2013.01.20. 14:19 – Sajó Dávid

Tudsz egy jó robotfodrászt? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz eheti klipmegosztásban folyik a vér rendesen, de nincs fölösleges hatásvadászat sem Ty Segall, sem SBTRKT klipjében, ellenben Soerii & Poolek illetve a Kelemen Kabátban videóiban csak az van. Csajos kisfilmekkel jelentkezik Santigold és a Cloud 9 is, a Baroness pedig él és virul buszbalesetük óta. A virulás szót semmiképpen sem használnánk az új Alvin és a mókusokra, ahogyan Ab-Soul és Kendrick Lamar klipje sem csupa móka és kacagás. Végére maradt még két további videó is, a Hollywood Rose vörösboros kólás-fejkendős rockja és a Noa Rock trolletető folk metalja.

Ty Segall - Thank God For Sinners (18+)

Tavaly lelkendeztünk már egy sort a San Francisco-i garázsrocker Ty Segall legutóbbi szólólemezéről, most ehhez készült egy új klip, amiben csupasz emberi testrészek és egy bizarr fej szerepel. Ezeknek a mozgásából ad ki néhol egészen érdekes, máshol kissé groteszk képeket a videó, aztán a végén kicsit eldurvul a helyzet, és az említett arc szájából kitépik a nyelvét, mindenféle konkrét ok nélkül.

Baroness - March To The Sea

Nyáron írtunk róla, hogy közúti balesetet szenvedett Baroness sludge metal együttes turnébusza és az együttes tagjai is megsérültek. Az eleinte súlyosnak tűnő esetből azóta kezd lábadozni a zenekar és most itt egy új klip tavalyi nagylemezükről, amelynek felvételeit a baleset előtt rögzítették a turnéjukon. Persze ahogyan az ilyen videóknál lenni szokott, nem történik semmi izgalmas, viszont a zenekar láthatóan szétrobban az energiától a színpadon.

Alvin és a mókusok - Aludj csak

Szomorúság, fekete-fehér képek, depresszió, kilátástalanság, egy szál gitár. Nagyjából ennyit tudunk mondani az új Alvin és a mókusok-videóról, de ezeket legalább sikerült ízlésesen összerakni.

Kelemen Kabátban - Lézer

Képtelen vagyok feldolgozni azt a tényt, hogy az egynyárinak hitt Kelemen Kabátban még mindig létezik. Persze, a jól megcsinált szar tud vicces is lenni, csak itthon szeretnek sokan minden apró sikerből az utolsó utáni cseppet is kisajtolni, ettől pedig a közepesen jópofa dologból bántóan semmilyen, fölösleges zenei produktum születik. Na, a Lézer pont ilyen, igazi színtelen-szagtalan plázapop valami, ahol már az előadók sem tudják pontosan, hogy még mindig csak poénból csinálják vagy megnyomják még egy kicsit, hátha nyáron beférnek pár fesztiválra, és a pénzből majd verethetnek egy nagyot a 4Bro bisztróban. A klip pedig pont ugyanilyen, vannak benne csöcsök meg seggek meg lézer meg egy csomó minden, de semmivel sem szórakoztatóbb, mint három és fél percig a legirritálóbb Facebook-ismerősünk képeit lapozgatni.

Soerii & Poolek feat. Odett - Pusszy

Az élet egy faszkalap és utál engem, mert olyan tényleg nincs, hogy ezek mindketten egy napon hoztak ki új videót. Pedig de, csak Soerii és Poolek még Odettet is bevette a buliba, ahol a cím láttán már előre horrorisztikus szóviccek és legalja képi poénok sejlenek fel lelki szemeim előtt. Nem is tévedek, pontosan erről szól a dal és klip, amiben narancsbőrös kövér segg meg egy csomó női nemiszervre utaló kép is van, na meg szar lakossági dubstep. És ez annyira, de annyira vicces, mint mondjuk a holokauszt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a videó alatti top komment: EMBEREK! ez nem szar. vagyis az, de direkt! ez ZSENIÁLIS!! kicsi böszmeség, (nem rossz értelemben vett) igénytelenség, és humor kell hozzá. ha neked ezekből hiányosságod van, akkor ne itt reklámozd a szűk látókörödet..pusszy!

