2013.03.22. 11:16 – Lángoló Gitárok

Avicii, Cee Lo Green és Fedde Le Grand a Balaton Soundon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

CeeLo-_1_6259_re.02.jpgÚjabb húsz névvel bővült az idei Balaton Sound fesztivál fellépőinek névsora. A tavalyihoz hasonlóan ismét jön a nemzetközi elektronikus tánczene legkeresettebb producere, a svéd Avicii illetve a holland Fedde Le Grand, akit a Put Your Hands Up Detroit óta nem igazán kell senkinek sem külön bemutatni. Jön egy ötszörös Gramy-díjas előadó is Cee Lo Green személyében, ráadásul az R&B előadó három évig az amerikai Voice énekesd tehetségkutató egyik mentora volt. A MixMag által a tavalyi év legjobb DJ-jének választott Solomun, a progresszív techno koronázatlan királya, Loco Dice és a görög Dimitri Vegas & Like Mike electro house testvérpár is fellép Zamárdiban.

Az egyik legkülönlegesebb koncertnek ígérkezik a Four Tet előadása, akinek eklektikus zenéjére ugyanakkora hatással volt a hiphop, a posztrock vagy éppen a kísérleti elektronika. Lesz még techno két amerikai gyárvárosból származó DJ-nek köszönhetően, egyikük a detroiti Seth Troxler, másikuk a chicagói Green Velvet. Most először lép fel Magyarországon a Nervo, ami két ausztrál női DJ-t takar, de a lengyel születésű Magda is a női vonalat erősíti a techno mezőnyében, ahogyan a német tINI is, akit még Loco Dice fedezett fel annak idején. Az argentin producerzseni Hernán Cattáneót minden house-ban jártas zenekedvelő ismeri, ahogyan a norvég Todd Terje is jó ideje letette a névjegyét a klubzene világában. Németországból érkezik a tavaly óta egyre nagyobb sajtóvisszhangot kiváltó DJ Koze és a brit Scuba, de feltűnik még a lemezjátszók mögött Baskerville, Doctor P, Funtcase és MC Skydro, Gary Becket és Bruno From Ibiza.

„A mostani húsz név bejelentése után még nagyobb érdeklődésre számítunk, ami egyértelműen azt jelzi, hogy érdemes minél előbb megváltani a jegyet a fesztiválra azoknak, akik biztos helyet szeretnének majd Zamárdiban. A jegyek idehaza és Európa-szerte a megszokottnál is jóval nagyobb ütemben fogynak, a kedvezményes időszak pedig április közepéig érvényes.” - állítja Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, akik szerint a European Festival Awards díja is szerepet játszhatott abban, hogy minden eddiginél többen vásároltak bérletet a fesztivál külföldről és itthonról egyaránt.


fesztivál hír elektronikus balaton sound fedde le grand avicii cee lo green



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása