills-i hotelszoba fürdőkádjában. Paul Huebl magánnyomozó szerint azonban Houston másfél millió dolláros adósságot halmozott fel drogdílereknél, akik ezt megunva verőembereket küldtek az énekesnőre, hogy beszedjék a pénzüket. A nyomozó azt is elmondta, hogy biztonsági kamerás felvételek bizonyítják, hogy két férfit is láttak távozni Houston szobájából, akin önvédelemre utaló sérüléseket is találtak.


whitney houston hír



2012.12.27. 11:53 – Lángoló Gitárok

Ma este Abla Hyseni Project-koncert a Muzikumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A budapesti Muzikum Klub & Bisztróban lép fel ma este az Alba Hyseni Project, ami az albán származású énekesnő vendégzenészekkel kiegészült formációja, olyan tagokkal, mint Kollár-Klemencz Gergő, Soós Tamás, Déri Zoltán, Gergácz Gábor és Rozmán Zoltán. Az eseményre belépőt vásárlók megkapják az énekesnő Innen Mission című CD-jét is, amiről mi is igen jó véleménnyel voltunk annak idején. Rajtuk kívül másik két együttes is zenél még, méghozzá az Indigó Utca és a Balaton, ahol Víg Mihály és barátai különleges meglepetésre is készülnek az év végére.


hír program triphop alba hyseni



süti beállítások módosítása