SBTRKT - Trials of the Past (18+)

A londoni SBTRKT videója tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlott, nekik viszont nagyon, hiszen én sem fogom valószínűleg életem során többször leírni egy videóval kapcsolatban, hogy a történet egy droidborbélynál játszódik. Eleinte minden jel arra mutat, hogy egy hölgy egy szimpla hajvágásra érkezett a fodrászhoz, pedig valójában egy teljes arccserét kért melírozás helyett. A futurisztikus videó egyszerűen lenyűgöző képi világgal rendelkezik és simán eltudjuk képzelni, hogy legtöbb cyberpunk szerző így képzeli azt el, amikor a robotok a jövőben beugranak egy hajvágásra,

Santigold - Girls

Nem vitte túlzásba Santigold kreatív stábja, amikor videóötleten agyaltak a Girls című dalhoz, megelégedtek a polkorrekt feminizmussal. Nők, lányok, hölgyek és nénik énekelnek a klipben, akik között van fekete, ázsiai, fehér, öreg, fiatal, szép meg csúnya is.

Cloud 9 - Supernova

A Cloud 9 nem éppen egy szerencsés névválasztás egy zenekarnak, mivel több tucat együttes nyomja ezzel a névvel még a világon, és egy jó hosszadalmas keresgélés kellett, hogy legalább a Facebook-oldalukat megtaláljam. A Supernova videójában Budapest több részét fel lehet ismerni a longboardozó hipszterlányok láttán és még a Parlament is feltűnik a videó végén. Zeneileg leginkább a Pendulumhoz lehetne őket hasonlítani, zenekari felállással előadott drum and bass, de a maga műfaján belül meglepően magas színvonalú produkció még akkor is, ha már rohadtul unjuk a longboardozó hipszterlányokat a videoklipekben.

Ab-Soul feat. Kendrick Lamar - ILLuminate

A hiphop értelmiségi vonalát erősítő Ab-Soul Kendrick Lamarral állt össze egy dal, na meg egy klip erejéig, amiben egy posztapokaliptikus Kaliforniát láthatunk egy maroknyi fiatal túlélővel, akik bluntot szívnak, régi bakeliteket válogatnak és a két rapper arcképét vetítik a környékbeli épületekre. Ez első hallásra egy lazább rave partynak hangzik, valójában sokkal komorabb hangulata van a klipnek.

Hollywood Rose - Így volna jó

Egy Guns 'N Roses tribute zenekar esetében komoly önmegtartóztatás kell, hogy ne süssünk el egy ingyen Slash-jegyes poént, ezért maradjunk csak annyiban, hogy a Hollywood Rose az a zenekar, amit a kedvenc kocsmád sarkában kopott bőrdzsekiben vörösboros kólát szürcsölgető erősen negyven felé közelítő ismerőseid hallgatnak. A zenéről ennyit szerettünk volna, a videó egy srácról szól, akit kidobott a csaja egy keményebb házibuli után. Indokolatlan ördögvillázások, a Jack Daniel's whisky kólával való megerőszakolása, majd a klip végén pár egészen megmagyarázhatatlan jelenet, a borostás kisgyerektől a rasztaparókás pizzafutáron át egy bizonyos Jesse James időjárásjelentéséig.

Noa Rock - Memory Killer

Jaj istenkém. Magyar népdal meg angol nyelvű metál egy dalon belül. Fantasztikus ötlet nem? Hát, annyira nem, de mielőtt fuvolázó harci kentaurok seregei indulnának lemészárlásomra, azért megnézem még egyszer a videót, legalább az énekesnő szexi ruhája miatt, ami viszonylag hosszú ideig képes volt elfeledtetni velünk, hogy a látásunkon kívül bizony egy másik érzékszervünket is komoly impulzusok érik, azok viszont már egyáltalán nem kellemesek. Illetve arra még azért kíváncsiak lennénk, hogy mitől ajánlott csak 16 éven felülieknek a videó, de mondjuk a klip végén látott épületszétrobbanás grafikai megvalósítása valóban csak felnőtt nézők számára lehet feldolgozható.


alvin és a mókusok klipmegosztás cloud 9 baroness ketioz kendrick lamar sbtrkt ab-soul ty segall



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása